קציצות כרובית וגזר בתנור (צילום: אפרת סיאצ'י)
מרכיבים
כ-25 קציצות
- 600 גרם כרובית
- 2 גזרים בינוניים
- 1 בצל קטן
- 1/3 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
- 1/3 כוס פירורי לחם או שיבולת שועל או קמח חומוס
- 1 ביצה
- 1 כף שמן זית או קנולה
- 1 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור טחון
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-190 מעלות.
- פורסים את הגזרים. מפרקים את הכרובית לפרחים קטנים. מרתיחים מים בסיר גדול ומבשלים את הירקות במשך 10 דקות. מסננים ומעבירים למעבד מזון.
- חותכים את הבצל לרבעים ומוסיפים גם אותו למעבד המזון. טוחנים עד לקבלת תערובת קצוצה דק, אך לא מחיתית.
- מעבירים את התערובת לקערה, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב.
- מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה ומשמנים את הנייר. יוצרים מהתערובת קציצות ומסדרים בתבנית. מרססים או מברישים במעט שמן.
- אופים את הקציצות כ-30 דקות. הופכים ואופים 15-10 דקות נוספות, עד להזהבה.
- עוד מאות מתכונים קלים של אפרת סיאצ'י - באתר שלה, מתכונים ב-10 דקות
את האהבה לבישול ולאפייה גיליתי לפני כ-10 שנים. אני אוהבת לאלתר, לשנות ולשדרג מתכונים, כדי להפוך אותם למשהו שלי.
מאז שהפכתי לאימא, שצריכה לשלב בין משפחה לקריירה, האהבה לבישול הפכה לטרחה - עד שגיליתי כי אוכל טעים אפשר להכין גם במינימום זמן והשקעה. כך נולד הרעיון להקים את האתר "מתכונים ב-10 דקות" (10dakot.co.il).
ועוד משהו - אני מכורה לשוקולד...
מאז שהפכתי לאימא, שצריכה לשלב בין משפחה לקריירה, האהבה לבישול הפכה לטרחה - עד שגיליתי כי אוכל טעים אפשר להכין גם במינימום זמן והשקעה. כך נולד הרעיון להקים את האתר "מתכונים ב-10 דקות" (10dakot.co.il).
ועוד משהו - אני מכורה לשוקולד...