שתף קטע נבחר

קיבוץ על הסכין: 15 בני יטבתה השילו חצי טון ממשקלם

כשחברי קיבוץ רוצים לעשות שינוי בחיים, הרצון הזה מידבק. ולראיה, בשלוש השנים האחרונות עברו לא פחות מ-15 חברי קיבוץ יוטבתה ניתוח שרוול לקיצור קיבה בבית החולים בילינסון ורזו מאות ק"ג. ד"ר אילנית מלר, שניתחה אותם אומרת: "הניתוח הוא לא מטה קסמים. צריך לשמר את ההישג"

הקיבוץ שעובר שינוי באורח החיים: בתוך פחות משלוש שנים עברו לא פחות מ-15 חברי קיבוץ יטבתה ניתוח שרוול לקיצור קיבה. בסך הכל הם רזו כמעט חצי טון במצטבר. ההצלחה המסחררת הובילה עוד ועוד חברי קיבוץ לשולחן הניתוחים. אבל גם אחרי שהשילו מעצמם מאות ק"ג, הם אומרים: "הניתוח הוא לא פתרון קסם. צריך לשנות את התפיסה בראש ולשנות הרגלי חיים".

 

קיראו עוד על ניתוחים בריאטריים

מדריך: קיצור קיבה או שרוול? כל ניתוחי ההרזייה

מדריך: בלי דיאטה - הניתוחים שיגרמו לכם לרזות

לראשונה בישראל: כללים למנותחי קיצור קיבה

 

עינב גלנטי (36) הייתה מהחלוצות של הקיבוץ. את הניתוח עברה לפני שלוש שנים וירדה כמעט 70 קילוגרם. "עשיתי את הניתוח לפני כמה שנים והצלחתי לשמור על המשקל, אני כבר בחודש התשיעי להריון אבל הרבה אומרים לי שלא ממש רואים עליי", היא מספרת.

 

"כל אורח החיים שלי השתנה. אני עושה ספורט ואני אוכלת באופן מסודר ושומרת על תזונה נכונה". גלנטי סיפרה שגם היא עברה לא מעט דיאטות. "הגעתי למשקלים מאוד גדולים ולא הצלחתי לרדת המשקל. כל מה שניסיתי לא צלח. ראיתי שיש לי דרך ארוכה וזה היה פשוט מייאש. הניתוח היה בשבילי כמו קביים. ידעתי שזה המוצא האחרון והחלטתי שהפעם אני הולכת על זה עד הסוף".

 

היא מספרת כי גם בעלה עבר את הניתוח  וירד 80 קילו. "הוא היה זה שגרם לי לרצות לעשות את זה גם כן. בקיבוץ יש אורח חיים מאוד נוח וקל לעלות כאן במשקל – מגישים שלוש ארוחות ביום ויש חדר אוכל עשיר".

 

הניתוח כמוצא אחרון 

רנטה חיים טיקוצ'ינסקי (49), עברה את הניתוח לפני שנה ושלושה חודשים והשילה עד היום כ-35 קילוגרמים. "התלבטתי המון אם לעבור את הניתוח או לא", היא מספרת.

 

רנטה חיה בקיבוץ יוטבתה כבר כמעט עשר שנים. "מאז שהייתי צעירה הייתי נערה שמנמנה. תמיד ראיתי את עצמי כאחת שאוהבת לאכול".

 

היא עשתה המון דיאטות לפני שפנתה לאופציה הניתוחית."עשיתי כל דיאטה אפשרית אבל זה מייאש. הייתי יורדת פה 100 גרם, שם חצי קילו, נמאס לי". היא

מספרת שלמרות שמדובר בניתוח מורכב לא חששה. "לפני שעשיתי את הניתוח הרבה אנשים סביבי עשו את זה. שאלתי, התענייני, שקלתי ובסוף בחרתי לעשות אותו גם כן".

 

מי שהשפיע על החלטתה היה דווקא שי פירון, שר החינוך לשעבר, "הסתכלתי עליו וראיתי איך הוא נראה נפלא ואמרתי לעצמי - זהו אני הולכת על זה".

 

מימין לשמאל: לורי סטרק, רנטה חיים טיקוצ'ינסקי, עינב גלנטי, גבריאלה קוגן ודלית אביבי-כץ אחרי השינוי (צילום: יאיר שגיא) (צילום: יאיר שגיא)
מימין לשמאל: לורי סטרק, רנטה חיים טיקוצ'ינסקי, עינב גלנטי, גבריאלה קוגן ודלית אביבי-כץ אחרי השינוי(צילום: יאיר שגיא)

 

הקילוגרמים הצטברו בין ההריונות

גם גבריאלה וייסמן קוגן (44), השילה 47 קילו ממשקלה בזכות הניתוח, אותו עברה לפני 10 חודשים. גבריאלה נולדה בארגנטינה ועלתה לארץ לפני 13 שנה ובעשור האחרון היא מתגוררת ביוטבתה. "לא הייתי שמנה כל החיים שלי", היא מספרת,  "אבל בין ההריונות הצטברו אט אט הקילוגרמים".

 

לדבריה, היא ניסתה המון שיטות - החל מקבוצות תמיכה, דרך דיאטת כרוב ועד דיאטת דלת פחמימות, לבד או עם דיאטנית וכל פעם נחלה כישלונות. "היה שלב שלא הרגשתי טוב והרופא של הקיבוץ ד"ר מתי זיו אמר לי שאני חייבת לעשות שינוי באורח החיים שלי ושכדאי לי לחשוב על ניתוח, אחרת אני מסכנת את חיי".

 

גבריאלה אומרת שהסיכון הבריאותי הוא זה שגרם לה בסופו של דבר לעבור את הניתוח. "תמיד הרגשתי יפה עם עצמי, תמיד הייתי מטופחת ואופנתית ואפילו תמיד מצאתי מה ללבוש אבל ברגע שהבנתי שאני עלולה לסכן את חיי ושתוצאות הבדיקות הרפואיות לא מבשרות טובות הבנתי שאין ברירה".

 

לורי סטרק, בת 56, עברה את הניתוח לפני כשנתיים. מאז היא הספיקה להשיל 25 קילוגרמים. היום אחרי שהשינוי כבר נראה לעין הא אומרת: ״זה ניתוח שמשנה את כל אורח החיים. ירדתי במשקל והצלחתי לשמור על ההישגים״.

  

הרופא בקיבוץ הבין את חשיבותו של אורח חיים בריא (צילום: יאיר שגיא) (צילום: יאיר שגיא)
הרופא בקיבוץ הבין את חשיבותו של אורח חיים בריא(צילום: יאיר שגיא)

 

"הניתוח הוא לא מטה קסמים"

ד"ר אילנית מלר, מבית החולים בלינסון שסייעה לכולם להשיל יחד מאות קילוגרמים, מספרת כי פעמים רבות ההפניה מגיעה דרך רופא המשפחה. "יש רופאים שמבינים את החשיבות של הניתוח ויש רופאים שיותר מתנגדים.

 

"בקיבוץ היה לנו קשר טוב עם רופא המשפחה שהבין את הצורך בשמירה על משקל גוף תקין ומשם ואחרי שכמה חברי קיבוץ נותחו זה הביא עוד ועוד חברים אליי לניתוח כי אנשים ראו את ההצלחות".

 

לדבריה, השכיחות של השמנת יתר חולנית באוכלוסיה עומדת על כ-5% והעובדה שבחברה קטנה יחסית שכולם מכירים את כולם רואים את התוצאות של המנותחים גרמה לעוד אנשים רצון לעבור את התהליך.

 

הניתוח הראשון התחיל לפני שלוש שנים ומאז כמעט כל חודש מגיע לבלינסון מישהו מהקיבוץ לעבור ניתוח אצל ד"ר מלר. "יצא לי לנתח כמה אנשים מאותה משפחה, זוגות ואפילו אחים".  היא מדגישה כי "הניתוח הוא לא מטה קסמים. זה כלי הכי יעיל שיש לרפואה להציע כדי לרדת במשקל ולשמור עליו לאורך זמן.  יחד עם זאת זה ברור שמי שלא ישמור על הניתוח, הניתוח לא ישמור עליו".

 

בתקופה האחרונה שינו בקיבוץ את התפריטים ומצאו גם אלטרנטיבות לאנשים שרוצים להקפיד על תזונה נכונה (צילום: יאיר שגיא) (צילום: יאיר שגיא)
בתקופה האחרונה שינו בקיבוץ את התפריטים ומצאו גם אלטרנטיבות לאנשים שרוצים להקפיד על תזונה נכונה(צילום: יאיר שגיא)

  

שילוב קטלני של גנים ואהבה לאוכל

דלית אביבי כץ (50) עברה את הניתוח באפריל האחרון ומאז השילה 24 קילוגרם. "נולדתי שמנה, כל החיים שלי הייתי שמנה. זה שילוב קטלני של גנים ואהבה לאוכל".

 

אביבי כץ היא שפית במקצועה ועבדה הרבה שנים במטבח ובמזנון של הקיבוץ. "הייתי אקורדיון, עליתי וירדתי במשקל כמה פעמים", סיפרה. "קצת חששתי לעשות את הניתוח אבל בעצם הבנתי שיותר מסוכן להישאר ככה ולא לעשות את הניתוח מאשר לעשות אותו".

 

לדבריה, בתקופה האחרונה שינו בקיבוץ את התפריטים ומצאו גם אלטרנטיבות לאנשים שרוצים להקפיד על תזונה ואפילו ישנן קבוצות הליכה ופעילות גופנית עבור כאלה שמבינים את החשיבות של שמירה על אורח חיים בריא.





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יאיר שגיא
הקיבוצניקיות שעשו ניתוח לקיצור קיבה
צילום: יאיר שגיא
ד"ר רק שאלה
מומלצים