שתף קטע נבחר

אוכלים קטניות? מתכון של חיים כהן לאורז הפוך

כמו להקת לביאות ואריה, יתקבצו כל בני המשפחה סביב המגש החגיגי הזה, ויטרפו את תכולתו עד הגרגר האחרון: תבשיל הפוך של אורז עם עוף

אורז אדום הפוך עם עוף

 

המצרכים:

3 ירך

3 פולקע

3 כוסות אורז, מושרה במים לחצי שעה

1 בצל, קצוץ

1 ענף סלרי אמריקאי, קצוץ

2 כפות רסק עגבניות (של Mutti)

1/2 3 כוסות מים רותחים

1/3 כוס שמן

מלח

1/2 כפית כורכום

חיים כהן במטבח של מסעדת "יפו תל אביב" (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
חיים כהן במטבח של מסעדת "יפו תל אביב"(צילום: ירון ברנר)

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:

  1. מחממים סיר עם ציפוי טפלון, מוסיפים שמן, וכאשר השמן חם מוסיפים את הבצל. אחרי דקה מוסיפים את הסלרי.
  2. בעזרת כף עץ מערבבים כשלוש דקות. מוסיפים את העוף, מנמיכים את הלהבה, ומאדים את העוף בשמן כ-20 דקות בסיר מכוסה. הופכים לפחות פעם אחת.
  3. מוסיפים כוס מים רותחים ואת הכורכום, ומבשלים כ-20 דקות נוספות בסיר מכוסה.
  4. מסננים את האורז, מכניסים לסיר, מערבבים את האורז והעוף.
  5. מערבבים בקערה כשלוש וחצי כוסות מים רותחים עם שתי כפות רסק עגבניות. מערבבים. שופכים לתוך הסיר, מערבבים ערבוב אחד בשביל שכל אחד מגרגרי האורז וחתיכות העוף ימצא את מקומו בסיר.
  6. מביאים לרתיחה. מכסים עם מגבת ומעליה עם מכסה הסיר. מנמיכים ללהבה קטנה מאוד, ומבשלים כשעה.
  7. פותחים את הסיר, בודקים את האורז בדפנות הסיר (הוא אמור להיות פריך כמו בצק של עוגה). מניחים על הסיר צלחת שטוחה (רחבה יותר מפתח הסיר), והופכים את הסיר בעזרת מגבת (כדי לא להיבהל מהחום, לקבל כוויה ולהפיל את הסיר על הרצפה). מגישים מיד.

 

*האורז אמור להיראות כמו עוגה: החלק החיצוני יהיה פריך, בפנים יהיה רך וטעים ויהיה אפשר לאכול את העוף על עצמותיו (למרות שאני לא ממליץ).

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
אורז חגיגי עם עוף
צילום: ירון ברנר
מומלצים