שתף קטע נבחר

עוגיות קלות שאפשר להכין עם הילדים

התארחתם בסוכה, ביקרתם חברים, טיילתם במדבר ועכשיו הגיע זמן לבלות קצת בבית. היכנסו למטבח, קראו לכל הילדים ותכינו יחד עוגיות טעימות שמוכנות תוך כמה דקות. קבצנו מתכונים שיתאימו למשפחה שלכם

בשיתוף אסם

 

בדרך כלל חול המועד סוכות זה שבוע עמוס בפעילויות מחוץ לבית. כל המשפחה יוצאת לבלות יחד, להתארח, לטייל בטבע, אבל לפעמים זה כיף גם פשוט להישאר בבית ולהכין עוגיות, כי כשהורים וילדים עובדים יחד במטבח התוצאה תמיד כיפית ומגבשת, במיוחד שבסופו של דבר אפשר גם לאכול את מה שהכנתם לבד וגם לכבד את השכנים ואת החברים.

 

עוגיות שומשום ב-10 דקות

ממליצה להכין מראש כמות כפולה, כי ברגע שהעוגיות האלה ייצאו מהתנור, כולם מיד רוצים לטעום. ההכנה עצמה היא פשוטה – מערבבים את כל המרכיבים בקערה, משטיחים על המגש ומכניסים תנור. אם בא לכם לגוון וליצור מנות אישיות (במקום לחתוך עוגיה-עוגיה בסיום האפייה), אפשר להכניס חלק מהבצק למאנז'טים, שזו גם יכולה להיות חוויה לכל המשתתפים (אחרי האפייה אפשר לקלף את המנז'טים בקלות).

כמות - כ-30 עוגיות

 

מצרכים:

250 ג' שומשום מלא

1/2 כוס סוכר

50 ג' אגוזי מלך טחונים

1 ביצה

1/4 כוס שמן

1/2 כוס קמח רגיל

 

הכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מערבבים את כל החומרים היבשים.

מוסיפים את השמן והביצה ומערבבים לעיסה אחידה.

משמנים תבנית מרופדת בנייר אפיה ומשטחים עם הידיים את התערובת.

מסמנים עם סכין ריבועים או מחלקים את העיסה למנז'טים.

אופים בערך כעשרים דקות עד שהעוגיות משחימות.

הן יכולות לצאת מהתנור טיפה רכות אחרכך הן נעשות קשות וזה הכי טעים.

לאחר האפיה תשמרו בקופסה סגורה, אפשר לפחות שבוע.

עוגיות שומשום שמוכנות תוך 10 דקות (דורית מנו טל אור) (דורית מנו טל אור)
עוגיות שומשום שמוכנות תוך 10 דקות(דורית מנו טל אור)
 

 

חטיפי שוקולד עם ממתקים

אוספים את כל הממתקים שיש בבית, ממיסים שוקולד במיקרו ואפשר להתחיל - כל המשפחה או כהפעלת לקייטנת הורים כיפית ומתוקה במיוחד.

 

מכינים דפי נייר אפיה ומזליפים עליהם שוקולד מומס בצורות שונות – ריבועים, עיגולים, כל מה שמתחשק לכם, כל אחד לפי מה שמתאים לו, אפשר גם לעשות משחק – בכל פעם מכינים צורה אחרת, אפשר גם סתם למרוח על נייר האפיה בשכבה עבה. מיד לאחר מכן, לפני שהשוקולד מתקשה, מפזרים מעליו ממתקים – סוכריות גומי, סוכריות קטנות לעוגה, קישוטים, אגוזים, כל דבר צבעוני, אפשר לסדר אותם בסדר מסוים או פשוט לפזר. מקררים את השוקולד (אפשר להכניס מגש עם נייר האפיה למקרר לכמה דקות ומקלפים אותו בזהירות מהנייר. חטיפי השוקולד מוכנים (רצוי לשמור במקרר, כדי שלא ימסו).

