שתף קטע נבחר

הבגדים יוצאים מסריחים? איך לטפל במכונת הכביסה

הצטברות של בקטריות או מים, סתימה במגירה של המרכך או תקלה במשאבת המים יכולות לגרום לריח רע בבגדים היוצאים ממכונת הכביסה. אז איך אפשר למנוע זאת? "המקצוענים" עם כל הטיפים

בשיתוף אתר "המקצוענים"

 

יכולות להיות כל מיני סיבות לכך שהבגדים ייצאו עם ריח רע ממכונת הכביסה: הצטברות של מים עומדים בפילטר או בתוך התוף, בקטריות על הגומי של התוף, סיפון סתום או סתימה בתא של אבקת הכביסה ומרכך הכביסה. אז איך ניתן באמצעות תחזוקה והתנהגות נכונים למנוע את התקלות מראש, ואיזו תקלה לא משתלם לתקן.

 

עוד בנושא:

איך לשמור על מכונת הכביסה

מחירון טכנאי מכונות כביסה

11 סימני אזהרה - המכונה עומדת לשבוק

 

הצטברות של בקטריות על הגומי שבפתח הקדמי

"פעמים רבות יש הצטברות של בקטריות על הגומי שסביב פתח הכניסה של התוף", מסביר חנן שיאון משרות שיאון. "זה קורה בעיקר במכונות שבהן הפתח ממוקם בחזית. לכן, חשוב להימנע מלהפעיל את המכונה וללכת לישון, כדי שהמכונה לא תישאר סגורה עם הבגדים רטובים בפנים. בנוסף, לאחר ריקון המכונה, כדאי לנגב את הגומי עם מטלית יבשה. אחת ל-3 חודשים כדאי לנקות את הגומי עם צמר פלדה ואקונומיקה – כי זה דוחה ריחות לא נעימים. אם גם זה לא עוזר, ניתן להחליף רק את הגומי, ואין צורך למהר ולקנות מכונה חדשה".

 

ישנה הצטברות של מים באזור הפילטר והמשאבה

"לפחות אחת לחודש חשוב לרוקן את הפילטר של המשאבה" מסביר שיאון.

 "מצטברות בו כ-2 כוסות מים. ברגע שהמים עומדים זה גורם הצטברות של בקטריות ולריח לא נעים, שעובר לבגדים".

 

שיאון מוסיף: "במרבית המכונות הוא ממוקם בחלק התחתון בחזית המכונה. יש לו פתח גישה המכוסה במכסה. צריך לסובב את הפילטר עם כיוון השעון לצורך פתיחה, לשטוף אותו עם מים וסבון כלים ולהחזיר אותו למקומו. פעמים רבות גם ישנה הצטברות של גופים זרים (מטבעות, כפתורים ושאר חפצים קטנים שנשארו בכיסים) שצריך כמובן לרוקן משם".

 

המגירה של מרכך הכביסה נסתמת

"אם המכונה לא מצליחה למשוך את המרכך מתא המרכך, לרוב זה בשל סתימה", אומר שיאון. "ישנם חורים מאוד קטנים שנסתמים בקלות. פעמים רבות בעת ששופכים את אבקת הכביסה אל התא, חלק מהאבקה נשפך לתא של המרכך, והוא גורם לגושים ולסתימות. לכן, חשוב לנקות את התא מדי פעם עם מים חמים וסקוטש את המגירה. בנוסף, יש לשלוף אותה החוצה ולנקות עם מברשת בקבוקים גם את פתח המגירה עצמו".

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

משאבת המים נסתמה או התקלקלה

"לעתים משאבת המים סתומה והיא לא מרוקנת את כל המים מהתוף", אומר שיאון. "אם גם ניקוי של הפילטר לא עוזר והבעיה נמשכת, ייתכן שמשאבת המים מקולקלת ויש צורך להחליפה.

 החלפת משאבה היא מסוג התיקון שמשתלם לעשות ולא למהר לרכוש מכונה חדשה, באותה הזדמנות חשוב להקפיד שבעל המקצוע יבצע גם ניקיון כללי לתוף".

 

כדי לשמור על מצב המשאבה לטווח ארוך, כדאי להימנע מלכבס כמה מכונות ברצף. שיאון: "ההמלצה היא לעשות הפסקה של 25-20 דקות בין ההפעלות. צריך לתת למנוע ולמשאבה להתקרר לפני כל הפעלה. בנוסף, כדי למנוע ריחות לא נעימים בתוך התוף כדאי לשפוך חומץ בתוך התוף ולהפעיל את המכונה הפעלת סרק (ללא בגדים). זה מסייע גם בהפגת ריחות לא נעימים בחלקים הפנימיים של המכונה".

 

סיפון סתום - יכול לגרום למים לחזור אחורה

"המים מתרוקנים מהמכונה החוצה לכיוון הביוב", מסביר שיאון. "חשוב שיהיה בסיפון שסתום חד-כיווני שימנע את חזרת המים. אם השסתום מקולקל או שהסיפון נסתם - המים יכולים לחזור אחורה למכונה. זוהי בעיית אינסטלציה, ולכן התיקון שלה מצריך קריאה לאינסטלאטור ולא לטכנאי מכונות כביסה. לעתים יכול להיות ריח בסביבת המכונה מכיוון הסיפון וחושבים שהוא בא מכיוון המכונה, אבל בעצם הוא מסתימה בסיפון".

 

גוף החימום מלא באבנית - והמכונה לא מגיעה לטמפרטורה אליה כיוונתם אותה

"אם מצטברת אבנית על גוף החימום, זה לגרום לריחות לא נעימים ולמנוע מהמכונה להגיע לטמפרטורה אליה כיוונתם אותה ולכביסה להישאר מלוכלכת", אומר שיאון. "מעבר לכך זה גורם לצריכת חשמל גבוהה במיוחד כי המכונה לא מצליחה להגיע לטמפרטורה בזמן שהוקצב לה".

 

אז מה עושים? שיאון: "כדי למנוע את הבעיה כדאי אחת ל-4 חודשים לשים ישירות בתוך התוף כפית של מלח-לימון, לכוון את המכונה לטמפרטורה של 80 מעלות ולהפעיל אותה הפעלת סרק (בלי בגדים). חשוב מאוד לאחר ביצוע פעולה זו לנקות את הפילטר מפני שסביר להניח שיהיו בו חתיכות של אבנית. חשוב לנקות בצורה יסודית גם את בית הפילטר משאריות האבנית".

 

ייתכן שאין תקלה - פשוט העמסתם יותר מדי בגדים

לעתים אנשים חושבים שיש תקלה במכונת הכביסה שלהם, ולכן הבגדים מסריחים גם לאחר הכביסה.

 

שיאון: "לעתים הריח יכול לנבוע רק מכך שמכונת הכביסה הופעלה על תוכנית לא מתאימה או שהוכנסו יותר מדי בגדים למכונת הכביסה. מכונה עמוסה מדי לא יכולה לנקות את הכביסה בצורה מקסימאלית. מעבר לכך, זה ממש מסכן את הקפיצים והבולמים של התוף. ואז, ברגע שיש תקלה עם התוף, שום תיקון לא ישתלם, וניאלץ להחליף את מכונת הכביסה. זו תקלה שניתן למנוע רק על-ידי הימנעות ממילוי יתר של המכונה בבגדים". צריך להשאיר מקום למים ואם רשום שהמכונה מנקה עד 7 קילו, מדובר ב-7 קילו כולל הבגדים עצמם.

 

מתי לא משתלם לתקן את התקלה?

שיאון: "ברגע שהתוף נשבר והמכונה מרעישה בשלב הסחיטה לא שווה להשקיע בתיקון, כי לרוב התקלה תחזור על עצמה. תקלות שאותן משתלם לתקן הן תקלות במשאבת המים, תקלה בגוף חימום, תקלה במנוע או במערכת הפיקוד של המכונה. לרוב כל עוד התיקון עולה עד כ-800 שקל יהיה משתלם לתקן".

 

מחפשים טכנאי מכונת כביסה מומלץ? לרשימה המלאה

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ויז'ואל/פוטוס
ארכיון
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים