שתף קטע נבחר

גוגל תסייע ל-2 חברות מישראל לפתח מוצרים לבעלי מוגבלויות

שני גופים ישראלים ברשימת החברות שנבחרו על ידי גוגל לפרויקט טיפוח טכנולוגיה לשיפור חייהם של בעלי מוגבלויות ברחבי העולם

חברת הסטארט-אפ הישראלית Click2Speak בשיתוף עזר מציון ו-TOM הינם שניים מ-33 ארגונים ברחבי העולם שנבחרו על ידי גוגל להיכלל בפרויקט - Google Impact Challenge.

 

הפרויקט, ביוזמת הזרוע הפילנטרופית Google.org, נועד לתמוך בקידומן של טכנולוגיות המסייעות בשיפור חייהם של אנשים עם מוגבלויות ובכך לאפשר, באמצעות חדשנות, פתרון לבעיה הנוגעת למיליארד אנשים ברחבי העולם. על פי ארגון הבריאות העולמי, כיום חיים בעולם מיליארד אנשים עם מוגבלויות.

 

 במסגרת הפרויקט, תעניק גוגל סכום כולל של 20 מיליון דולר ל-33 ארגונים שנבחרו מתוך 1,000 שהגישו מועמדות. סכום זה יאפשר לארגונים אלו להמשיך ולפתח את יכולותיהם על מנת לבנות מוצרים אשר ישפרו את חייהם של אנשים עם מוגבלויות ברחבי העולם.

 

ייחודיות הפרויקט היא בכך שכל הארגונים מחויבים ליצירת הטכנולוגיה בקוד פתוח, מתוך כוונה לאפשר לכמה שיותר אנשים ברחבי העולם, ליהנות מפירות הפרויקט שיאפשרו להם לאמץ אותם או ליצור אותם, בצורה עצמאית, מכל מקום ובכל מקום בעולם.

 

החברות שנבחרו לקבל את המענק עוסקות במגוון רחב של תחומים - תעסוקה, חינוך ולמידה, כלים לשיפור מובילות ועצמאות.

 

הפיתוחים הישראלים

Click2Speak פיתחה מקלדת חכמה (on-screen keyboard) שמאפשרת לאנשים שאינם יכולים להקליד בעצמם, להפעיל מקלדת וירטואלית באמצעות מנגנון של ראייה או תחליפי עכבר מחשב אחרים, וממנה לשלוט במחשב ומכשירים ביתיים נוספים כגון טלוויזיה, מערכת תאורה בבית, רובוט-מסייע וכדומה).

 

 (מתוך google.org)
(מתוך google.org)

 

המקלדת פותחה על ידי זוג יזמים - דן רוס וגל סונט. גל הוא מפתח תוכנה עם ניסיון עשיר אשר אובחן בשנת 2009 כחולה בניוון שרירים מסוג ALS. . פיתוח המקלדת נשען על הניסיון שצבר עם התקדמות המחלה וסיוע מקצועי שמקבל מצוות המרכז לתקשורת תומכת וחליפית בעזר מציון ומשוב של משתמשים בארץ וברחבי העולם.

 

המקלדת תומכת בשפות רבות ומשמשת כבר היום אנשים עם מוגבלויות בישראל וברחבי העולם. במסגרת הפיתוח נרתם המרכז הארצי לתקשורת תומכת וחליפית בעזר מציון כגוף מקצועי לסייע ל-Click2Speak לבחון את המערכת ולאפשר למשתמשים נגישות למקלדת הווירטואלית לצד התוכנות הסטנדרטיות המותקנות על מערכות התקשורת התומכת והחליפית. הסיוע המקצועי מאפשר לשפר ולהתאים את המקלדת לצרכים של המשתמשים בשטח ולאפשר להם בעתיד טכנולוגיה חדשנית המותאמת לצרכים שלהם.

 

 (מתוך google.org)
(מתוך google.org)

 

Tom - לא מעט מוגבלויות אינן מקבלות פתרונות טכנולוגיים בייצור המוני בשל העובדה שאין בהן "כדאיות כלכלית". על התובנה הזו הוקם ארגון TOM , אשר מפגיש בין מהנדסים ואנשי טכנולוגיה לבין צרכים שעולים מהקהילה. הפעילות נעשית בשני שלבים - אירועי makeathon (מייקתון) - שבמסגרתם עובדים מהנדסים ומתכנתים מרחבי העולם בצוותים

 בכדי לפתח פתרונות לצרכים של בעלי מוגבלויות באמצעות טכנולוגיה ו-market place - שבו, מהרגע שפותח פיתרון טכנולוגי מובהק לבעיה קיימת, הוא מועלה ל"מרחב ציבורי", באמצעות קובץ שהינו חינם להורדה עבור כל דורש, יחד עם חיבור לגורמים מקומיים היכולים לסייע בתהליך ייצורו.

 

בארגון פועלים כיום כ 20 מהנדסים בהתנדבות והמענק יאפשר להרחיב את הפרישה ואת אירועי המייקתון למקומות נוספים בעולם. הארגון נוסד על ישי שני יזמים - ארנון זמיר וספי אטיאס.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתוך google.org
הפיתוח של Click2Speak בשיתוף עזר מציון
מתוך google.org
מומלצים