כך תכינו אורז פרסי
אם אתם אוכלים קטניות בפסח אז אין ספק שקערת אורז על שולחן החג תהיה תוספת ראויה למנות העיקריות - מתכון של השף חיים כהן
אורז פרסי
המצרכים:
4 כוסות (800 גר') אורז מסוג יסמין
1/2 כפית שטוחה כורכום
2 כפיות מלח
1/2 כוס שמן
1/4 כוס שמן
אופן ההכנה:
- משרים את האורז במים למשך כשעה. מניחים בצד.
- ממלאים סיר ב- 4 ליטר מים. מוסיפים חצי כוס שמן ומלח, ומביאים לרתיחה.
- מסננים את האורז ממי ההשריה, שוטפים ומעבירים לסיר. מבשלים כ-5-7 דקות במצב רתיחה עדינה. גרגר האורז צריך להיות כמעט מוכן אבל לא רך. מסננים את האורז ושוטפים מעט.
- בסיר נפרד שמים רבע כוס שמן, כורכום וכוס ורבע מים רותחים. מחממים ומערבבים עד לקבלת אמולסיה, כדקה. מעבירים את האורז פנימה בעזרת כף, ומפזרים אותו בהדרגה – מתחילים על תחתית הסיר ואז ממלאים את כל השאר. חשוב לא לעשות את זה בבת אחת בשביל שיהיה אוורירי.
- בעזרת כף יוצרים שלושה חורים באורז, שישמשו כעמודי אידוי. מכסים את המכסה עם מגבת ומכסים את הסיר. מבשלים על להבה בינונית-גבוהה כ-3-4 דקות. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל על נמוכה מאוד למשך כשעה.
- מוציאים בעדינות את האורז מלמעלה לתוך צלחת. חשוב לכפות את האורז מלמעלה וולא לדחוף כף לעומק הסיר, כי זה עלול "לשבור" את האורז החם והרך.
- כשנשארת רק התחתית הופכים את הסיר על צלחת, ומקבלים את תחתית סיר האורז שקנראת בפרסית – תעדיג.
מומלצים