שתף קטע נבחר

איך לנקות דלתות זכוכית באמבטיה ובמקלחון

באיזו תדירות צריך לנקות את הזכוכית באמבטיה ובמקלחון כדי לא לגרום לנזק מצטבר ואיך אסור בשום פנים ואופן לנקות. כל התשובות מ"המקצוענים"

בשיתוף אתר "המקצוענים"

 

יש לכם דלתות זכוכית במקלחון או באמבטיה? אם גם אתם סובלים מעובש, מאבנית ומשאר כתמים, כדאי שתקפידו על כמה כללי תחזוקה. כך תבטיחו שהדלתות יישארו שקופות, מבריקות ונקיות.

 

עוד בנושא:

חומרי ניקוי או תרופות סבתא

מחירון עבודות זגגים

איך לנקות את הבית כמו מקצוענים

 

הטעות הנפוצה היא להזניח ולהיזכר לנקות כשכבר מאוחר מדי ואז צריך להחליף את המקלחון. אם בחרתם בדלתות זכוכית, קחו בחשבון שהם מצריכים תחזוקה של אחת לשבוע. "כמובן שהאידיאל הוא להשאיר מגב ידני קטן תלוי בתוך המקלחון ולגרוף את המים מהזכוכית בסיום כל מקלחת", אומר אבי מזרחי מאושר א.א. שירותי ניקיון וצבע.

 "זה משאיר את הזכוכית במצב הרבה יותר טוב לאורך זמן, ומקל על הניקוי התקופתי. אם לא מקפידים על כך, מתוך עצלנות או חוסר זמן, כדאי לכל הפחות להקפיד על ניקוי של הזכוכיות עם חומרי ניקוי אחת לשבוע".

 

אז מה גורם לכתמים? כל מיני סיבות. עובש לרוב נגרם מחוסר אוורור של המקלחת ומחוסר הקפדה על ניקיון. "אבנית, בעייתית במיוחד באזורים בארץ שבהם רמת האבנית במים היא גבוהה", מוסיף מזרחי. "כתמי המים שנותרים על דלתות הזכוכית הם למעשה כתמי אבנית. עובש יכול להצטבר בחיבורים, על הסיליקון ובפינות המקלחון. בעיקר בדירות שכורות שבהן הדיירים מזניחים ולא מקפידים על ניקוי יסודי, כמות הצטברות הלכלוך והשומנים גבוהה במיוחד. לרוב הם נגרמים כתוצאה משימוש בסבונים ובשמפו".

 

מזרחי הוסיף: "אם מקפידים על ניקוי אחת לשבוע, ניתן להתגבר על הכתמים האלו באמצעות חומרי ניקוי הנמכרים ברשתות השונות. במקרה של הזנחה של מספר שנים, כבר לרוב אין ברירה אלא לשכור שירותים של חברות ניקיון שמגיעות עם מכשור ועם חומרי ניקוי חזקים יותר. צריך להיזהר מלהשתמש בצורה עצמאית בחומרי ניקוי חזקים, מבלי שיודעים מה בדיוק התרכובת שלהם ואיך לעבוד איתם נכון".

 

זה אסור, זה מותר 

מה הנזק שיכול להיגרם? מזרחי: "מניסיון שלנו, פעמים רבות אנו מגיעים לבתים שעשו שימוש בסקוטש חזק מדי ופשוט גרמו לשריטות על משטח הזכוכית. לכן, חשוב להשתמש בסקוטש עדין או בספוג הפלא.

 על זכוכית אסור לשים חומרי ניקוי חומצתיים כמו חומצות מלח למיניהן, כי זה יכול להשאיר כתמים שפשוט לא ניתן להסיר אותם לאחר הופעתם".

 

אז עם אילו חומרי ניקוי כן לנקות? תלוי במשטח. מזרחי: "כדי למנוע כתמי עובש על הסיליקון שתפקידו לאטום את החריצים, וכן על גבי המגב שבתחתית דלתות הזכוכית, כדאי להקפיד לנקות אותם אחת לשבוע עם מסיר שומנים. את הזכוכית עצמה כדאי לנקות עם חומר המיועד להסרת אבנית (ניתן לרכוש ברשתות השונות). חשוב להשרות את החומרים האלו 15-10 דקות, כדי שהחומר הפעיל יפרק את הכתמים. נקודת תורפה נוספת במקלחון היא משטחי הנירוסטה והצירים שתופסים את הדלת. חשוב להימנע מחומרי ניקוי חזקים מדי שיכולים 'לאכול' את המשטחים האלו ולגרום ל'קילופים' בהם. צריך גם מאוד להיזהר שלא יישרטו בעקבות שימוש בסקוטש חזק מדי".

 

ואם אתם מחפשים חומר ניקוי ביתי, תמיד תוכלו להשתמש בחומץ 5% או במיץ לימון. הריח יחלוף אחרי מספר שעות עד יממה, אבל הזכוכית לפחות תבריק.

 

אם אתם מתכוונים להתקין מקלחון חדש או להחליף את הקיים, קחו בחשבון

 שבמקרה הזה הזול יכול לעלות לכם ביוקר. "אחד הדברים הכי חשובים הוא להשקיע בצירים מנירוסטה ולא מניקל", מציע אבי מנור מזגג אקספרס. "מניסיון שלי, ניקל (שהוא ציפוי של מתכת) נוטה להתקלף ואז להחליד. בייחוד באזור רטוב כמו חדר המקלחת כדאי מאוד להימנע מכך. כדי למנוע לטווח ארוך עובש, כדאי להקפיד שבעל המקצוע ישתמש בסיליקון נטרלי בשלב האיטום וההתקנה. בעת הניקוי, להמלצתי כדאי להימנע משימוש באקונומיקה על דלתות הזכוכית ועל הצירים. כדאי להשתמש באקונומיקה רק לניקוי יסודי של אריחים מקרמיקה, שהיא חומר הרבה יותר עמיד".

 

מחפשים בעלי מקצוע להתקנת מקלחון? לרשימת המומלצים

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים