שתף קטע נבחר

מחקר: ננו-חוטים יכולים לייצר "סוללה שאינה נגמרת"

צוות חוקרים מקליפורניה פיתח סוללה מבוססת ננו-חוטים, שיכולה להיטען אלפי פעמים ללא קורוזיה או התכלות של החומר. אבל עוד ייקח זמן עד שהפיתוח, שתחילה כלל לא נועד להמצאת סוללה חדשה, יגיעו למדפים ויספק לנו סמארטפון שאפשר להטעין פעם בחודש

צוות חוקרים מאוניברסיטת קליפורניה באירוויין המציא לאחרונה סוללה שאפשר להטעין מחדש מאות אלפי פעמים בלי שום התכלות של החומר. זאת, באמצעות חומר מבוסס ננו-חוטים.

 

 (צילום: אוניברסיטת קליפורניה באירוויין ) (צילום: אוניברסיטת קליפורניה באירוויין )
(צילום: אוניברסיטת קליפורניה באירוויין )

 

אמנם מדובר בפיתוח יעיל במיוחד שיכול לסייע לכל בית, אבל ייקח עוד זמן עד שנראה את הסוללות הללו על המדפים. אחד מהחוקרים הראשיים, ד"ר רג'ינלד פנר, המלמד כימיה, אמר בראיון ל"האפינגטון פוסט" כי המחקר החדש נועד בעצם לבחון ננו-חוטים ולא לייצר סוללה חדשה. עם זאת, טכנולוגיית הסוללה החדשה יכולה לקרב אותנו עוד יותר לעבר סוללות שמחזיקות זמן ארוך במיוחד למחשבים, סמארטפונים, מכוניות ואולי אפילו חלליות.

 

"מדענים מביעים עניין בננו-חוטים כי הם מאפשרים להשיג הספק גבוה מבלי להקטין את כמות האנרגיה שמאוחסנת", אמר ד"ר פנר. "אבל ננו-חוטים הם שבריריים. כל קורוזיה או פירוק של חומר הננו-חוט יביאו לשבירתו המהירה ולאובדן היכולות שלו - וזה רע. המחקר שלנו הוא חשוב מכיוון שהוא מראה שעם שינוי קל מאוד לסוללה יכול לאפשר לחומרי האלקטרודות של הננו-חוט להחזיק מעמד הרבה יותר זמן, אפילו פי 40 מהתוצאות שלנו במחקר".

 

עבור המחקר, שפורסם במגזין Energy Letters בשבוע שעבר, ננו-חוטים זהובים צופו במעטפת מנגן דו-חמצני ונסגרו בתוך אלקטרוליט עשוי ג'ל דמוי פרספקס. כל אחד מהננו-חוטים קטן בהרבה משערה אנושית אחת. בהמשך בחנו החוקרים את ההספק באלקטרודה והכפילו אותו שוב ושוב, אפילו פי 200 אלף. החוקרים נדהמו לגלות שלא הייתה שום אובדן של היכולות או של ההספק עצמו וכי הננו-חוטים אפילו לא נשברו.

 

 

החוקרים הגיעו לבסוף למסקנה כי הג'ל עשוי להפוך תחמוצת מתכתית בסוללה ליותר "פלסטיקית" וכך להעניק לה יותר גמישות, זאת בזמן שהוא מונע סדיקה - וכך מאפשר לסוללה להחזיק מעמד הרבה יותר זמן מהצפוי.

 

"המחקר הזה מוכיח שאלקטרודת סוללה שמבוססת על ננו-חוטים יכולה לשרוד הרבה מאוד זמן ואנחנו יכולים להפוך סוללות כאלו למציאות", סיכם ד"ר פנר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אוניברסיטת קליפורניה באירוויין
הסוללה שפיתחו החוקרים
צילום: אוניברסיטת קליפורניה באירוויין
מומלצים