שתף קטע נבחר

7 תקלות נפוצות במדיח הכלים - והפתרונות

מהן התקלות הנפוצות? כיצד הן נגרמות? ובאילו מקרים לא משתלם לתקן ויהיה כלכלי יותר להחליף מדיח? 'המקצוענים' עם התשובות

בשיתוף אתר "המקצוענים"

 

כדי שמדיח הכלים לא יאכזב אתכם בשעות הקריטיות, כמו אחרי ארוחות החג בפסח, הנה כמה כללי התנהגות שיכולים למנוע תקלות ואם הן מתרחשות - כך תוכלו לתקן לבד חלק מהן.

 

עוד בנושא:

פרק הדחה: איך שומרים על המדיח לאורך שנים

מחירון טכנאי מדיחי כלים

רעש בבית - איך להשתיק את מכשירי החשמל הרועשים

 

1. התקלה הכי נפוצה: סתימה בממטרות של המדיח

הסימן: הכלים יוצאים מלוכלכים לאחר הדחה.

 

איך ניתן למנוע: "אסור להכניס כלים עם לכלוך גס למדיח. אם בטעות מכניסים צלחת עם שיירי מזון כמו: גלעיני לימון, שאריות אורז, קיסמים וחרצנים - לעתים המסננת שבתחתית

 המדיח לא מצליחה לסנן את הלכלוך הזה", אומר תומר בסון מטכנאי מסוג אחר. "אז הלכלוך הזה נשאב יחד עם המים אל תוך הממטרות וסותם אותן. פתחי הממטרות הם זעירים ונסתמים בקלות יחסית".

 

הפתרון: "זה מסוג התקלות שניתן להתמודד איתן לבד עם מעט חוש טכני", אומר אריק גבאי משירות הוגן למוצרי חשמל. "שולפים את הממטרות, מנקים אותן בעזרת קיסם שיניים או סיכה ומחזירים אותן למקומן. מי שלא יכול לעשות זאת בעצמו, יוכל לקרוא לטכנאי כשעלות התיקון היא כמו עלות ביקור טכנאי ולא מעבר לכך".

 

2. התקלה: סתימה במשאבת הורקת המים

הסימן: המים נשארים במדיח ומשאבת הורקת המים לא מצליחה לרוקן אותם.

 

איך ניתן למנוע: "אחת הסיבות העיקריות לכך היא שגוף זר שנתקע במשאבה מונע מהכנפיים של המשאבה להסתובב ולא מאפשר לה לשאוב את המים", אומר בסון. "פעמים רבות זה קורה עקב הכנסת כוסות יין למדיח, והפעלת המדיח על תוכנית רגילה ולא על תוכנית מקוצרת. טמפרטורה גבוהה מדי גורמת לכוסות להתפוצץ ולחתיכות זכוכית לפגוע במשאבה".

 

הפתרון: "במקרה כזה יש צורך בביקור טכנאי, שיפרק את המשאבה יוציא את הגוף הזר ויחזיר את המשאבה למקומה" אומר בסון. "עלות תיקון תקלה כזו אמור לעלות מעט יותר מביקור טכנאי בשל העבודה הכרוכה בך".

 

3. התקלה: הקצפה או הצפה של מים 

הסימנים: המדיח לא מתקדם בשלבי הפעולה של התוכנית והנורה מהבהבת, או שיש נזילה של מים מתחת למדיח. במקרה של הקצפה תיגרם גם הצפה של מים במדיח.

 

הסיבות: "זה יכול להיות בשל סתימה בצנרת הכיור הסמוך למדיח או בשל הקצפה של סבון כלים או נוזל הברקה" אומר בסון.

 

איך ניתן למנוע: "יש להימנע מהכנסה של כלים שיש עליהם סבון כלים אל תוך המדיח", אומר בסון. כמו כן, אם שופכים נוזל הברקה אל התא הייעודי לו, יש להקפיד לנגב את שאריות החומר שנשפך. אם נותר נוזל על הדלת הוא יגרום להקצפה כי הוא מיועד להיכנס לפעולה רק בשלב החימום ולא לפני כן. אם הוא בא במגע עם מים קרים הוא יצור הקצפה".

 

גבאי: "הצפה יכולה להיגרם גם כתוצאה מסתימה בכיור של המטבח.

 במקרה כזה המדיח יהיה תקין, אבל מים יכולים לחזור אל תוך המדיח, למרות שישנו שסתום שאמור למנוע את מניעת חזרתם. הפתרון הוא לפתוח את הסיפון ולנקות אותו לתקן את הסתימה. בעל המקצוע המתאים הוא אינסטלאטור, ולכן במקרה של חשד לסתימה אין טעם למהר ולהזמין טכנאי, שכן במרבית המקרים דמי הביקור ישולמו גם לו וגם לאינסטלאטור שיצטרך להגיע בנוסף".

 

הפתרון: "אם המדיח הוא אינטגראלי לרוב יידרש טכנאי", אומר בסון. "אם לא, ניתן להוציא את המדיח מהנישה שלו ולהטות אותו לאחור על שתי פינותיו האחוריות, ולרוב זה יפתור את בעיית ההצפה. תיקון כזה הוא בעלות ביקור טכנאי".

 

 

4. התקלה: המנוע או קבל המנוע התקלקלו 

הסימן: אין זרימת מים מהממטרות והכלים נותרים יבשים.

 

איך ניתן למנוע: "כדאי להקפיד להפעיל את המדיח לפחות אחת לשבועיים, אפילו רק להרצה קצרה של שטיפה", מציע בסון. "זאת, כדי שהמנוע לא 'ייתפס'. לרוב, זה קורה בגלל האבנית שישנה במים שתוקעת את הציר של המנוע".

 

הפתרון: "במקרה שהמנוע נתפס לעתים טכנאי יכול לשחרר אותו בעזרת מברג", אומר בסון. "לעתים נדרש להחליף קבל בעלות של כ-400 שקל, ולעתים יש להחליף את המנוע כולו בעלות שיכולה להגיע גם ל-1,500 שקל ומעלה".

 

5. התקלה: הממטרה נתקעת ולא מנקה היטב את הכלים 

הסימן: רק חלק מהכלים נקיים, אלו שממוקמים ממש מתחת לפתחי ההתזה של הממטרות.

 

איך ניתן למנוע: "יש להקפיד על סידור טוב של הכלים ולא לערום ערימה של כלים", אומר בסון. "זאת, כדי שהממטרה לא תתקע באחד הכלים ולא תפזר את המים בצורה אחידה בכל חלל המדיח".

 

הפתרון: "זו לא תקלה שמצריכה קריאת טכנאי, אלא יש להקפיד לסדר את הכלים במקומם ולוודא שהממטרה יכולה להסתובב לפני כל הפעלה של המדיח", אומר בסון.

 

6. התקלה: גוף החימום התקלקל 

הסימן: הכלים לא נקיים מפני שחומרי הניקוי זקוקים למים חמים על מנת להיות אפקטיביים ולהמיס את הלכלוך שעל הכלים.

 

איך ניתן למנוע זאת: "גוף החימום יכול להתקלקל כתוצאה מבלאי טבעי או מקצר שנגרם במערכת החשמל בבית. לכן, לא בכל מקרה ניתן למנוע זאת", אומר גבאי.

 

בסון: "מכיוון שלעתים אבנית יכולה לפגוע בתקינות גוף החימום, יש להקפיד כחלק מהתחזוקה על ניקוי עם מסיר אבנית אחת ל-3 חודשים לפחות", מציע בסון.

"מי שאינו מעוניין בחומרים ייעודיים יכול להשתמש במלח לימון (בתוך התא המיועד לטבלית הניקוי) או לפזר חומץ בריכוז של 5% בתוך חלל המדיח לאחר השלב שבו כבר יש מים בתוך המדיח".

 

הפתרון: "במקרה של תקלה בגוף החימום יש להחליפו. עלות החלפת גוף החימום היא 550-1,300 שקל כולל עבודה, בהתאם לסוג המדיח" אומר בסון.

 

7. התקלה: כרטיס הפיקוד האלקטרוני התקלקל 

הסימן: המדיח כלל לא פועל.

 

איך ניתן למנוע זאת: "כדאי בכל מקרה להתקין מגן ברקים כדי להגן על הכרטיס האלקטרוני וכדי לתת השהיה במצב של קפיצות חשמל" אומר גבאי.

 

הפתרון: "במקרה של תקלה בכרטיס יש שתי אפשרויות: לשלוח אותו למעבדה, לתקן ולהרכיבו מחדש", אומר בסון. "לעתים אין ברירה ויש לרכוש כרטיס חדש. במקרה כזה שווה לשקול קנייה של מדיח חדש, כי לא בטוח שהתיקון יהיה כלכלי. באופן כללי, לגבי כל התקלות, ברגע שעלות התיקון היא מעל 60% משווי המוצר לא משתלם לתקן. עלות של תיקון כרטיס תעלה כ-900 שקל, ועלות של כרטיס חדש יכולה לעלות 2,000-1,000 שקל בהתאם לדגם".

 

מחפשים טכנאי מדיחים מומלצים? לרשימה המלאה

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים