שתף קטע נבחר

נטפליקס ישראל: מלא פוטנציאל ומלא בעיות

בתערוכת CES 2016 נפל דבר: שירות ה-VOD הפופולרי ביותר בעולם הגיע לישראל. איך זה נראה, והאם זה באמת שווה את זה? רשמים ראשוניים

נטפליקס, שירות הזרמת המדיה המוכר ביותר בעולם הכולל מספר עצום של סדרות וסרטים מגיע גם לישראל, יחד עם עוד 130 מדינות נוספות - כך התבשרנו בשבוע שעבר בתערוכת CES 2016. מדובר בפצצה, שכן הביקוש לשירות גם בארץ היה גבוה מזה שנים, והנה, הוא הניב תוצאות.

 

עוד כתבות באתר HWzone :

הכירו את ה-UP3017Q של דל: המסך השאפתני ביותר שראינו עד היום

השנה הגדולה של המציאות המדומה: NVIDIA כבר מוכנה עם טכנולוגיות חדשות

אייסר מציגה מחשבים ניידים ומסכים עם USB 3.1 מתקדם וזריז

הכי קטן, הכי מתקדם: אינטל חושפת מיקרו מחשבים עם מעבדי Skylake

 

חברת יס, הוט וסלקום משדרות מגוון רחב של סדרות מצד אחד, אך הן מחסירות הרבה מאוד סדרות מבוקשות ואהובות ברחבי העולם מאידך. הצופים פונים לפתרון פיראטי, דוגמת טורנטים, צפיה ישירה באתרים או דרך מקורות בקודי, לכן הגעתה של נטפליקס, שירות שבו תמורת תשלום חודשי סמלי ניתן לצפות בכל אותן סדרות - הוא חדשה מרעישה.

 

 

שירות ההזרמה של נטפליקס ניתן בארץ בתשלום חודשי שמתחיל מתכנים באיכות סבירה עבור 8 דולר (כ-30 שקלים) ונע עד איכות Ultra HD ו-HD עם תמיכה בריבוי התקנים ומסכים עבור 12 דולר (כ-45 שקלים) - והחודש הראשון חינם עבור האיכות הגבוהה ביותר שזמינה, אחריה יוכל המשתמש לבחור בתוכנית החודשית המתאימה לו.

 

נטפליקס הישראלית - משהו אחר לגמרי

עשינו שיעורי בית והגענו רשמים בנוגע לאיך נראת נטפליקס הישראלית. פתחנו חשבון במסגרת החודש חינם, יחד עם התוכנית הסופית של האיכות הגבוהה ביותר והתחלנו לדפדף להנאתנו.

 

הסדרות הפופולריות  (צילום: HWzone) (צילום: HWzone)
הסדרות הפופולריות (צילום: HWzone)

 

בעוד הממשק נראה נהדר, וההרשמה חסרת ההתחייבות שואבת אותך פנימה, הרשמים שלנו משירות נטפליקס הישראלי עוד מתחילת הדפדוף לא מזהירים. נתחיל מההד-ליין: נטפליקס אינה זמינה כרגע בעברית, לא כוללת כתוביות בעברית וגם לא תכלול אותן כנראה.

 

לפני שנעבור לדבר השני שאכזב אותנו, ואכזב מאוד, נשמח להעניק מילה טובה: הממשק מהיר וזורם והסטרימינג נעשה ללא עוררין. לא היו זמני buffering שעלו על יותר משניות בודדות, ומעבר לחלקים אחרים במהלך הפרק נעשים באופן מידי בדיוק כמו בניגון תוכן דרך נגן.

 

בנוסף, סידור הממשק נוח למדי, ומאפשר לגשת לכל הפרקים הזמינים עבור אותה סדרה גם ממסך הצפיה וגם מתוך דף הסדרה בצורה נוחה למדי. התוכנה "זוכרת" היכן ובאיזה פרק הפסקת ותציע לך את הפרק הרלוונטי הבא, או את החלק שלא סיימת לראות.

 

כתוביות בעברית? אל תבנו על זה  (צילום: HWzone) (צילום: HWzone)
כתוביות בעברית? אל תבנו על זה (צילום: HWzone)

 

אבל כאן פחות או יותר זה נגמר, ברגע שבו אתם מנסים "לצוד" לעצמך את התכנים האהובים עליך. מהר מאוד תגלו שהם פשוט לא קיימים, על אף שבנטפליקס העולמית הם חלק אינטגרלי מהספריה. הסיבה לכך קשורה בזכויות יוצרים באיזושהי דרך, נאמר, אך הסיבה האמיתית לא לגמרי ברורה, שכן חלק מהסדרות המשודרות בארץ מופיעות גם בספריה כמו "שובר שורות".

 

אין צורך להסביר מדוע זהו חיסרון בקנה מידה גדול: כמות הסדרות המדוברת גדולה למדי, ועל אף שחלקן משודרות בארץ, לא תמיד נוכל לצפות בהן - הן בגלל שאנחנו מנויים לחברה המתחרה או בגלל שהיא אינה משודרת באופן עוקב או נמצאת בספרית ה-VOD של החברות.

 

ג'סיקה ג'ונס של מארוול - מהנצפות של נטפליקס  (צילום: HWzone) (צילום: HWzone)
ג'סיקה ג'ונס של מארוול - מהנצפות של נטפליקס (צילום: HWzone)

 

סגן נשיא נטפליקס, ג'וריס אוורס, יצא בהצהרה חצי מנחמת: בעוד התכנים האלו לא יהיו זמינים בנטפליקס, ישנה הבטחה לשדרוג במספר התכנים על בסיס שבועי. "משתמשים בישראל יוכלו לצפות בסדרות שאינן זמינות בארץ, ובהפקות מקור יחודיות עבור נטפליקס דוגמת ג'סיקה ג'ונס ודארדוויל", אמר אוורס. גם באזור התכנים לילדים התמונה זהה, ומספר גדול של תכנים לא תוכלו למצוא.

 

אם בכל זאת תוכלו להתמודד עם החוסר הניכר בתכני מקור נפוצים ורבים, סביר להניח שהעובדה הבאה תגרום לכם לחשוב פעמיים: על אף הרצון להסתפק במה שיש, ולהנות מתכני המקור הנהדרים, יש לציין, של נטפליקס - אנחנו קצת מבולבלים בכל הנוגע למה שנטפליקס מגדירה בישראל HD ועל אחת כמה וכמה Ultra HD. כמו כן, עובדה מעניינת ותמוה הינה שהזרמת התוכן מוגבלת בדפדפן כרום ל-720p בלבד, לכן כדאי להשתמש באחרים, לפחות לעת עתה.

 

כן, איכות הצפיה בסדרות אינה נוראית אמנם, אך רחוקה מרחק שנות אור מצפיה באיכות HD אמיתית דרך המקור. כמובן, ההגדרות הנכונות נבדקו והוגדרו, אך הסיטואציה נשארה בעינה: איכות הצפיה אינה מספקת עבור מי שמחפש צפיה באיכות שכזו. תכני Ultra HD – אותם חיפשנו במיוחד, אף הם לא כוללים כל שינוי.

 

השוואת איכות: נטפליקס בצד ימין, והמקור בצד שמאל  (צילום: HWzone) (צילום: HWzone)
השוואת איכות: נטפליקס בצד ימין, והמקור בצד שמאל (צילום: HWzone)

 

הדוגמה למעלה לקוחה מהמצב הפחות גרוע - ובסדרות אחרות הוא אף הרבה יותר גרוע. הסיבה לאיכות הנמוכה היא ככל הנראה מערך שרתים מוגבל, על כן החדשות הטובות הן שבמקרה הזה אפשר לצפות לשיפור כלשהו שיגיע בהמשך על ידי פריסה של מספר גדול יותר של שרתים איכותיים, ותכני הסדרות יוזרמו באיכות המובטחת.

 

זה עדיין לא זה 

לסיכום, אנחנו סבורים שנטפליקס הישראלית היא לא מה שציפינו. זה נכון, היא סובלת מאי-אילו חבלי לידה, והיא עשויה להשתפר בעשרות אחוזים בהמשך, אך אין זה משנה את העובדה שמדובר בספרית תכנים שלא תכיל מספר גדול של תכנים פופולריים.

 

נכון לעכשיו, קשה לי מאוד להמליץ על מנוי לנטפליקס כתחליף שווה ערך לשירותי הטלוויזיה הקיימים, והמשתמשים ימשיכו להסתפק במה שמוצע להם בארץ במחירים חודשיים מופרזים או לחטוא בפיראטיות. קיווינו לאיזושהן רוחות שינוי אך לא קיבלנו אותם, אלא יותר כמו מה שנראה כגרסה מצומצמת ומוגבלת של נטפליקס ממנה נהנות מדינות פופולריות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים