בלי לטגן: קציצות פרסה בשריות
וצמחוניות אפויות בתנור

אפשר להעביר את פסח בלי לנשנש קציצות פרסה? ברור שלא, אבל בהחלט אפשר לוותר על שמן של הטיגון ולחסוך כ-100 קלוריות לקציצה

קציצות פרסה אפויות (צילום: עודד חוברה)
קציצות פרסה אפויות (צילום: עודד חוברה)

 

קציצות פרסה צמחוניות אפויות תנור 

25 קציצות, 30 קלוריות לקציצה

 

המרכיבים

  • 5 כרשות  גדולות (החלק הלבן בלבד)
  • 1 כף שמן
  • 2 תפוחי אדמה בינוניים, מבושלים ומקולפים
  • 1 ביצה
  • 200 גרם גבינה צפתית או בולגרית , 5%, חתוכה לקוביות גדולות
  • 2 כפות זרעי ציה
  • 3 כפות קמח מצה (לא בפסח, אפשר להמיר בסובין שיבולת שועל)
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • מלח ופלפל לפי הטעם

 

 

ההכנה 

  1. פורסים את הכרשות לעיגולים דקים (מומלץ בעזרת דיסקית פריסה של מעבד המזון).
  2. בסוטאז' נון סטיק מאדים בכף שמן את פרוסות הכרשה תוך ערבוב עד להזהבה.
  3. שמים במעבד מזון את תפוחי האדמה והכרשה, טוחנים בפולסים עד לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים את הגבינה ומעבדים עד שהגבינה חלק מהתערובת, אבל עדיין רואים רואים חתיכות גבינה.
  4. מעבירים לקערה, מוסיפים את שאר החומרים, ומערבבים עד שמקבלים תערובת אחידה.
  5. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות, ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  6. יוצרים בידיים רטובות ( צריך להרטיב את הידיים כל כמה קציצות) קציצות עגולות ושטוחות.
  7. אופים כ- 40 דקות עד שהקציצות מזהיבות. מצננים ורק לאחר צינון מלא מסירים בעדינות את הקציצות מנייר האפייה.

 

 

קציצות פרסה עם עוף והודו אפויות בתנור

25 קציצות, 50 קלוריות לקציצה

 

המרכיבים

  • 5 כרשות גדולות (החלק הלבן בלבד)
  • כף שמן
  • 700 גרם בשר טחון מעורב עוף והודו
  • 1 ביצה
  • 5 כפות קמח מצה (לא בפסח, אפשר להחליף בסובין שיבולת שועל)
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
  • 1/2 כפית כמון טחון
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • מלח ופלפל לפי הטעם

 

ההכנה 

  1. פורסים את הכרשות לעיגולים דקים (מומלץ בעזרת דיסקית פריסה של מעבד המזון).
  2. בסוטאז' נון סטיק מאדים בכף שמן את פרוסות הכרשה תוך ערבוב עד להזהבה.
  3. שמים במעבד מזון את עיגולי הכרשה ומעבדים עד למרקם אחיד.
  4. מעבירים לקערה גדולה, מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות, ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  6. יוצרים בידיים רטובות ( צריך להרטיב את הידיים כל כמה קציצות) קציצות עגולות ושטוחות.
  7. אופים כ- 40 דקות עד שהקציצות מזהיבות. מצננים ורק לאחר צינון מלא מסירים בעדינות את הקציצות מנייר האפייה.

.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד