שתף קטע נבחר

סקר קבע: מהם הירקות והפירות הכי ישראלים

הסקר מצא כי העגבניה נחשבת לירק הכי אהוב על ידי הישראלים. 54% מהנשאלים אמרו כי הם מעדיפים אותה חתוכה בסלט, כ-18% אוהבים לאוכול אותה שלמה ו-11% מעדיפים אותה ברוטב. במחלקת הפירות - זכו פירות ההדר בתואר בפירות הישראלים ביותר

מהם הירקות והפירות שנחשבים לישראלים ביותר? לקראת יום העצמאות, מפרסם מינהל המחקר החקלאי - מרכז וולקני שמציין השנה 95 שנה להיווסדו

את תוצאותיו של סקר חדש הקובע מהם הפירות והירקות הנתפשים "הכי ישראלים".

 

קיראו עוד

נפלאות העגבניה: מורידה כולסטרול ומפחיתה שבץ

למה כדאי לאכול עגבניה עם שמן: 8 מזונות לעור בריא

עגבניות לא ליד מלפפונים: אחסון בריא של ירקות

 

בסקר השתתפו 500 גברים ונשים בגילאי 18 ומעלה ומתוצאותיו עולה כי העגבניה הוכתרה בתואר "הירק הישראלי ביותר" – כך על פי 44.4% מהישראלים.

 

54% מהמשיבים ענו כי הם מעדיפים את העגבניה שלהם בסלט, לעומתם 17.9% השיבו כי הם אוהבים לאכול את העגבניה כמו שהיא ואילו 11% אוהבים את העגבניה בצורת רוטב.

 

העגבניה גם פופולרית במיוחד בקרב גילאי 50 ומעלה, שמרביתם (56%) טוענים שהיא הירק היחידי שאין לו תחליף. במחלקת הפירות - זכו פירות ההדר בתואר בפירות הישראלים ביותר.

עגבניות. הירק הכי ישראלי (צילום: ויז'ואל/פוטוס) (צילום: ויז'ואל/פוטוס)
עגבניות. הירק הכי ישראלי(צילום: ויז'ואל/פוטוס)

 

הישראלים לא אוהבים לקלף

תוצאות הסקר מגלות כי 17% מהנסקרים השיבו שאינם אוהבים את פעולת הקילוף של העגבניה. ד"ר אילן לוין, המחלקה לחקר ירקות וגידולי שדה ממכון וולקני, אמר בהמשך לנתון זה כי מומלץ לאכול את העגבניה בקליפתה, שכן היא מכילה נוגדי חמצון הנספגים ביעילות על ידי תאי המעיים.

 

הוא מוסיף ואומר כי "עגבניות מכילות את כלל נוגדי החמצון העיקריים והחשובים בתזונה נכונה: אלפא, בטא קרוטן, לוטאין וליקופן. יחד הם מחזקים את המערכת החיסונית ומונעים מחלות. בנוסף, רצוי לשתות מיץ עגבניות, אשר מביא לפעילות תקינה של הריאות ומונע נזקי DNA".

 

הליקופן הוא פיגמנט הנותן לירקות ולפירות את צבעם האדום ונחשב לאנטיאוקסידנט (נוגד חמצון) חזק ויעיל. כנוגד חמצון הוא מסייע לתקן או כמות ליקופן במזון נחשב לאנטיאוקסידנט (נוגד חמצון) חזק ויעיל. כנוגד חמצון הוא מסייע לתקן או למנוע נזקים לתאים ומחקרים רבים מצאו כי הוא מסייע להפחתת הסיכון לחלות בסרטן ובמחלות לב.

 

מחקר שנערך אוניברסיטת הארווארד באמצע שנות ה-90' מצא שגברים שצרכו לפחות 10 מנות של עגבניות ומוצריהן בשבוע הפחיתו ב-34 אחוז את הסיכון לפתח סרטן ערמונית. מחקר חדש יותר מצא יתרונות עבור נשים: אלו שתפריטן היה עשיר בליקופן הפחיתו ב-30 עד 50 אחוז את הסיכון לפתח סרטן שד.

 

לדברי ראש מינהל המחקר, פרופ' יורם קפולניק: "הציבור הישראלי צורך במידה רבה פירות וירקות. הסקר מחזק את ההנחה כי העגבניה שנבחרה פה אחד לירק הכי ישראלי, מביאה איתה לא רק ערכי תזונה גבוהים אלה עשירה ברכיבים שהציבור אינו מודע להם כלל".

 



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
איזה ירקות נחשבים להכי ישראלים שיש?
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מומלצים