קציצות אפונה וצנוברים אפויות בתנור

זללתם יותר מדי בחג? הנה דרך טעימה לחזור לשגרה: קציצות צמחוניות קלות להכנה, עם אפונה, עשבי תיבול ושיבולת שועל. וזה רק 25 קלוריות ליחידה

קציצות אפונה וצנוברים אפויות בתנור (צילום: עודד חוברה)
קציצות אפונה וצנוברים אפויות בתנור (צילום: עודד חוברה)

 

החומרים (ל-25 קציצות/ 25 קלוריות ליחידה)

  • 400 גרם אפונה קפואה
  • 1 בצל, חתוך לקוביות
  • קישוא, מגורר וסחוט
  • תפוח אדמה, מגורר וסחוט
  • 6 כפות שיבולת שועל
  • 1 ביצה
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • חופן בזיליקום קצוץ
  • 3 כפות צנוברים
  • מלח ופלפל לפי הטעם

לקישוט: שומשום מלא

 

ההכנה

  1. שורים את האפונה במים רותחים עד שהיא מתרככת (כ-10 דקות).
  2. מאדים במחבת נון סטיק את הבצל עד הזהבה, מוסיפים את הקישוא ואת תפוח האדמה ומאדים תוך ערבוב עוד כמה דקות.
  3. מחממים את התנור ל-180 מעלות, ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  4. מעבירים את כל החומרים, מלבד הצנוברים, למעבד מזון ומעבדים למחית אחידה. מוסיפים את הצנוברים ומערבבים ידנית.
  5. מניחים בעזרת כף תלוליות מהתערובת ומשטחים מעט. מפזרים מעל כל קציצה שומשום מלא בנדיבות. אופים כ-30- 40 דקות עד שהקציצות מתקשות ומשחימות מעט.

 

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר פרווה
צמחוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (0 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג