שתף קטע נבחר

אפשר גם ממצה: קראמבל תפוחים וקינמון

מחלקת הקינוחים השתגעה: קראמבל, פירורי עוגה קראנצ'ם וטעימים, בגירסה כשרה לפסח עם מצה, תפוחי עץ והרבה תבלינים

קראמבל תפוחים וקינמון

 

המרכיבים:

לקראמבל -

50 גרם חמאה

1/4 כוס סוכר

5 מצות, גרוסות לפירורים גסים

למילוי -

50 גרם חמאה

5 תפוחי עץ קלופים, חתוכים לקוביות בגודל 3 ס"מ

3 כפות סוכר חום

1 כפית קינמון

1 כף ברנדי

מעט תמצית וניל


 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

אופן ההכנה:

  1. לקראמבל: ממיסים 50 גרם חמאה עם 1/4 כוס סוכר ומערבבים עם פירורי המצות. משטחים את התערובת בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 15 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
  2. למילוי: מקפיצים את קוביות תפוחי העץ ב-50 גרם חמאה, מוסיפים 3 כפות סוכר חום, כפית קינמון, כף ברנדי ומעט תמצית וניל ומערבבים. משטחים בתבנית או בכלי הגשה.
  3. מפוררים שוב את משטח המצות לפירורים בגדלים שונים, ומפזרים על התפוחים. מחזירים לתנור ל-15 דקות עד שהפירורים זהובים ופריכים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
קראמבל תפוחי עץ בגירסה כשרה לפסח
צילום: shutterstock
מומלצים