שתף קטע נבחר

8 טעויות בבחירות ובעיצוב השיש למטבח

אם אתם מחליפים את השיש במטבח בקרוב, הנה מדריך שיעזור לכם למנוע את הטעויות הנפוצות. כך תבחרו נכון, תפעלו על פי שלבי העבודה המומלצים ותדעו מה לדרוש מהחברה וממתקין השיש

בשיתוף אתר "המקצוענים"

 

מה בוחרים קודם: ארונות מטבח, שיש או כיור? מדוע כדאי לעבור למדידה בשיטה דיגיטלית? איך נמנעים מטעויות עיצוב שיכולות לגרום לבעיות איטום לטווח הארוך?

 

עוד בנושא:

איך לנקות את השיש בלי להרוס אותו

תנאי מגרש: מה המשטח העבודה המתאים למטבח שלכם

 

1. הטעות: לשלם על סוג א', לקבל סוג ב'

איך נמנע: לדרוש תעודת אחריות שהמוצר מקורי

 

כיום ישנן בשוק חברות שונות שמייבאות משטחי שיש מחו"ל. לשם כך חשוב להקפיד לבקש תעודת אחריות שזהו מוצר מקורי ומספר שנות אחריות (בהתאם לחברה המייצרת). "מרבית הישראלים (כ-80%) מתקינים משטחי קוורץ במטבחים שלהם", אומרת דיקלה גולדנברג משיש ברק. "הבעיה שקיימים בשוק משטחים שהם סוג ב' וגם סוג' ג', ולא תמיד הצרכנים מודעים לכך. לכן כדאי לוודא שזהו אכן משווק מורשה של החברה המקורית".

 

2. הטעות: משטחי שיש בגוונים שונים

איך נמנע: לבקש לראות את הפלטה לפני שחותכים אותה

 

דבר נוסף שכדאי להקפיד עליו הוא שהשיש מורכב ממשטחים שיוצרו באותה יציקת שיש. גולדנברג: "ממש כמו עם ייצור בדים, יש הבדלי גוון בין היציקות השונות. לכן כדאי לבקש לראות את הפלטה לפני שחותכים ומתאימים אותה למידות המטבח. זה מבטיח שלא ישתמשו בפלטות מיציקות שונות. תהליך הייצור כרוך בערבוב של חומרים שונים, ולא ניתן להגיע לאותה רמת דיוק".

 

3. הטעות: חוסר התאמת צבעים במטבח

איך נמנע: להגיע עם דוגמית של חזיתות המטבח ולא להסתמך על תמונה

 

השלב הראשוני צריך להיות שלב בחירת ארונות המטבח וחזיתות המטבח. רק לאחר מכן יש לבחור את השיש. כדאי להגיע עם דוגמית של צבע החזית, ואם יש קלאפות בגוונים שונים להגיע גם עם דוגמית שלהם. זו טעות להסתפק בתמונה, שכן היא משנה את הגוון המקורי ולרוב לא משקפת את הגוון האמיתי.

 

דוגמית מאפשרת בחירה מדויקת יותר של גוון השיש, והרמוניה בין כל הגוונים. את הכיור, כדאי לבחור לאחר בחירת סוג השיש. אם למשל בוחרים בשיש בגוון קרמי, וודאי לא נרצה כיור בגוון לבן. אם השיש הוא בשילוב של שחור-לבן, לא נרצה כיור בגוון שמנת, כי אז הכיור ייראה כמו נטע זר.

 

מכיוון שלא מחליפים לעתים קרובות את המטבח, כדאי להקפיד על סדר עבודה נכון וליהנות משנים ארוכות של מטבח שעונה על הדרישות הן מבחינה עיצובית והן מבחינה פרקטית. טעות נפוצה נוספת, היא הזמנה של כיור שלא מתאים ליחידת הארון שסיפק הקבלן, מה שגורר את הצורך להחליף את הכיור. לכן, כדאי להקפיד על סדר עבודה נכון ועל לקיחת מידות מדויקות בכל שלב.

 

4. הטעות: לקיחת מידות לא מדויקות

איך נמנע: להעדיף מדידה בשיטה דיגיטאלית

 

"כיום ישנה מגמה של מדידה בשיטה דיגיטלית", אומרת גולדנברג. "זה מאפשר דיוק ברמה של מ"מ. המודד מגיע עם מכשיר אותו הוא ממקם במרכז המטבח ומודד מקיר לקיר, מארון לארון בשיטת לייזר. המידות עוברות למכונה בצורה ממוחשבת והפלטות נחתכות על פי המידות המדויקות".

