ניוקי, זה כל הסיפור
חשבתם שאי אפשר להכין ניוקי בלי קמח לבן? אז תחשבו שוב: מתכון לניוקי כשר לפסח
ניוקי כשר לפסח - מתכון בסיסי
המצרכים:
1 ק"ג תפו"א
1 כוס מלח גס
1 ביצה + חלמון
100 גרם קמח תפו"א
100 גרם קמח מצה
20 גרם מלח דק
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
- מפזרים על תבנית אפייה את המלח גס ומניחים את התפו"א, אופים בתנור בטמפ' 180 מעלות למשך שעה.
- מרוקנים את התפו"א מתוכנם ומועכים עד שלא נשארים גושים.
- מערבבים את כל החומרים: ביצה, חלמון, הקמחים, המלח והשמן, עם התפו"א עד לקבלת גוש אחיד אשר ניתן לעבוד איתו.
- מחלקים לכדורים קטנים, מרדדים וקורצים לניוקי במידה הרצויה.
- מחממים סיר מים עם שתי כפות מלח, ברתיחה מכניסים את הניוקי. מוציאים כאשר הם צפים.
מומלצים