שתף קטע נבחר

כל הדרכים להגר לארה"ב

ישנן דרכים מגוונות להגירה לארצות הברית. למעשה, ישנה אבחנה בין הגירה למדינה, לבין הגעה למדינה לתקופה מוגבלת בזמן - למטרות עבודה, לימודים, השקעה וכו׳.

כשמדברים על הגירה מתכוונים להליך של תושבות קבע או - גרין כארד. חשוב להדגיש, שאין קשר בין הויזה הזמנית לבין הגרין כארד ולמעשה מדובר בשני מסלולים שונים - מקבילים.

 

ויזת העבודה הזמנית היא להעסקה מיידית – כלומר עם קבלת האשרה, בעוד שהגרין כארד הוא הליך עתידי. זאת אומרת - לכשיתקבל הגרין כארד המהגר יוכל לשהות ולעבוד בארה"ב ועד לרגע קבלת הגרין כארד, הוא או היא לא יוכלו לשהות/לעבוד באופן חוקי, אלא אם יהיו תחת סטטוס של ויזה מתאימה.

במילים אחרות, הליך הגרין כארד יכול להיעשות מכל מקום בעולם בו שוהים המעוניינים, אך אם רוצים לשהות בארה"ב בזמן ההליך, צריך לעשות זאת תחת סטטוס חוקי שמתאפשר על ידי הוצאת ויזה כאמור לעיל.

 

נקודה חשובה נוספת היא שהויזה צריכה להיות כזאת שתאפשר dual intent זאת אומרת שתאפשר שהיה ועבודה זמניים בארה"ב, ובמקביל שתהיה האפשרות להיות עם כוונה להגר - קרי תחת הליך של קבלת גרין כארד.

 

ישנם סוגים שונים עליהם אפשר לבסס את הבקשה לגרין כארד להלן העיקרים שבהם:

• הליך המבוסס על הצעת עבודה עתידית על ידי מעסיק אמריקאי - בסוג של הליך על המעסיק האמריקאי להראות שניסה לגייס עובד מקומי עם אותם כישורים של המועמד העתידי - אתם. ולאחר שלא הצליח הבקשה מועברת לרשויות ההגירה לצורך אשרור ההליך והנפקת גרין כארד בסופו. משך ההליך תלוי ברקע האקדמאי וניסיון תעסוקתי רלבנטי של המועמד/ת.

• הליך המבוסס על יכולות מיוחדות בתחומים מגוונים כמו משחק, נגינה, אומנויות לסוגיהן ואף בתחומים עסקיים, מדעיים או עיצוביים שונים. חשוב להדגיש כי בתחום זה אין צורך במעסיק עתידי והוא מוגדר כ self-petitioned.

• הליך נוסף הוא קבלת גרין כארד דרך השקעה ויצירת מקומות תעסוקה באזורים ספציפיים בארה״ב. מדובר ביצירת מקומות עבודה חדשים באופן ישיר או השקעה בפרויקט קיים ויצירת העסקה באופן עקיף. חשוב לציין שסכום ההשקעה נע בין חצי מיליון למיליון דולר - תלוי בפרויקט וסוג ההשקעה.

ישנן דרכים נוספות להשגת גרין כארד אבל הן תלויות בהעסקה קודמת עם או בלי ויזה.

 

מבחינת ויזות שאינן נחשבות לצורכי הגירה אלא לעבודה זמנית:

• ויזה לבעלי יכולות מיוחדות - H1-B

הויזה היא למועמדים בעלי תואר ראשון ומעלה שמעסיק ספציפי דורש אותם לעבודה. התואר הוא כאמור הדרישה הבסיסית אך ישנן דרישות נוספות כמו התאמת התואר לתפקיד המוצע, התאמת התפקיד לסוג החברה ועוד.

• ויזה לבעלי יכולות מיוחדות בתחום המשחק, מוסיקה, אומנות, עיצוב, ספורט ואף עסקים או תחומים טכנים יותר- O-1. ישנם מספר קריטריונים אותם צריך לספק הנוגעים מן הסתם להשיגי המועמד בתחום הספציפי - למשל ממליצים מהתחום, התקשרויות עם גופים גדולים מהתחום, השתתפות בהפקות/תערוכות/תחרויות, כתבות על המועמד/ת וכו'.

• ישנן ויזות שמבוססות על אמנה בין מדינת ישראל לארה״ב. אחת מהן היא ויזת סחר E-1. הקריטריון העיקרי הוא הוכחת מסחר בין החברה שבעליה הוא ישראלי בלפחות 50% ומתבצע סחר בין המדינות. סחר יכול להיות במוצרים או שירותים.

• ויזה נוספת המבוססת על אמנה היא ה E-2. זוהי ויזת השקעה. הויזה מאפשרת למשקיע להגיע עם משפחתו לארה״ב לתקופה של עד חמש שנים אם יוכיח שהשקיע מכספו בעסק שבבעלותו בלפחות 50%. יש להראות תוכנית עסקית ולהוכיח שהעסק הוא לא רק למטרות הוצאת הויזה אלא עסק לכל דבר שיראה פעילות ופוטנציאל גדילה ופיתוח.

 

חשוב להדגיש שהויזה כרגע לא תקפה לישראלים - למעט כאלה עם אזרחות זרה נוספת ממדינה שחתומה על האמנה מול הרשויות האמריקאיות ואז ההליך יכול להתבצע בשגרירות האמריקאית בתל אביב.

• L-1 היא ויזה נוספת שמיועדת למנהלים/ת או עובדים/ת בעלי יכולות/ידע מיוחדים, שעבדו לפחות שנה בחברה שממוקמת בישראל ואותה חברה מעונינת להעביר את העובד/ת לחברה הקשורה לחברה שבישראל או לפתוח חברה חדשה המבוססת על אותו קשר. דרך הויזה הזאת ניתן לעבור לגרין כארד על אותו בסיס.

• ישנן ויזות נוספות כמו למתמחים, אנשי דת, סטודנטים וכמובן ויזת מבקר לצורכי עסקים או ביקור כללי וכו׳.

 

באמצעות יעוץ ותכנון נכונים ניתן להגיע למטרה הרצויה שיכולה להיות עבודה זמנית או הגירה.

 

הכותב הוא עו"ד שלומי אטש, מוסמך בניו יורק וישראל.

 

עו"ד אטש מטפל בלקוחות מכל רחבי העולם. ההתקשרות עמו מתבצעת ע"י טלפון, אימייל, פקס או כל אמצעי אלקטרוני אחר. ליעוץ ראשוני חינם בעברית או אנגלית בטלפון ישיר - 646.820.0662 או באימייל

shlomi@atashlaw.com.

 

מאמר זה מובא כשירות לקורא ואינו מהווה תחליף לייעוץ משפט


פורסם לראשונה 05/02/2016 03:03

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים