גם בפסח: פשטידת מצות
מנה מרשימה מאוד, וגם טעימה מאוד, שתשאיר את האורחים שלכם עם טעם של עוד - מתכון לפשטידת בשר העשויה כולה ממצות
מינה - פשטידת פסח
המרכיבים לתבנית פיירקס בגודל 36*22 ס"מ:
300 גרם בשר טחון
4 מצות
2 בצלים קצוצים
4 תפוחי אדמה מבושלים, חתוכים לקוביות
1 שן שום כתושה
1 כפית בהרט או ראס אל-חנות
מלח, פלפל
3 כפו פטרוזיליה קצוצה
1/4 כוס שמן+עוד קצת - לטיגון והברשה
למיץ עגבניות:
1 כף רסק עגבניות מהולה ב-1 כוס מים
אופן ההכנה:
- מזהיבים 2 בצלים קצוצים בסיר רחב עם 1/4 כוס שמן. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים 2-3 דקות תוך כדי ערבוב רק עד שמשנה את צבעו. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה המבושלים וממשיכים לטגן 2-3 דקות לספיגת טעמים. מתבלים בשן שום כתושה, כפית בהראט או ראס אל-חנות, מלח ופלפל ומצננים. מוסיפים 3 כפות פטרוזיליה קצוצה.
- מרטיבים את המצות, עוטפים במגבת ומשהים כמה דקות עד שהן נעשות גמישות. מברישים את המצות בשמן מצד אחד, ומרפדים תבנית פיירקס בגודל 36*22 ס”מ משומנת ב-2 מצות. משטחים את תערובת הבשר, מכסים ב-2 המצות הנותרות ומברישים בשמן.
- אופים 25 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. מערבבים כף רסק עגבניות עם כוס מים חמים לקבלת מיץ עגבניות דליל. יוצקים על המאפה ומחזירים לתנור ל-5 דקות נוספות. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.
מומלצים