שתף קטע נבחר

לימודי חדשנות - כדי שקטר ההייטק ימשיך לדהור

כיום אנו ניצבים בחזית החדשנות הטכנולוגית הגלובלית ועיני העולם כולו נשואות אלינו - אבל בעולם המשתנה ללא הרף אנו עלולים לאבד את היתרון היחסי שלנו ואת מעמדנו כמדינה המובילה אם לא נדע לשמר את יכולת החדשנות שלנו

הכותרות בימים האחרונים רודפות אחת אחרי השנייה: מלאנוקס רוכשת את איזיצ'יפ , סוני רושת את אלטייר, סך האקזיטים של חברות ישראליות הגיע בשנת 2015 ל -9 מילארד דולר, שיאים חדשים בגיוסים של חברות הייטק בישראל בשנת 2015, עם עליה של 30%! לעומת שנת 2014. ההייטק הישראלי רותח, התעשייה עתירת הידע פורחת וכולם מאוד מרוצים.

 

על פניו - יש לכך סיבות טובות. בשנה שבה הכלכלות העולמיות כמעט ולא צמחו והריבית קרובה ל- % 0 - ההשקעה בהייטק הישראלי צומחת בקצב מרשים. ברבעון הרביעי של 2015 לבדו הושקעו בחברות הייטק ישראליות 1.2 מיליארד דולר. מדובר בעלייה של 11% לעומת הרבעון השלישי של 2015 ו-10% לעומת הרבעון המקביל שנה קודם. זו הוכחה נוספת לאמון שרוחשים משקיעים מכל העולם לחדשנות ולכוח ההמצאה של המהנדסים הישראלים.

 

בראיה היסטורית, מדינת ישראל עמדה במבחנים הרי גורל מאז היווסדה, מבחנים שהעמידו את החברה הישראלית מול אינסוף אתגרים שאיתם התמודדנו בהצלחה. בדיוק בשל כך בולטת ישראל ביכולתה להוביל את העולם בכישורי היצירתיות של בנייה ובפיתוחים החדשנים של מהנדסיה.

 

אילוסטרציה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
אילוסטרציה(צילום: shutterstock)

 

כיום, אנו ניצבים בחזית החדשנות הטכנולוגית הגלובלית ועיני העולם כולו נשואות אלינו. לא לחינם מדד החדשנות של בלומברג לשנת 2016 דרג את ישראל במקום הראשון!! בקטגוריית מחקר ופיתוח ובקטגוריית ריכוז החוקרים.

 

בנוסף לפיתוחים מקוריים של חברות ישראליות הפכה ישראל לבית גידול לחדשנות העולמית וכ-300 חברות ענק מכל העולם כבר למדו להכיר ביכולות הפיתוח והחדשנות של "המוח הישראלי". החברות הקימו כאן אצלנו מרכזי פיתוח משלהן.

 

עלולים לאבד את היתרון

אך בעולם המשתנה ללא הרף אנו עלולים לאבד את היתרון היחסי שלנו ואת מעמדנו כמדינה המובילה את החדשנות העולמית - אם לא נדע לשמר את יכולת החדשנות שלנו ונדאג לחינוך הולם של הדורות הבאים. כמדינה ש-50% מהיצוא התעשייתי שלה הוא מוצרי הייטק וחוסנה הכלכלי קשור בעבותות בהצלחת תעשיית ההיטק איננו יכולים להרשות לעצמנו פגיעה בתעשייה חשובה זו ועלינו להבטיח את מקומנו העתידי בתחומי הטכנולוגיה, המדע והתעשייה עתירת הידע. לשם כך, יש לוודא שהדורות הבאים ימשיכו לחדש, ליצור, להמציא ולשפר את עולם ההייטק - לאורך זמן.

 

הדרך הטובה ביותר לעשות זאת היא באמצעות הטמעת תרבות החדשנות ועידוד היצירתיות במערכת החינוך כבר מגיל צעיר, וחיזוק הזיקה לתחום החשיבה המקורית בקרב תלמידי ישראל - דור העתיד.

 

שלמה גרדמן, מנכ"ל חברת איי אס ג'י ויו"ר משותף של כנס iNNOVEX2016 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
שלמה גרדמן, מנכ"ל חברת איי אס ג'י ויו"ר משותף של כנס iNNOVEX2016(צילום: יח"צ)

 

המדע והטכנולוגיה הם מנועי הצמיחה של ישראל. הכללת החדשנות בסל הכלים החינוכיים לתלמידים כבר מגיל בית הספר היסודי תוודא כי נוכל להמשיך ולהיות יצירתיים גם בדורות הבאים ולהבטיח את עתיד התעשייה והכלכלה בישראל.

 

בשבוע הבא יערך כנס החדשנות, iNNOVEX2016 - המתקיים זו השנה הרביעית ביוזמת חברות ההייטק המרכזיות, המוסדות האקדמיים המובילים בישראל ובשיתוף המדען הראשי במשרד הכלכלה. בכנס יקראו מנהלי חברות ההייטק בישראל לשלב את מקצוע החדשנות והיצירתיות במערכת החינוך ולייצר תכנית אופרטיבית למימוש הרעיון.

 

רק שיתוף פעולה חינוכי-מדעי יבטיח את עתיד התעשייה עתירת הידע, את המשך מעמדה של ישראל כמובילה עולמית בתחום החדשנות הטכנולוגית , את עתידם של הדורות הבאים ואת התקווה של כולנו שקטר ההייטק ימשיך לדהור גם בעוד 10 ו-20 שנה.

 

שלמה גרדמן, מנכ"ל חברת איי אס ג'י ויו"ר משותף של כנס iNNOVEX2016

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים