שתף קטע נבחר

כך תכינו אורז פרסי

אם אתם אוכלים קטניות בפסח אז אין ספק שקערת אורז על שולחן החג תהיה תוספת ראויה למנות העיקריות - מתכון של השף חיים כהן

אורז פרסי

המצרכים:

4 כוסות (800 גר') אורז מסוג יסמין

1/2 כפית שטוחה כורכום

2 כפיות מלח

1/2 כוס שמן

1/4 כוס שמן

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:

  1. משרים את האורז במים למשך כשעה. מניחים בצד.
  2. ממלאים סיר ב- 4 ליטר מים. מוסיפים חצי כוס שמן ומלח, ומביאים לרתיחה.
  3. מסננים את האורז ממי ההשריה, שוטפים ומעבירים לסיר. מבשלים כ-5-7 דקות במצב רתיחה עדינה. גרגר האורז צריך להיות כמעט מוכן אבל לא רך. מסננים את האורז ושוטפים מעט.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  4. בסיר נפרד שמים רבע כוס שמן, כורכום וכוס ורבע מים רותחים. מחממים ומערבבים עד לקבלת אמולסיה, כדקה. מעבירים את האורז פנימה בעזרת כף, ומפזרים אותו בהדרגה – מתחילים על תחתית הסיר ואז ממלאים את כל השאר. חשוב לא לעשות את זה בבת אחת בשביל שיהיה אוורירי.
  5. בעזרת כף יוצרים שלושה חורים באורז, שישמשו כעמודי אידוי. מכסים את המכסה עם מגבת ומכסים את הסיר. מבשלים על להבה בינונית-גבוהה כ-3-4 דקות. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל על נמוכה מאוד למשך כשעה.
  6. מוציאים בעדינות את האורז מלמעלה לתוך צלחת. חשוב לכפות את האורז מלמעלה וולא לדחוף כף לעומק הסיר, כי זה עלול "לשבור" את האורז החם והרך.
  7. כשנשארת רק התחתית הופכים את הסיר על צלחת, ומקבלים את תחתית סיר האורז שקנראת בפרסית – תעדיג.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
אורז פרסי של חיים כהן
צילום: ירון ברנר
מומלצים