אלוף בצלות: מתכון למרק בצל עם נטיפי ביצים
את נטיפי הביצים מכינים מקמח תפוחי אדמה ואת המרק מכינים מבצל סגול: מתכון חגיגי למרק בצל סגול
מרק בצל סגול עם נטיפי ביצים
מתכון של ענת לב ארי, קייטרינג "לואיזה"
המרכיבים (ל-8 מנות):
1/2 כוס שמן זית
4 כוסות בצל סגול פרוס לטבעות
3 כפיות מלח
כפית כורכום
3 כפות קמח תפוחי אדמה
10 כוסות ציר עוף
1/2 כוס מיץ לימון
1/4 כוס סוכר
3/4 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית קינמון
2 ביצים
1 כף עלי תימין (ללא גבעולים)
(צילום: בועז לביא)
אופן ההכנה:
- משחימים את הבצל בשמן הזית, מוסיפים את התבלינים וקמח תפוחי אדמה ומערבבים.
- מוסיפים את ציר העוף, מיץ הלימון והסוכר, מביאים לרתיחה ומבשלים כחצי שעה.
- טורפים את הביצים ומוסיפים למרק הרותח תוך כדי ערבוב - כך שנוצרים במרק "נטיפי" ביצים.
- יוצקים את המרק לקערות הגשה, מפזרים מעל מעט טימין ומגישים.
מומלצים