שתף קטע נבחר

גם בפסח: פשטידת מצות

מנה מרשימה מאוד, וגם טעימה מאוד, שתשאיר את האורחים שלכם עם טעם של עוד - מתכון לפשטידת בשר העשויה כולה ממצות

מינה - פשטידת פסח

 

המרכיבים לתבנית פיירקס בגודל 36*22 ס"מ:

300 גרם בשר טחון

4 מצות

2 בצלים קצוצים

4 תפוחי אדמה מבושלים, חתוכים לקוביות

1 שן שום כתושה

1 כפית בהרט או ראס אל-חנות

מלח, פלפל

3 כפו פטרוזיליה קצוצה

1/4 כוס שמן+עוד קצת - לטיגון והברשה

 

למיץ עגבניות:

1 כף רסק עגבניות מהולה ב-1 כוס מים

 (צילום: דניה ויינר)
(צילום: דניה ויינר)

 

אופן ההכנה: 

  1. מזהיבים 2 בצלים קצוצים בסיר רחב עם 1/4 כוס שמן. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים 2-3 דקות תוך כדי ערבוב רק עד שמשנה את צבעו. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה המבושלים וממשיכים לטגן 2-3 דקות לספיגת טעמים. מתבלים בשן שום כתושה, כפית בהראט או ראס אל-חנות, מלח ופלפל ומצננים. מוסיפים 3 כפות פטרוזיליה קצוצה.
  2. מרטיבים את המצות, עוטפים במגבת ומשהים כמה דקות עד שהן נעשות גמישות. מברישים את המצות בשמן מצד אחד, ומרפדים תבנית פיירקס בגודל 36*22 ס”מ משומנת ב-2 מצות. משטחים את תערובת הבשר, מכסים ב-2 המצות הנותרות ומברישים בשמן.
  3. אופים 25 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. מערבבים כף רסק עגבניות עם כוס מים חמים לקבלת מיץ עגבניות דליל. יוצקים על המאפה ומחזירים לתנור ל-5 דקות נוספות. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דניה ויינר
פשטידת פסח
צילום: דניה ויינר
מומלצים