שתף קטע נבחר

יש מלך חדש בצלחת

הקייל הוא ללא ספק הירוק החדש. מה הופך אותו להצלחה קולינארית גדולה כל כך ולמה כדאי לנו לשים לב לאותיות הקטנות?

בשנה האחרונה כולנו שומעים על השם החם של עולם הירוקים ״הקייל״. נראה שמדובר במאכל רווי יתרונות שמתפשט למנות במסעדות נחשבות, מתכונים והמלצות במגזינים ותכניות טלוויזיה ואפילו חטיפים שעשויים בעיקר מעליו.

 

בימים האחרונים עם ההתקררות, שלא לומר הקיפאון הגובר, נראה שההמלצות הנשמעות מכל עבר לתפריטי חורף ושמירה על בריאות מכילות גם הן, את הקייל.

מיהו הירוק המסתורי הזה שפרץ לחיינו בסערה, מדוע הוא זוכה לפופולריות שכזו והאם ההילולה מוצדקת?

״אין ספק שמדובר בטרנד חזק בעולם הירוקים״, גורסת מאמנת התזונה המקומית גלית הרשקו. ״כולנו שמענו על יתרונותיו וסגולותיו. נכתבו בשנה האחרונה ספרי בישול שמבוססים עליו כמו fifth shades of kale by Drew Ramsey, בלוגים, פוסטים, פינטרסט ועוד״.

הרשקו מסבירה שעם המודעות הגוברת לבריאות ותזונה שמכילה כמה שיותר יתרונות, ברור מדוע הקייל זכה לכזו אהדה. ״אחת הסיבות שקייל טוב לנו מקורה בכמות הסיבים התזונתיים הרבים שהוא מכיל.

הסיבים״, היא מסבירה, ״עובדים כמו מטאטא קטן בגופנו והוא אחראי על ניקוי הקיבה, יציאות קבועות, הורדת כולסטרול ותחושת השובע״.

 

מככב בתפריטי החורף. הקייל (jenna cantelos) (jenna cantelos)
מככב בתפריטי החורף. הקייל(jenna cantelos)

 

הרשקו מצביעה על יתרונות נוספים. ״בקייל יש כמות גבוהה של ברזל, אשר יתרונותיו טמונים ביצירת המוגלובין וחיזוק המערכת החיסונית. בקייל מצאו בנוסף כמויות גבוהות של וויטמין A,K,C, מינרלים, אנטיאוקסידנטים, ופיטונוטרינטים אשר נמצאו כמסייעים למלחמה בתאים סרטניים. וזה לא הכל״, היא ממשיכה. ״הקייל מכיל קלציום, סידן, בכמויות גבוהות יותר אפילו מאלו שבחלב הפרה, והוא, כידוע, מסייע לחיזוק העצמות ומניעת אוסטיופורוזיס. ואם כל זה לא מספיק. העלים הירקרקים הללו מכילים גם אומגה שלוש, אשר מחזקת את גופנו ומסייעת במניעת דלקתיוית בגוף״.

 

היתרונות עלולים להפוך לחסרונות ()
היתרונות עלולים להפוך לחסרונות

 

על פי כל אלו, עושה רושם שהקייל הוא המוצא לכל צרותינו, מכאובינו וחולשותינו. אבל כמו ברוב הדברים שנראים טובים מדי כדי להיות אמיתיים גם בזלילת הקייל מסתתרות כמה סכנות שכדאי וחשוב לדעת.

״יש לא מעט אנשים״, מסבירה גלית, ״שלא יצליחו לעכל את הקייל כראוי ועבורם יתרונותיו הם חסרונותיו.

הסיבים התזונתיים הרבים אותם הוא מכיל מהווים בעצם 14% מסך מהצריכה היומית המומלצת, ואלו יכולים לגרום לאתגר וקושי אצל מי שסובל באופן כרוני מבעיות במערכת העיכול, במיוחד אנשים הסובלים מתיסמונת המעי הרגיז, אשר עברם שיבוש בתיפקוד המעיים הגורם להפרעה קשה במערכת העיכול.

בנוסף״, היא מדגישה, ״הקייל מכיל סוג של סוכר מסויים שגוף האדם אינו יכול לעכל בגלל מחסור באינזים שמפרק את הסוכר הספציפי הזה. בהיעדר אותו אינזים הסוכר למעשה נתקע במעי ומהווה מזון לבקטריה המצויה בו. תהליך זה גורם לתסיסה, ובסופו של דבר להרגשה לא נוחה, גזים ונפיחות ביטנית״.

 

וזה עוד לא הכל. ״הקייל״, מדגישה מאמנת התזונה, ״מכיל גם חומר המשפיע על בלוטת התריס ותפקודה״.

 

ואם זה מתחיל להישמע כבר הקריינות המחייבת בחוק האמריקאי בפרסומת לתרופות, הרשו לנו לסיים דווקא עם פתרון.

על מנת שלא תפספסו בעונה הקרה והמאתגרת הזו את היתרונות של הסופר פוד המפורסם, להרשקו יש רעיון.

״הדרך להימנע מכל הסיכונים היא מאוד פשוטה.

בשלו את הקייל והמנעו מלהשתמש בו לסלטים ומיצים.

הבישול״, היא מסבירה, ״בין אם זה אידוי, בישול רגיל או הוספה למרק, יעזור לפרק את הסיבים התזונתיים והעיכול יעשה קל יותר. אכילת כמויות קטנות יכולה אף היא לעזור.

 

אפילו אם כבר התנסיתם וחשבתם שהקייל התעכל כראוי ואינו משפיע לרעה, עדיין מומלץ לעסות את עליו לכמה דקות בזמן שטיפתו על מנת לשבור את הסיבים. מומלץ״, מסכמת הרשקו, ״שתקשיבו לגופכם, ואם תחושו בכאבי בטן סביר להניח שמקורם בקייל. במקרים אלו מומלץ לאכול בכמויות קטנות יותר. אין צורך לאכול את הסופר פוד הירוק כל יום כדי להימנע מהכבדה על מערכת העיכול״.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים