שתף קטע נבחר

ניוקי, זה כל הסיפור

חשבתם שאי אפשר להכין ניוקי בלי קמח לבן? אז תחשבו שוב: מתכון לניוקי כשר לפסח

ניוקי כשר לפסח - מתכון בסיסי

 

המצרכים:

1 ק"ג תפו"א

1 כוס מלח גס

1 ביצה + חלמון

100 גרם קמח תפו"א

100 גרם קמח מצה

20 גרם מלח דק

2 כפות שמן זית

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:

  1. מפזרים על תבנית אפייה את המלח גס ומניחים את התפו"א, אופים בתנור בטמפ' 180 מעלות למשך שעה.
  2. מרוקנים את התפו"א מתוכנם ומועכים עד שלא נשארים גושים.
  3. מערבבים את כל החומרים: ביצה, חלמון, הקמחים, המלח והשמן, עם התפו"א עד לקבלת גוש אחיד אשר ניתן לעבוד איתו.
  4. מחלקים לכדורים קטנים, מרדדים וקורצים לניוקי במידה הרצויה.
  5. מחממים סיר מים עם שתי כפות מלח, ברתיחה מכניסים את הניוקי. מוציאים כאשר הם צפים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
ניוקי כשר לפסח
צילום: ירון ברנר
מומלצים