שתף קטע נבחר

להיות ישראלי בשוק העבודה האמריקאי

לא קל לישראלים להשתלב בעסקים כאן, אבל מסתבר שיש לנו הרבה יתרונות שהאמריקאים אוהבים. און פרוינד, בכיר בחברת WeWork, מסביר

אנחנו מגיעים לכאן ברוב המקרים עם חלום, עם חזון וכשרון, אבל איכשהו לא תמיד יודעים איך לקדם אותם בסביבה הניו יורקית ומהם המסלולים הפתוחים עבורנו, הישראלים.

אחד היתרונות המשמעותיים שבאמתחתנו מסתתר דווקא אצל אלו שכמונו הגיעו משם. המושג "כל ישראל אחים" מתחדד כשאנחנו מזהים את הנכונות של הישראלים שכבר עשו את זה באמריקה, לסייע, לייעץ, לכוון, ובמקרים רבים להאמין בנו מספיק כדי להיות אלו שנותנים לנו את ההזדמנות.

 

ב-9 בפברואר יתקיים, זו הפעם השלישית, יריד הקריירה השנתי של המועצה המקומית ניו יורק. היריד מציע להוביל כל משתתף אל הדרך לקריירה משגשגת בארה"ב, בסביבת עבודה שתוקיר את היתרונות של התרבות שממנה אנחנו מגיעים, ושבה שפת האם שלנו משתלבת בטבעיות.

 

אחד מהעסקים שיציעו מגוון רחב של תפקידים לישראלים שיגיעו ליריד הוא WeWork, שהוקם בשנת 2010 על ידי הישראלי אדם נוימן והאדריכל מיגל מקלוי. החברה משכירה שטחי עבודה ליזמים, בעלי מקצוע עצמאיים וסטארט־אפים טכנולוגיים בבנייני משרדים מאובזרים היטב. החלל הראשון של החברה נפתח בסוהו. מאז הספיקה לפתוח למעלה מ-80 בניינים ענקיים ברחבי העולם וממשיכה לגדול ולהתפתח.

 

"החברה גדלה בקצב מהיר", מספר און פרוינד, מנהל פיתוח התוכנה של החברה כאן בניו יורק. "רק לפני 3 שנים פתחנו בערך שלושה בניינים בשנה, והיום אנחנו פותחים תשעה בניינים בחודש. בכל רבעון אנחנו נכנסים לעוד שלוש מדינות חדשות".

 

פרוינד, 34, שיקח חלק בפאנל המרכזי ביריד הקריירה של המועצה המקומית ניו יורק, הגיע בעצמו לניו יורק לפני 4 שנים בלבד כשמאחוריו שנים ארוכות של ניסיון בזירה הישראלית. "עבדתי הרבה שנים בהיי טק. עוד לפני הצבא הצטרפתי לחברת היי טק. במסגרת השירות הצבאי שלי שירתתי ביחידה טכנולוגית ומשם ללימודי מדעי המחשב באוניברסיטת תל אביב".

 

העבודה בישראל ובארה"ב שונה . פרוינד ()
העבודה בישראל ובארה"ב שונה . פרוינד

 

פרוינד, שגדל בקריית אונו, תמיד חלם לגור בניו יורק, אבל עם העבודה התובענית, החלום נשאר בגדר חלום. כשאישתו קיבלה הצעה לעשות כאן באוניברסיטת רוקפלר את הפוסט דוקטורט שלה, מבחינתו זו הייתה הזדמנות. "עבדתי באותו זמן בחברה ישראלית לאבטחת מידע, שממש במקביל למעבר שלי נקנתה ע"י חברה אמריקאית ופתחה סניף בניו יורק". במסגרת עבודתו כאן ניהל את שירותי החברה, העביר הדרכות, התווה קשרי לקוחות ובעיקר, נחשף לראשונה, כישראלי, לעבודה עם אוכלוסיה גלובלית.

 

"המעבר היה מעניין כי ההבדלים התרבותיים גדולים. התנתקתי בשלב הזה מהחלק הישראלי של החברה. מצאתי את עצמי בקהילה אחרת. גיליתי שעבודה בישראל וארה"ב שונה לגמרי. אנשים כאן, כשהם במשרד הם נמצאים לגמרי בעבודה. הם ממוקדים וכמעט ולא תראי אותם אפילו בשיחה פרטית בטלפון. בישראל מספקים תפוקה דומה, אבל מורחים אותה על פני יותר שעות. היומיום פחות ממוקד עם הרבה הפסקות. בכל מה שקשור ביעילות קשה להתחרות באמריקאים, אבל מצד שני ישראלים, באופן כללי כמובן, הם מבריקים ויכולים לתת את הניצוץ הזה שישנה את הכל".

 

הבדל נוסף שאון חושב שכדאי לעובד הישראלי לזכור הוא בכל הקשור בשקיפות לאורך תהליך העבודה, לפחות בשוק העבודה שהוא נחשף אליו. יש הרבה יותר פוקוס כאן על תוצאות. “צוות ישראלי יכול חודשים לא לעדכן מה ההתפתחות לאורך התהליך. בחברה אמריקאית הרבה פעמים חייבים להראות את ההתקדמות ותהליכי העבודה על בסיס שבועי".

און שמח לקחת חלק ביריד הקריירה ורואה את היתרונות הרבים שיש לעובד הישראלי לתרום לחברה. "כשפנו אלינו מהמועצה שמחנו לפתוח את הדלת לעובדים ישראלים ונציע הרבה מאוד עבודות מגוונות לקהל שיגיע. יש לנו המון ישראלים בעמדות מפתח וזו הדגמה למה שאנחנו יכולים לעשות פה. אני, שהגעתי לא מהקהילה הישראלית, יכול לתת עצות לישראלים שמחפשים את הדרך ולא יודעים איך להתברג בקהילה הכללית כאן".

 

במסגרת הפאנל שישתתף בו יציע און דרכים לישראלים להשתלב בשוק העבודה המקומי ויספר על טעויות אפשריות של ישראלים שמחחפשים כאן עבודה. "זה מתחיל בדרך שבה אתה מנסח קורות חיים ועד המפגש בראיונות עצמם. בארץ למשל שופטים אותך על הניסיון ועל העבודה, כאן, במהלך הראיון יש דגש ניכר גם על התנהגות, כך שמעבר לקורות החיים מחפשים לזהות את המוטיבציה והתשוקה לעבודה עצמה".

 

פרוינד ישתף גם במה שהוא למד על חשיבות הנטוורקינג, "לאילו אירועים ללכת, לאילו אנשים כדאי להתחבר. יש חשיבות להשתתפות באירועים האלו, להגיע, להכיר ולדעת יותר. מניסיוני חלק מתפקידים שראיתי סביבי התחילו ככה. כשאתה לא מחובר תתקשה לקבל זימון לראיונות".

 

פרטים נוספים על היריד תמצאו ב-http://moatza.org/career/


פורסם לראשונה 05/02/2016 02:37

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים