שתף קטע נבחר

חיי L.A

הקהילה הישראלית בלוס אנג'לס

סטודנטים ישראלים מנסים להילחם ב- BDS

 

גלעד, 27, ועידן, 28, הם שני סטודנטים ישראלים שהגיעו לארה"ב במסגרת מסע ההסברה של ארגון Stand With Us.

השניים הם חלק מתוכנית של הארגון היהודי-אמריקאי להביא הסברה כקונטרה לפעילות ה-BDS וארגונים פלסטינים בארה"ב.

השניים עברו הכשרה של הארגון במהלכה למדו כיצד להתמודד עם שאלות קשות של הקהל ולתת לו להבין את המצב בישראל כפי שהוא ולא כפי שהוא מצטייר באמצע התקשורת או בעלוני השינאה של תנועת החרם נגד ישראל.

 

במסגרת ביקורם בחוף המערבי, ביקרו השניים באוניברסיטאות וכנסיות והעניקו הרצאות בפני קהל אוהד ברובו. "נפגשנו עם קהילות שונות"מספר גלעד "עם נוצרים בכנסיות, תלמידי תיכון יהודים ושאינם יהודים, קהילות יהודיות ועוד. אנו מקבלים קשת רחבה של תגובות, בעיקר תומכות."

 

מאמינים שמעט מהאור דוחה את החושך. עידן וגלעד. ()
מאמינים שמעט מהאור דוחה את החושך. עידן וגלעד.

 

האם נתקלתם בפעילי BDS בהרצאות שלכם או בסטודנטים פלסטינים?

"אנחנו לא. כשהלכנו להרצאה באוניברסיטת ארווין, חשבנו שניתקל בפעילות אנטי ישראלית, במיוחד אחרי מה שקרה עם השגריר מייקל אורן (לשעבר) שהפריעו לו להרצות שם לפני מספר שנים. אבל סטנד וויט אז, הגש תלונה נגד הסטודנטים והם אכן נענשו על כך. אני חושב שעדיין יש במקומות כאלו פעילות אנטי ישראלית, היא לא נעלמה, אבל בגלל ארגונים יהודים העניין הזה די נרגע שם. מצד שני, שמענו שבאוניברסיטאות אחרות כמו בסן דייגו, ה- BDS מאוד פעיל”.

 

גלעד לומד מנהל עסקים ומקדם השקעות וקשרים עסקיים בין יפן וישראל, שירת בשטחים במהלך מלחמת צוק איתן ומספר בהרצאותיו על האנושיות הרבה של חיילי צה"ל.

 

אילו שאלות שואלים אתכם על מה שקורה בשטחים?

עידן: "יש כל מיני שאלות. יש כאלו השואלים איזו זכות יש לנו לפגוע בבית ספר בעזה ואנו מדברים עתם על תהליך לקיחת החלטות, וכן שחמאס מפגיז אותנו מאותם בתים או בתי ספר ואנו טורחים לידע את התושבים לפני שאנו מתכוונים להפגיז".

גלעד: "ויש כאלו גם שלא מבינים מדוע אנחנו לא נכנסים לעזה וכובשים אותה מחדש או פשוט מחסלים את חמאס בכל מחיר. אנו עונים על כך שאנו לא רוצים להילחם בצורה לא מוסרית כפי שהם נלחמים בנו”.

 

האם אתם מרגישים שהרצאות מהסוג הזה עוזרות? אתם הרי באים לשבועיים, נוסעים בחזרה ואילו ה-BDS נשאר כאן וממשיך לפעול ללא הפסקה.

גלעד: "אני מאמין שמעט מהאור דוחה את החושך. אנחנו מעניקים למאזינים היהודים שלנו בקהילה כלים כיצד לענות לאלו שמדברים נגד ישראל וגם מחזקים אותם בתמיכה שלהם בארץ. הגיע לאחת ההרצאות בחור שהיה עם שוברים שתיקה, הסברנו לו את הדיעה שלנו ומה אנו חושבים על הפעילות נגד ישראל וקיבלנו ממנו פידבק חיובי. אז כן, זה בהחלט עוזר".

 

גלעד ועידן הספיקו במהלך ביקורם לבקר באוניברסיטאות מסן דייגו ועד סן לואיס אוביספו. הם הרצו בפני קהל גדול בכנסיה בלוס אנג'לס ובפני תיכוניסטים עליהם הם אומרים: זהו אחד הקהלים הכי חשובים שלנו, כי אין להם דיעה פוליטית מגובשת עדיין".

 

נתקלנו בהפרעות קשות. שיר ()
נתקלנו בהפרעות קשות. שיר

 

בהרצאה בסנטה ברברה שנערכה בהילל, הגיעו רק 30 סטודנטים. "מישהו העלה פוסט על כך שאנו מגיעים ורצה להסית סטודנטים נגדו, אבל בסוף, אף מפגין פרו-פלסטיני לא הגיע והכל עבר חלק”.

 

להרצאה בסן לואיס אוביספו לעומת זאת, הגיעו 120 איש. "הגיעו גם סטודנטים וגם אנשים מהקהילה ששמעו על ההרצאה. חלק מהסטודנטים שהגיעו לומדים יחסים בינלאומים או ממשל. הפרופסור שלהם אמר שמי שיגיע להרצאה יקבל Extra Credit. התברר לנו שיום לפני כן התקיימה שם הרצאה אחרת של BDS והפרופסור הודיע שמי שיגיע להרצאה יקבל קרדיט בכיתה. הסטודנטים הישראלים עשו קצת רעש ואמרו שזה לא הוגן שהוא מעודד אותם לבוא רק להרצאה של BDS ולא של דוברים ישראלים והוא הסכים והודיע לסטודנטים שיקבלו קרדיט כפול אם יגיעו לשתי ההרצאות”.

 

נו, ולאיזו הרצאה היתה יותר היענות?

"הבנו שהיו אותו מספר משתתפים פחות או יותר בשתי ההרצאות. דווקא רצינו ללכת להרצאה של BDS, אבל היתה לנו התחייבות אחרת”.

בעוד הסטודנטים הישראלים בחוף המערבי זכו לביקור חסר דרמות והפגנות, הרי שני סטודנטים ישראלים ששהו באותו הזמן בפלורידה, זכו לקבלת פנים לא נעימה באוניברסיטת פלורידה בטמפה. פעילי BDS תקפו אותם במהלך הרצאתם וקראו להם: רוצחים והורגי ילדים".

 

שיר, סטודנטית למדעי המדינה ותקשורת באוניברסיטת תל אביב ויוצאת מודיעין, סיפרה: "במסגרת התוכנית של הארגון, חיילי מילואים מגיעים לחו"ל ומספרים את סיפורם האישי. כשהגענו לאוניברסיטת פלורידה, נתקלנו בהפרעות קשות. שתי דקות אחרי שהתחלתי לדבר, קמו הפעילים הפלסטינים ויצאו, אחר כך נכנסו שוב, ושוב יצאו. הם ניסו להפריע לנו בכל דרך אפשרית. הם הגיעו עם דגלי פלסטין וכרזות. לא היה להם כל עניין ליצור אתנו דיאלוג.”

 

יצחק, סטודנט להנדסה אזרחית בטכניון: "לא היה להם כל עניין להקשיב לנו. הם לא הפסיקו לצאת ולהיכנס במטרה להפריע וכשאחד מהם קם בשלב השאלות והתשובות ופתח במילים: 'אני מכבד אתכם' פעיל בארגון צעק לעברו 'איך אתה מעיז להגיד את זה!?' וצרח לעברנו שאנחנו רוצחים והורגי ילדים. המשטרה שנכחה במקום נאלצה לפנות אותו. היו שם קבוצה של כ-25 פעילים נושאי דגלי פלסטין”.

 

לאחר מכן, קם אדם ושאל אם אנו מזהים אותו. לא זיהינו. הפעילים הרימו תמונה גדולה שלו בה הוא נראה מוכה. הפעיל הזה היה טארק אבו חדיר, ובתמונה כפי שנראה לאחר שהוא הוכה על ידי משטרת ישראל". אבו חדיר, המתגורר בארה"ב, היה בן 15 כשהגיע לחופשה אצל קרוביו בשכונת שועפט בירושלים והוכה על ידי שוטרים. אבו חדיר הוא בן דודו של מוחמד אבו חדיר שנרצח על ידי שלושה פעילי ימין ביולי 2014, על רקע חטיפתם ורציחתם של שלושת הנערים היהודים בגוש עציון.

"אמרנו לו שאנו מצטערים על מה שהוא עבר, ושאנו בטוחים שמי שעשה את זה קיבל את העונש המגיע לו, כי ישראל היא מדינה דמוקרטית. בנוסף אמרנו לו שחבל שהוא לא שמע את הסיפור שלנו, ושגם בצד הישראלי יש אנשים שנרצחים מדי יום על ידי טרוריסטים, ושמה שקרה לו לא מייצג את מה שקורה בישראל. אחרי זה, השיחה כבר הפכה למאוד אלימה", אמר יצחק.

 

שיר ממשיכה: "כשעזבנו לכיוון המכונית, הם חיכו לנו בחוץ. קבוצה של אנשים, אוחזים בכרזות ודגלים וצורחים לעברנו: 'רוצחים, לא מוסריים, טרוריסטים, איך אתם ישנים בלילה?'. המשטרה ליוותה אותנו עד שנכנסנו למכונית”.

 

אפרת גוש בהופעה

 

אפרת גוש, 32, הגיעה לעיר המלאכים להופעה ראשונה. הזמרת הופיע במסגרת מועדון שלישי ישראלי עם להיטיה: לראות את האור, אה, אה, אה ותמיד כשאתה בא. הקהל שהגיע להופעה, לא ממש הכיר את השירים, אבל בכל זאת עשה רושם שנהנה מהמופע גם מבלי לשיר בצוותא.

 

גוש, השבוע בלוס אנג'לס. צילום: אורלי הלוי ()
גוש, השבוע בלוס אנג'לס. צילום: אורלי הלוי

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים