שתף קטע נבחר

מנה מפוארת לשולחן הסדר: כבש ממולא

למרות שהמתכון נראה ארוך ומורכב, ההכנה ממש קלה: מנה המבוססת על טעמי המטבח הטריפוליטאי - כבש ממולא באורז

רבע כבש ממולא  

אם לא אוהבים כבש, אפשר לחתוך לאורך, לשני חצאים, עוף גדול, להניח את המלית בתבנית ועליה את שני חצאי העוף, כשהעור כלפי מעלה, ולאפות בדיוק כמו את הכבש.

 

המרכיבים (ל-6-8 מנות):

3 כוסות אורז לבן ארוך

1 כף + 1 כפית מלח

מעט שמן לטיגון

1 בצל גדול, קלוף וקצוץ דק

1 כפית שטוחה פלפל שחור

1 כפית שטוחה קינמון טחון

צרור כוסברה טריה, שטופה וקצוצה דק

1/2 צרור פטרוזיליה טריה, שטופה וקצוצה דק

1/4 כבש עליון, לא גדול מדי, ללא זרוע

 

תוספות משביחות (לא הכרחי אבל כדאי – אפשר את חלקן או את כולן):

1/2 ק"ג כבד בקר צלוי וקצוץ גס (אפשר בפולסים של מעבד מזון או בסכין חדה)

או

1/2 ק"ג בשר בקר טחון

(או קצת מזה וקצת מזה)

1 כוס אגוזים (פקאן או מלך) קצוצים גס ו/או שקדים מולבנים חצויים ו/או צנוברים, מטוגנים קלות במעט שמן במחבת טפלון (לאחר הטיגון מסננים מהשמן ומניחים על מגבת נייר)

2 כוסות אפונה קפואה לא מבושלת, או אפונה טריה (עכשיו העונה) שבושלה במים רותחים במשך 5 דקות

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
 

אופן ההכנה:
  1. שוטפים את האורז ומשרים בקערה עם מים וכף מלח למשך 2-8 שעות.
  2. מרתיחים סיר עם מים וכפית מלח, מסננים את האורז ממי ההשריה, מכניסים לסיר, מכסים, מרתיחים שוב ומבשלים בדיוק דקה. מסננים מיד ושוטפים במים קרים, כדי לעצור את הבישול. מעבירים לקערה גדולה ומצננים מעט.
  3. מטגנים בצל עד להזהבה, מוסיפים לאורז ומוסיפים את יתר חומרי המלית (כולל התוספות- אם רוצים). מערבבים בעדינות וממלאים את הכיס שחתכנו ברבע הכבש. תופרים בעזרת חוט (חוט תפירה רגיל) ומחט או מחברים בעזרת קיסמי עץ.
  4. מרפדים תבנית בנייר כסף ועליו גליון נייר אפיה ומחממים תנור ל-200-220 מעלות.
  5. מניחים את מלית האורז שנשארה על נייר האפייה בתבנית, ומניחים עליה את רבע הכבש הממולא, כשחלק הצלעות כלפי מטה. מכסים הכל בנייר כסף, סגור היטב מכל הצדדים, אך לא ממש צמוד לכבש עצמו. כדאי להשאיר רווח – יוצרים מעין אוהל מעל לבשר.
  6. מכניסים לתנור, אופים כ-10 דקות, מנמיכים את החום ל-180 מעלות ואופים עוד כשעה לכל ק"ג ממשקל הכבש. אם מכינים עוף, משך האפיה לאחר הקטנת הטמפרטורה הוא כ-45 דקות לכל ק"ג עוף.
  7. מוציאים ומגישים חם: בהגשה פורסים בין הצלעות ומגישים לכל סועד אפילו כמה צלעות מחוברות זו לזו ומעליהן שכבת מלית שמעליה עוד שכבת בשר טעימה. האורז שמתחת לכבש, סופג גם הוא את כל הטעמים הטובים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
בשר ממולא באורז
צילום: shutterstock
מומלצים