שתף קטע נבחר

אדום עולה: סלט סלק

הוא לא רק מוסיף טעם אלא גם צבע: הסלט שיהיה גם טעים וגם יוסיף תפאורה נאה לשולחן וגם יוסי

סלט סלק

מצרכים:

4-6 סלק

1 כוס מיץ תפוזי דם (אפשר גם תפוזים רגילים)

1/3 כוס שמן זית

1 כפית ג׳ינג׳ר, מגורר

1 פלפל צילי אדום

צרור כוסברה, קצוצה

מלח דק

מלח גס

1 בצל סגול, קצוץ

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:

  1. מפזרים חצי כפית מלח גס על חתיכה של נייר אלומיניום. מכניסים את הסלק, עוטפים אותו בנייר האלומיניום, ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום גבוה מאוד. צולים כשעה וחצי (תלוי בגודל הסלקים) עד לריכוך מוחלט.
  2. מקלפים את הסלקים (אחרי שהתקררו), וקוצצים לקוביות בגודל 2 ס"מ. מעבירים לקערה.
  3. מוסיפים לקערה מיץ תפוזים ושמן זית. מערבבים. מוסיפים ג׳ינג׳ר מגורר או קצוץ, מערבבים ומחכים כחצי שעה.
  4. מוסיפים בצל קצוץ, כוסברה קצוצה, צ'ילי (לא חובה), מתקנים תיבול - ומגישים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
סלט סלק: גם טעים וגם יפה
צילום: ירון ברנר
מומלצים