שתף קטע נבחר

המתכנתים מכפר רג'ר

באולימפיאדה הארצית לתכנות שנערכת בימים אלו ובה התמודדו מאות אלפי ילדים מרחבי הארץ, דווקא בית הספר היסודי מהכפר העלאווי רג'ר, שחציו בשליטת ישראל וחציו בשליטת לבנון, הגיע למקום הראשון מבין מאה בתי הספר שיעלו לגמר

אם פעם חלומה של כל אימא היה שבנה או בתה ילמדו רפואה או עריכת דין, בשנים האחרונות זה כבר ברור שהמקצוע המיוחל הפך לתכנות. החלום הזה פוגש מציאות שבה בישראל יש עלייה בביקוש למהנדסי תוכנה - אך לשם כך, יש צורך בהכשרת כוח אדם מתאים - כבר בגיל צעיר.

 

בעקבות זאת, משרד החינוך, יחד עם האיגוד הישראלי לתעשיות מתקדמות (IATI) וקרן רש״י, ארגנו תחרות ארצית שמטרתה לשלב את דור העתיד בתחום ההיי-טק. במסגרת התחרות, נדרשו ילדים כבר בגילאי היסודי לבצע משימות של תכנות באמצעות משחק התכנות CodeMonkey, כשלמקום הראשון הגיע בית הספר היסודי אל-רג'ר שעומד בראש מאה בתי הספר שיעלו לגמר. יש שיגידו שזה מפתיע - אך מדובר בהתגייסות של כפר שלם עם סיפור מיוחד.

 

כפר קטן - הישג גדול

בתחרות הארצית השתתפו מעל ל-257 אלף תלמידים מ-1,744 בתי ספר כשמתוכם רק 100 עברו לשלב הבאה - ארוע הגמר שיערך ב-11.4.2016. בית הספר אל-רג'ר מהכפר רג'ר שבצפון, הכפר שחציו בישראל וחציו בלבנון ותושביו שייכים למשפחת אסד, הוא שעומד בראש בתי הספר המנצחים, עם ממוצע של 600 נקודות לתלמיד, לעומת 100 נקודות לתלמיד בממוצע.

 

הפרש הנקודות היה כה גדול, שפקחים של המשחק נשלחו לכפר על מנת לברר שאין פה רמאות. הם גילו שבעצם כל העדה, גם מכפרים סמוכים בצפון, התגייסה לאתגר: מהנדסים בהיי-טק של העדה, הורים שעשו משמרות אחרי שעות העבודה ואפילו ראש הכפר נרתם לפעילות. את אל-רג'ר הוביל במשך חודשי התחרות, רכז התקשוב של בית הספר, המורה מחמוד ח׳טיב.  

שחר בר-אור מפקח על מתכנתי המחר (תילום: יח"צ) (תילום: יח
שחר בר-אור מפקח על מתכנתי המחר(תילום: יח"צ)

משימה לאומית

על פי נתונים רשמיים - בכל שנה נפתחות כ-7000 משרות בתעשיית היי-טק, כאשר מספר בוגרי התיכון בעלי כישורים מתמטיים מספיקים עומד על כ-6000 ואילו מספר בוגרי המקצועות בתחומים הטכנולוגיים באוניברסיטאות ובמכללות עומד על 4,500 בשנה. או במילים פשוטות - נוצר פער בין הרצוי למצוי וכאן העיניים נשואות אל דור העתיד.

 

"חשוב שמדינת ישראל תשים לעצמה מטרה כיעד לאומי להגדיל באופן משמעותי את מספר בני הנוער הבוחרים במקצועות המדעיים והטכנולוגיים, וטיפוח

הישגיהם בתחומים הללו", מסביר שחר בר אור, מנכ"ל סאנדיסק ישראל ויו״ר ועדת החינוך ב-IATI (איגוד תעשיות ההיי-טק בישראל), שליווה מקרוב את התחרות. "תעשיית ההיי-טק היא מהנכסים הכלכליים והאינטלקטואליים החשובים בישראל, היא אחראית ל-40% מהיצוא הישראלי ומעסיקה כ-11% מכלל השכירים במשק. הכשרה של 1,000 מהנדסי היי-טק תתרום למשק יותר מפיתוח של שדה גז".

 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יח"צ
תופסים בננות ולומדים לתכנת
צילום: יח"צ
מומלצים