 

5. הטעות: להתקין כיור ב'התקנה אפס' עם השיש

מה כדאי: 'התקנה שטוחה שתמנע סדקים בכיור ובשיש

 

מומלץ מאוד להתקין את הכיור ב"התקנה שטוחה" ולא ב"התקנה אפס", כלומר, שהכיור יהיה נמוך בכמה מ"מ מגובה השיש, ויחובר באמצעות סיליקון.

 

 

הסיליקון מאפשר התרחבות והתכווצות בעקבות שינוי טמפרטורה ומגן על השיש ועל הכיור כך שהם לא יתפוצצו במשך הזמן. בנוסף, אם כעבור מספר שנים הלקוח מעוניין להחליף את הכיור זה אפשרי. הבעיה עם "התקנה אפס" שהיא התקנה בקו ישר עם הכיור, היא שהיא נעשית באמצעות דבק שיש שהוא מאוד חזק וחסר גמישות. בשלבי ההתקנה מלטשים את השיש ופוגעים בברק שלו סביב הכיור, וגם אם מנסים לטשטש זאת עם סילר, עדיין הבדלי הגוון בולטים ופוגעים בליטוש המקורי של האבן. במקרה של תקלה בכיור, סדקים או צורך בהחלפתו מכל סיבה שהיא, אין צורך להחליף את השיש, אלא ניתן להחליף רק את הכיור.

 

"התקנה עליונה" זו התקנה שבה הכיור מותקן מעל השיש, כך ששפת הכיור נראית כאילו היא עולה מעל השיש. התקנה זו מומלצת בעיקר לחדרי אמבטיה, ופחות למטבחים פעילים שכן היא אינה מאפשרת לגרוף את המים מהשיש אל כיוון הכיור. בנוסף, ישנה נטייה להצטברות של שאריות מזון מתחת לשפת הכיור.

 

6. הטעות: לבצע חיתוך בחלק בולט של משטח השיש

מה כדאי: לבצע את החיתוכים באזור הכיור והכיריים

 

כדי ליהנות ממראה אחיד ונקי, ההמלצה היא להימנע מחיתוכים במשטחים ארוכים, ולמקם אותם כך שיהיה באזור הכיור והכיריים. באזורים אלו החיבורים ממילא קצרים יותר ולכן פחות נראים לעין.

 

גולדנברג: "אם המטבח הוא בצורת ריש, לעולם אין לבצע חיתוך באלכסון, אלא באחד הצדדים מפני שהאלכסון ארוך יותר ולכן בולט יותר לעין. עדיך לשמור על קווים אחידים במטבח".

 

7. הטעות: לא לקחת בחשבון את גובה הקאנט

מה כדאי: לתכנן את גובה הארונות במקביל לבחירת הקאנט

 

כדאי לקחת בחשבון את גובה הקאנט של השיש ולדאוג שארונות המטבח יהיו בהתאם לו. כלומר, את גובה הארונות יש לקבוע במקביל לבחירת גובה הקאנט של השיש. הגובה האידיאלי לשיש הוא 90-91 ס"מ מהרצפה ועד לחלק העליון של השיש. עובי השיש המקורי הוא 2 ס"מ. מי שמעוניין בקאנט עבה יותר של 5-8 ס"מ בחזית, צריך מראש לתכנן את גובה הארונות כך שיהיו יותר נמוכים, כדי שהמשטח הסופי יהיה נוח לעבודה.

 

8. הטעות: לא להכין מראש תשתית לחיפוי הקיר

מה כדאי: לדאוג לתשתית בהתאם לסוג החיפוי, לאיטום מקצועי ולקבוע את נקודות שקעי החשמל מראש

 

"אם חיפוי הקירות במטבח גם הוא משיש, מומלץ למקם מראש את כל שקעי החשמל בקו אחיד, ולא לשחק עם גבהים שונים", מציעה גולדנברג. "מומלץ להשאיר כמות שקעים גדולה יותר, ולקחת בחשבון שבשנים האחרונות ריבוי מוצרי החשמל בהם משתמשים במטבח הוא גדול יותר, ולהיערך לכך בהתאם. אם חיפוי הקירות הוא מקרמיקה, חשוב להקפיד להתקין את השיש לפני התקנת החיפוי ולדאוג שמתקין הקרמיקה יבצע אטימה טובה בשלב ההתקנה, על מנת שלא יחדרו מים במרווח שבין השיש לקיר. אם חיפוי הקירות הוא מזכוכית, חשוב להקפיד על כך שמתקין השיש יעשה הכנה לזכוכית. כלומר יעלה עם השיש לכיוון קירות המטבח, עם פאנל משיש בגובה של 2 ס"מ, והתקנת חיפו הזכוכית תהיה מעליו. אחרת, תהיינה חדירות מים".

 

מחפשים בעל מקצוע בתחום השיש? לרשימת המומלצים

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
שיש במטבח. ארכיון
צילום: shutterstock
מומלצים