שתף קטע נבחר

ממשלת הודו רוצה ששיתוף מיקום יעשה רק ברישיון

הממשל ההודי עם "הברקה" חדשה: כל חברה או אדם שרוצה לשתף או לייצר נתוני מיקום יצטרך להוציא רישיון ממשלתי קודם לכן

רציתם לשתף מיקום של מסעדה חדשה עם החברים? חשבתם להזמין מונית עם שירות אובר לאסוף אתכם אחרי בילוי? אתם צריכים לפתוח Google Maps כדי לדעת כיצד להגיע חזרה למלון שלכם? ובכן, אם אתם אזרחי הודו או במקרה נמצאים שם, כנראה שיהיה לכם כמעט בלתי אפשרי בקרוב.

 

הודו (צילום: ויקיפדיה) (צילום: ויקיפדיה)
הודו(צילום: ויקיפדיה)

 

טיוטה להצעת חוק חדשה ומטרידה של ממשלת הודו תתנה יצירה ושיתוף של מידע מיקום, ברישיון ממשלתי מוקדם. במילים אחרות, הן ברמת המפתחים, יצרני תוכנות מבוססות מיקום כמו גוגל ותוכנת המפות שלהם, אובר ושירות המוניות, טוויטר ואפילו פייסבוק והן ברמת המשתמש הפרטי, שצורך את התוכנות הללו, כולם יצטרכו לשלם עבור רישיון ממשלתי, אחרת יעמדו מול אפשרות של קנס שיכול להגיע עד לסכום של 150 אלף דולר.

 

טיוטת הצעת החוק (צילום מסך) (צילום מסך)
טיוטת הצעת החוק(צילום מסך)

 

המקור מממשלת הודו מסביר כי המהלך נועד בעיקרו על מנת לרסן מעט את ענקית התוכנה גוגל לאחר שהאחרונה לא השכילה לטשטש מקומות אסטרטגיים צבאיים בהודו ועוררה למעשה את זעמו של הממשל ההודי. לא בטוח שאותו ממשל הבין את משמעות ההחלטה ואת גודל ההשפעה שלה על מגוון עצום של אפליקציות ושירותים שמתבססים כיום על הצורך באיתור המיקום אבל אנשי תעשייה בעולם מקווים שהטיוטה הזו תיעלם או לפחות תקבל גוון שונה לגמרי.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים