שתף קטע נבחר

הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    מה עדיף: פירות וירקות מרוסקים בשייק או סחוטים כמיץ
    טרנד המיצים והשייקים הטבעיים הפך לתושב קבע בז'אנר הבריאות והתזונה הטבעית. מה ההבדל בין שייק למיץ, אילו ירוקים מומלץ להוסיף לבלנדר והאם יש דבר כזה יותר מדי סוכר טבעי

    שגרת היום דוחקת. רוב הזמן אנחנו ממהרים. ממהרים לעבודה, למשפחה, לילדים, לחברים. כמעט אף פעם אין לנו זמן להתנהל בנינוחות בתוך הלחץ היומיומי, אז בטח שלא לחשוב על תזונה בריאה.

     

    האינטנסיביות מנתבת את רובנו לצרוך מזון מעובד, זמין, מהיר ודל בערכים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים. הורגלנו לחטוף מאפה לצד הקפה של הבוקר, לאכול מנת פסטה בצהריים, לקנח בשוקולד או גלידה ולסיים את היום עם כריך בבית הקפה השכונתי, שבמקרה הטוב יש לצדו סלט קטן ורוטב, שקרוב לוודאי מכיל סוכר ושמן מהסוג הנחות.

     

    התזונה שלנו רוויה בפחמימות ריקות וסוכרים מעובדים שמשתיקים את הרעב ומחזיקים אותנו ערים, ובעצם, אי אפשר לחיות בלעדיהם. זה בלתי אפשרי. גם כשאנחנו מנסים לשמור על הגזרה אנו מתרכזים בספירת קלוריות ואחוזי השומן של מה שנכנס לגוף שלנו.

     

    אבל, וזה אבל גדול, קלוריות ואחוזי שומן הם לא העיקר. העיקר הוא לאכול מזונות טבעיים, מזינים ואיכותיים שקרובים לצורתם המקורית בטבע. העיקר הוא לאכול טוב יותר, לא לאכול פחות. וכשאוכלים בריא, טרי, לא מעובד ובלי לספור קלוריות בקנאות, אז יורדים במשקל.

     

    קיראו עוד

    שותים ומרזים: תפריט דיאטת מיצים להרזיה

    מיץ מלפפון או שייק סלרי: המשקאות שיחזקו הגוף

    להיט באמריקה: הדיאטה שריפאה מסרטן

     

    בוא נתחיל מכוס מיץ

    מים? הפוך? תה? שוקו? מתי לאחרונה שתיתם מיץ טבעי בבוקר? נסו ותגלו תחושה טובה יותר מזו שיעניקו לכם המשקאות שהזכרתי בהתחלה. מגוון הפירות והירקות העונתיים שלנו הוא בלתי מוגבל ולכן, זה אף פעם לא משעמם! בכל בוקר אפשר ליהנות ממיץ אחר, בצבע אחר ובטעם חדש. זה כל כך כיף, קל, טעים ובריא, ומניסיון, גם התחושה נפלאה.

     

    ברור שלא כל אחד מסוגל לסגל לעצמו אורח חיים נטול פחמימות וסוכרים מעובדים באופן מוחלט. זו בהחלט משימה לא פשוטה, אבל נסו רק להוסיף לשגרת היום שלכם מיץ טבעי או שייק מפירות וירקות טריים, ההרגשה שלכם תשתפר פלאים וגם הבריאות.

     

    מיצים ושייקים הם צעד ראשון לקראת אורח חיים בריא ותזונה טבעית והם מהווים דרך נהדרת להעניק לגוף את מה שהוא לא מקבל דרך התזונה, וכך אפשר לאזן את הגוף בדרך פשוטה יחסית.

     

    צעד ראשון לאורח חיים בריא. מיצים ושייקים (צילום: shutterstock)
    צעד ראשון לאורח חיים בריא. מיצים ושייקים(צילום: shutterstock)

     

    מיץ או שייק?

    מיצים ושייקים טבעיים מכילים סוכרים טבעיים, ויטמינים, מינרלים, חלבונים, אנזימים וחמצן. הם מספקים לנו כמות נאה של מים החיוניים לתהליך חילוף החומרים בגוף, מאזנים את רמת ה- PH, מורידים את רמת החומציות שנגרמת כתוצאה מאכילת מאכלים שמקורם מן החי ומאפשרים תפקוד תקין של מערכת החיסון.

     

    הם מכילים נוגדי חמצון ומנטרלים את הרדיקלים החופשיים (שמקורם גם במזונות מן החי) הגורמים נזק לתאי הגוף, מאיצים הזדקנות וגורמים לעלייה בסיכון לחלות במחלות. ההבדל בין מיצים ושייקים הוא עצום.

     

    מיצים טבעיים, בניגוד לשייקים, הם נטולי סיבים ומכילים רק את נוזלי הפרי והירק ולכן קלים יותר לעיכול. שייקים מכילים גם את סיבי הפרי והירק, ואלה תורמים להורדת הכולסטרול, מסייעים לתחושת שובע (שייק יכול להחליף ארוחה), מנקים את גופנו מרעלים ותומכים בתהליכי עיכול.

     

    מומלץ לשתות שייק בבוקר על בטן ריקה מפני שכך ספיגת הוויטמינים והמינרלים טובה יותר. לשם הגיוון תוכלו להכין את השייק שלכם על בסיס מים, מיץ תפוזים, חלב שקדים (שגם אותו תוכלו להכין בקלות) או חלב עיזים אורגני. תוכלו גם להוסיף גוג'י ברי, שקדים, זרעי פשתן, צ'יה או פולי קקאו. בקיץ, כדאי להוסיף פירות יער, טעמם נפלא והם בעלי ערך גליקמי נמוך.

     

    אור ירוק

    אין ספק שמיצים ושייקים ירוקים נמצאים בראש פירמידת הבריאות, במיוחד אם הם אורגניים, ולכן הם המומלצים ביותר. העלים הירוקים מעלים את הברזל, מטיבים עם העור שלנו, מונעים מחלות, מנקים את הדם, מפחיתים דלקת, מווסתים את פעולת המעיים ועוזרים לירידה במשקל.

     

    אם אין לכם ניסיון בשתיית נוזלים ירוקים? בלי לחץ. התחילו ממלפפונים וחסה למשל. הם ירוקים נהדרים שמתאימים למתחילים, טעמם עדין, הם עשירים בוויטמין C ומסייעים לפנוי רעלים מהגוף (עדיף להשתמש בתוצרת אורגנית כדי להימנע מחומרי הדברה).

     

    התחברתם למלפפון ולחסה? נהדר, עכשיו אפשר להתקדם לעלים הרציניים יותר, כמו קייל, כרוב, עלי סלק, סלרי, פטרוזיליה, כוסברה, בזיליקום, תרד ולהוסיף מעט ג'ינג'ר.

     

    חשוב לזכור שאנחנו כאן כדי ליהנות, לכן חשוב שיהיה לכם טעים. להמתקת המיצים והשייקים הירוקים, הוסיפו פרי שאתם אוהבים: תות שדה, תפוח אדום או ירוק, אגס, גזר, סלק, תפוז או פרי הדר (פירות הדר תורמים לוויסות מרירות הירוקים). שייק אפשר להמתיק גם באמצעות פירות יבשים כמו תמר, תאנה או חופן צימוקים (אורגניים וללא תוספת סוכר).

     

    סוכר טבעי

    פירות מכילים כמות נאה של סוכר, אבל חשוב להבין שמדובר בסוכר טבעי המעניק לגוף אנרגיה חיונית. הדעה הרווחת שיש להגביל את צריכת הפירות היומית, כי הם מכילים סוכר, מוטעית מהיסוד.

     

    לאדם בריא אין כל הגבלה בצריכת כמות הפירות או המיצים הטבעיים ביום! בניגוד לדברי מאפה, ממתקים ומשקאות קלים, מיצים טבעיים אינם מכילים סוכר מעובד, חומרים כימיים, חומרי טעם וריח, צבעי מאכל, שומן ומזיקים אחרים, אז ברור שעדיף לאכול תפוח נוסף או מנה שנייה של אבטיח, מאשר ממתק, פרוסת לחם עם ריבה, חטיף "אנרגיה" שהוא לא פחות מאשר אוסף סוכרים מעובדים ארוזים בעטיפה אסתטית, עליה מתנוסס סימן כוזב שמתאמץ נואשות לשדר בריאות.

     

    למיצים הארוזים העומדים על המדף בסופר כמעט אין ערך תזונתי כלשהו. הם מכילים סוכר, חומרים משמרים וחומרי טעם וריח. גם המיצים הארוזים שאינם מכילים סוכר, עברו תהליך פסטור שנועד להאריך את חיי המדף שלהם וחוממו בטמפרטורה מאוד גבוהה, לכן הם לא מכילים ויטמינים, מינרלים ואנזימים חיוניים.

     

    אם אתם עוברים ליד אחת המיציות בעיר, תוכלו להתפנק בכיף במיץ או שייק טבעי, רק חשוב שתוודאו שלא מוסיפים למשקה סוכר, מי סוכר או סירופ תמרים שמכיל בעיקר סוכר.

     

    לאושיות הבריאות הקפדניות אמליץ לבדוק שמשתמשים במכונות סחיטה בכבישה קרה שלא מחממת את הפרי תוך כדי וכך, שומרות על ערכיהם התזונתיים של הפרי והירק.

      

    טלי מחלב היא סופרת, עיתונאית ובלוגרית תזונה, קולינריה ואורח חיים בריא, מרצה ומנחת קבוצות לתזונה טבעית ואורח חיים בריא

     



     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "מה עדיף: פירות וירקות מרוסקים בשייק או סחוטים כמיץ"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    שלום דוקטור
    מומלצים