שתף קטע נבחר

המתכון לקדירת טלה מושלמת

חתונה של טלה וארטישוק: ירון קסטנבוים משדך בין כתף טלה צלויה לבין ארטישוק ירושלמי, ונותן מתכון לקדרה חגיגית מגרה במיוחד ופשוטה להכנה, שתמלא את כל הבית בריחות טימין ויין לבן

 

קדירת כתף טלה צלויה וארטישוק ירושלמי  

המצרכים (ל-6 סועדים):

 

1 יח' כתף טלה במשקל של כ-1/2 2 ק"ג

20 בצלי אשלוט, קלופים ושטופים

20 שיני שום קלופות

5 כפות שמן זית איכותי

1 חבילה טימין, שטופה ומיובשת

10 ענפי רוזמרין נקיים

1/2 בקבוק יין לבן יבש

1 ליטר ציר עוף או מים

1 ק"ג ארטישוק ירושלמי, ללא קליפה

מלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

אופן ההכנה:

  1. מחממים תבנית או סיר שטוח ורחב מספיק, שיכול יהיה לארח את כתף הטלה עם שמן הזית.
  2. מוסיפים את בצלי האשלוט, ואחרי מספר שניות גם את שיני השום וצולים עד להשחמה. מפזרים מעל את עשבי התבלין והארטישוקים, ומניחים את כתף הטלה.
  3. יוצקים לתערובת את היין הלבן ואת הציר. מתבלים בנדיבות במלח ופלפל שחור גרוס.
  4. אוטמים את הסיר בנייר אפייה ומכסה, ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-140 מעלות לצלייה איטית של כ-3 שעות. שימו לב: יש לבדוק לאחר שעתיים וחצי מה מצב הבשר. מגישים באהבה וחושבים חיובי.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דודו אזולאי
כתף טלה עם ארטישוק ירושלמי של ירון קסטנבוים
צילום: דודו אזולאי
מומלצים