חטיפי שוקולד ממתקים (דורית מנו טל אור) (דורית מנו טל אור)
חטיפי שוקולד ממתקים(דורית מנו טל אור)
 

 

רוגלעך שמרים עם שוקולד

1 חבילת בצק שמרים קפוא

1 קופסת נוטלה

1 ביצה טרופה למריחה על הבצק

 

זיגוג לאחר האפיה:

1 כוס סוכר

1 כוס מים

חצי מקל וניל

טיפות לימון סחוט

שמים הכל בסיר קטן, מביאים לרתיחה,

מנמיכים האש מבשלים עוד כעשר דקות ומכבים את האש.

מתכון לבצק שמרים אחרי אופן ההכנה.

 

איך מכינים רוגלך שוקולד מבצק שמרים?

מפשירים את הבצק הקפוא וחותכים לעיגול.

מורחים שכבת נוטלה על הבצק.

עם חותכן של פיצה מסמנים פסים.

חותכים את הבצק לחצי, אחרכך לרבע ובסוף לשמניות.

מהחוץ כלפי פנימה מתחילים לגלגל.

בתבנית אפיה מסדרים אותם אחד ליד השני עם רווחים ומורחים בביצה טרופה.

משאירים את התבנית כחצי שעה נוספת בחוץ שהרוגלך יתפחו מעט.

בתנור שחומם מראש ל-180 אופים כחצי שעה עד ארבעים דקות עד שהרוגלך נעשים חומים.

ברגע שיצאו מהתנור מברישים אותם בסירופ מתוק ונותנים להם להתקרר או שלא

זה השלב שהריח ממלא את הבית ואי אפשר להפסיק לאכול את הרוגלך.

 

בצק שמרים להכנה בבית

500 ג' קמח – 3.5 כוסות קמח

1/2 שמרית שמרים טריים – 25 גרם

1/2 שקית משפר אפייה

100 ג' חמאה מומסת לא חמה – בטמפרטורת החדר

150 מל' חלב פושר– כשלוש רבעי כוס

75 ג' סוכר – כשלוש רבעי כוס

2 ביצים

קורט מלח

 

בקערת המיקסר שמים הקמח.

יוצרים מספר גומות מסביב ושמים שמרים, משפר אפיה, סוכר, מלח ומערבלים הכל ביחד.

מוסיפים לקערה: ביצים, חמאה ונותנים למיקסר לעבוד במהירות איטית.

בסוף כוס חלב פושר לאט לאט והמיקסר ממשיך לעבוד.

נותנים למיקסר לעבוד במהירות איטית עד שהבצק נהפך לעיסה אחידה לפחות עשר דקות!

אחרי חמש דקות עצרתי את פעולת המקסר, "אספתי" את הבצק והמיקסר המשיך לעבוד עד שהבצק ניתק מהקערה ויש לכם בצק אחיד ורך.

אחרי הלישה מגיע שלב ההתפחה.

שתי אפשרויות: לילה במקרר או שעה עד שעה וחצי בחוץ עד שהבצק מכפיל נפחו.

בשלב ההתפחה את הבצק מניחים בקערה משומנת עטוף בניילון נצמד.

אחרי לילה במקרר, מוציאים הבצק ומתחילים לעבוד.

אחרי שמכינים את הרוגלך, לשים בתבנית אפיה, למרוח בביצה טרופה

ולחכות עוד כחצי שעה שיתפחו.

לחמם תנור ל-180 מעלות ולאפות כרגיל.

 

הכותבת היא בשלנית ובלוגרית, בעלת עמוד פייסבוק "Sweet Dooly"

 

פעילות "שולחן משפחתי" מקדמת את ה"ביחד המשפחתי", בין אם בארוחות ערב משותפות או בפעילויות משפחתיות, במטרה לתת כלים ליצירת חוויות מהנות ובעלות ערכים.

 

בשיתוף אסם

 

 




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
דורית מנו טל אור
מכינים ביחד עם הילדים
דורית מנו טל אור
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים