שתף קטע נבחר

לא לציפור: איך מרחיקים יונים מהבית

מתעוררים בבוקר לקול יונים שהתמקמו לכם ליד החלון או במסתור הכביסה? קבלו טיפים כיצד להרחיק אותן למקום אחר

בשיתוף אתר "המקצוענים"

 

יונים נחשבות למטרד שפוגע בדיירי בתים לאורך כל השנה, שכן באזורי הערים יש להן 6-4 מחזורי קינון בשנה. אז אם גם אתם סובלים מהתופעה ומחפשים דרך הומאנית להיפטר מהימצאותן בתוך השטח הפרטי שלכם הנה האפשרויות הקיימות בשוק.

 

עוד בנושא:

במקום להתגרד - טפלו ביתושים

מחירון הרחקת יונים והדברות

עבודת נמלים: איך מסלקים אותן מהבית

 

"לרוב התאמת האמצעי היא בהתאם למיקום היונה בשטח, למבנה הבית ולתקציב", מסביר יניב שוורצברד מהמומחה להרחקת יונים. "הבעיה העיקרית היא ברגע שהיונה כבר קיננה בשטח. לרוב היא תחזור ותנסה לקנן שוב. לכן, חשוב לדאוג להרחקתה מראש, ולא בדיעבד".

 

"חשוב להדגיש שהאמצעים שאנו משתמשים בהם הם להרחקת יונים ולא לפגיעה בהן", אומר שמעון בן-אבו, מהמקצוענים בהרחקת יונים. "האמצעי היחיד שיכול לפגוע ביונה, ואני לא ממליץ עליו הוא דוקרנים מפלסטיק. בגלל שהגובה של דוקרנים אלו הוא 9-8 ס"מ, היונים יכולות לקנן בין הדוקרנים האלו, ואז ברוב המקרים הן נפצעות".

 

 

"הגובה הממוצע של הרגליים שלהן הוא 8-7 ס"מ", מסביר שוורצברד, "ולכן היונה מצליחה ללכת בין דוקרני הפלסטיק. לעומת זאת, הגובה של דוקרני נירוסטה שעובדים על רטט, הוא 12-11 ס"מ, וביניהם היא לא מצליחה ללכת, ולכן הם גם יותר הומאניים וגם יותר אפקטיביים להרחקת יונים. החיסרון היחיד שלהן הוא שעלותן גבוהה יותר. בנוסף, אם יונה כבר קיננה בעבר באזור, היא יכולה לשים זרדים על הדוקרנים ולהניח את הקן שלה עליהם. לכן, כדאי מראש בשלבי שיפוץ או בנייה לדאוג לדוקרנים כאלו מראש. במרבית המקרים, אם יונה קיננה באזור מסוים ורק אז נעשה הטיפול להרחקתה, לרוב בעלי מקצוע לא נותנים אחריות על כך שהבעיה לא תחזור על עצמה, וצריך לקחת זאת בחשבון".

 

מה מומלץ ומה ממש לא 

אלו מהאמצעים שקיימים בשוק פחות מומלצים להרחקת יונים? בן-אבו: "דחלילים המתחקים לעורבים למיניהם, וכן אמצעים אלקטרוניים שמשדרים תדר שמציק ליונים. אמצעים אלו טובים לטווח קצר, אבל בשלב מסוים היונים מתרגלות אליו, ולכן הם לא באמת אפקטיביים והם בזבוז של כסף".

 

מהם האמצעים המומלצים ואיך יודעים במה מהם לבחור? בן-אבו: "רשתות, דוקרנים וקפיץ מקפיץ. הבחירה בהם היא בהתאם למיקום הנדרש להם. רשתות יתאמו בעיקר לחללים גדולים כמו מסתורי כביסה, מרקיזות וחללים פתוחים. הוא מונע את חדירת היונים ונחשב לאמצעי הכי אפקטיבי. דוקרנים יתאימו לקצה גג ועל אדני חלונות. צריך לקחת בחשבון שהסוג המומלץ יותר הוא דוקרנים מנירוסטה. קפיץ מקפיץ מתאים לקצה גג, מעל הגג, מעל אדני חלונות ולמעקה של מרפסת שמש. הוא נחשב לפתרון טוב יותר מאשר דוקרנים במקומות שבהם רוצים להניח את הידיים עליהם (כמו מעקה או אדן חלון) או בקרבת ילדים".

 

 

שוורצברד: "לרוב, הלקוח לא מבחין בין יונים לבין מיינות. גם להן יש נטייה לקנן בכל מיני כוכים ובחלונות. בשונה מיונים, הן מצליחות לחדור דרך הרשת, מפני שזו ציפור קטנה יותר ולכן הרשת המתאימה להם צריכה להיות יותר צפופה. מבחינת סוגי הרשתות, ישנן רשתות מפלסטיק שהן פחות עמידות ונוטות לצבור אבק, ואני לא ממליץ עליהן. ישנן רשתות יותר איכותיות מוגנות UV, עם 11-9 גידים שזורים, הן עשויות מפוליאתילן ומגיעות עם אחריות של 7 שנים".

 

פעמים רבות, קוראים לבעל המקצוע להתקין את האמצעי להרחקה אחרי שהיונים כבר לכלכו את האזור וקיננו. שוורצברד: "כדי לחסוך אי נעימות, כדאי לדעת מראש שהגעת בעל מקצוע העוסק בהרחקת יונים לא כוללת את ניקוי השטח לפני ההתקנה. כדי לא לעמוד בפני מצב לא נעים כדאי לדאוג לכך מראש, או לקחת בחשבון שזה כרוך בתוספת תשלום".

 

 

דבר נוסף שאינו נחשב לחלק מהעבודה, הוא במקרה של גגות עם רעפים שבורים. שוורצברד: "אם היונה מקננת בתוך גג רעפים, כדאי לוודא שבעל המקצוע מוסמך להשלמת רעפים. פעמים רבות יונים מצליחות לחדור דרך פתחים בקרבת קולטי השמש של הדוד. את הפתחים האלו נהוג לסגור עם רשתות בדרך כלל".

 

מחפשים מרחיקי יונים? לרשימת המומלצים

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים