שתף קטע נבחר

ביכורים לחג: המחלבות הישראליות מוכנות לשבועות

חג שבועות ממש כבר כאן - ובמחלבות הבוטיק ברחבי הארץ כבר נערכים בהתאם. במחלבת כפר תבור השקיעו בצהובה חדשה, במחלבת י.מרדכי מתמקדים מוצרים לקהל הרוסי ובמחלבת שומרון שבבנימינה נערך הדור השלישי למחלבה להפצה מוגברת לקראת החג. וכיצד כולם בוחרים לחגוג השנה? פרויקט מיוחד לקראת החג

בשיתוף איגוד תעשיות המזון

 

מחלבת גבינות הכפר

מחלבת גבינות הכפר וחברת צ.י. תעשיות מזון יבנה הוקמה ב-1960, וכוללת מפעלים ביבנה ואשדוד. בעלי המחלבה הינם דור שלישי בתעשיית המזון הישראלית והסיפור שלהם מקביל לסיפורה של הקמת מדינת ישראל. בשנות השלושים סב המשפחה מר ליאו פרנקנטל ז"ל, הקים את מחלבת "טנא נגה". בקבוקי החלב הראשונים בארץ אשר עברו תהליך עיקור יוצרו במחלבה. בשנות החמישים הוקמה מחלבת "כפיר" אשר התרכזה בייצור גבינות מותכות "מגדל דוד", "אושי". בשנות השבעים הקימה המשפחה את חברת הגלידות "סנוקרסט" והביאה לישראל מוצרים איכותיים ושיטת שיווק מהפכנית - אוטו גלידה. בשנות השמונים תוך שיתוף פעולה עם טכנולוג המזון מיכה שמר ז"ל, הוקם מפעל "פדקו" לייצור תחליפי בשר מן הצומח אשר לימים הפך לחברת טבעול.  

 

כתבות נוספות בערוץ טעם ישראלי:

גאווה ישראלית: מוצרי המזון שכבשו את העולם

תמיד איתנו: מוצרי המזון שמרכיבים את המזווה הישראלי

מהו סוד ההצלחה? שאלנו את המנהלות המובילות

קסם ישראלי: היין המקומי כובש את העולם

גבינות שמנת בתהליך אריזה במחלבת גבינות הכפר (צילום: אביעד הרמן) ()
גבינות שמנת בתהליך אריזה במחלבת גבינות הכפר (צילום: אביעד הרמן)

כיום בני הדור השלישי מנהלים את מחלבת גבינות הכפר הממוקמת באשדוד (לשעבר מחלבת גבעתיים). המחלבה מעסיקה כ- 25 עובדים המייצרת מוצרי חלב בכשרות בד"ץ עדה חרדית. בנוסף, הם מעסיקים בחברת כפיר למעלה מ- 100 עובדים ביבנה המייצרים מוצרים נוספים כגון "פיצרלה", "הצהובה הטובה" ועוד - אשר מספקים אלטרנטיבה דלת כולסטרול לגבינות הצהובות המסורתיות.

 

עובדת בפס הייצור של חברת כפיר (צילום: אביעד הרמן) ()
עובדת בפס הייצור של חברת כפיר (צילום: אביעד הרמן)

עובדי המחלבה מספרים על הגברה משמעותית בקצב הייצור לקראת החג. "התקופה הקרובה לחג השבועות מאופיינת בריכוז מאמץ מיוחד של כלל עובדי המחלבה על מנת לעמוד בדרישות של ציבור הצרכנים", מספר יאיר ווייל, מנכ"ל החברה. "בסמוך לחג אנחנו מתכנסים להרמת כוסית ובחירת העובד המצטיין השנתי של המחלבה. בנוסף, העובדים מקבלים סל עם מגוון מוצרי המחלבה על מנת שבני משפחתם יחושו בגאות היחידה של ייצור מוצרי חלב כחול לבן". שלומי מסלטי, מנהל המחלבה מוסיף: "קשה לעמוד בביקושים לקראת חג השבועות אבל כמו תמיד אנחנו עושים את המיטב".

 

הגבינות של ניצן

הגבינות של ניצן היא מחלבה משפחתית שהוקמה על ידי שלושה אחים - עמיר תמיר ושמיר ניצן. ב-1982 עסקו האחים במוצרים טרנדיים נכון לתקופה - כלומר, גבינת שמנת בתוספת ריחן, קוביות בולגרית עם פסטו וזיתים, גבינה בולגרית למריחה עם שום חציל קלוי וריחן, ועוד. כיום מתמקדת המחלבה במוצרי אירוח, הן לשוק המקצועי והן לשוק הפרטי. מוצרי המחלבה כוללים מוצרי אירוח מיוחדים, כגון פרחי היביסקוס תאילנדי, פלפלי שרי מוחמצים , פלפל אסיאתי, ומשמשים מיובשים ומוחמצים.

 


כיום המחלבה מעסיקה כ-20 עובדים בייצור ובשיווק, ומשווקת את הגבינות מאזור מעלות ועד באר שבע. המחלבה דווקא לא מציינת את שבועות באופן מיוחד במוצרים חדשים אם כי במקרה בימים אלה ייצאו שני מוצרים חדשים: חמאת פורצ'יני שנמצאת במספר רשתות, וגבינה בסגנון פרמזן מתובלת בעשבי תיבול.

 

מחלבות י.מרדכי

מחלבת י.ד מרדכי הינה מחלבה צעירה ומשפחתית, שייסד יוסף מרדכי ב-1994. המחלבה נמצאת במושב בית גמליאל באזור השפלה ובה כ-30 עובדים. מדובר בחברה משפחתית וקרובה, בה עובדים יוסף ודליה מרדכי יחד עם שלושת ילדיהם. את הידע בייצור גבינות רכש יוסף בצרפת ואיטליה, וכן בקורסים בארץ. במחלבה יש מעבדה אשר בה מפתחים מוצרים חדשים - והיא מתמחה בגבינות לקהל הרוסי, החרדי והשוק המוסדי.

 


במחלבה מספרים כי לקראת החג הושק קו מוצרים מיוחד, בכדי שגם לקוחות פרטיים ולא רק מאפיות גדולות יוכלו ליהנות מהמוצרים.

 

מחלבת כפר תבור

מחלבת כפר תבור הוקמה בשנת 2002 בסמיכות להר תבור על ידי שחף טנצר, כיום מנכ"ל החברה והבעלים. טנצר למד את המקצוע בסמינרים רבים בחו"ל ואף ערך מסעות בין מחלבות באיטליה וצרפת בכדי ללמוד את סודות הכנת הגבינות המשובחות. במחלבות כפר תבור יש צוות טועמים מקצועי שמלווה את שלבי הייצור והמוצרים עוברים שלבי טעימה וקבוצות מיקוד לפני שיווקם בשוק. לפני כשנתיים החלה המחלבה לשווק את הגבינות ומוצרי החלב שיוצרו עד אז לשוק המוסדי בלבד גם לשוק הקמעונאי, ובשנה האחרונה הפכה למחלבה החמישית בגודלה בישראל.

 

ייצור גבינת מוצרלה במחלבות תבור ()
ייצור גבינת מוצרלה במחלבות תבור

במהלך החודש שלפני חג השבועות המפעל החל לעבוד בקצב מוגבר במשמרות נוספות כדי לעמוד בביקושים וההזמנות של השוק המוסדי והשוק הקמעונאי. בנוסף עובדים במפעל על מוצר חדש לקראת החג - גבינה צהובה חצי קשה 28%. בעלי המחלבה מספרים שהשקיעו כ-4 מיליון שקל במכונות וציוד מקצועי להקמת קו ייצור לייצור, גירוד, פריסה ואריזה של גבינות צהובות. כמו כן המחלבה משווקת גבינות במרקם שמנת 5% וגבינות שמנת 30% במגוון טעמים: קלאסי, שום שמיר וזיתים.

סלסלת גבינות מיוחדת לחג השבועות ()
סלסלת גבינות מיוחדת לחג השבועות

 

מחלבת שומרון מהמושבה בנימינה

לפני 63 שנה הקימו שלושה שותפים את "מחלבת שומרון" בלב ליבו של אזור עשיר במגדלי צאן, במושבה בנימינה אשר במועצה איזורית שומרון (ההשראה לשמה של המחלבה). המחלבה יצרה באותה התקופה רק גבינה בולגרית וגבינת קשקבל - ובמהלך השנים התפתחה והפכה ליצרנית המפיצה מוצרים בכל רחבי הארץ - אשר מעסיקה כ-70 עובדים במפעל הממוקם במושבה.

 


כיום מנהל את "מחלבת השומרון" דור שני ושלישי למייסדים והמחלבה מייצרת למעלה מ-30 סוגי גבינות קשות, קשות למחצה, רכות ויוגורט. במחלבה מקפידים לייצר את הגבינות בשיטות מסורתיות, המעניקות להן טעם ומרקם משובחים במיוחד.

 

המחלבה מפיצה כיום את מוצריה ממתקן הפצה גדול ומשוכלל הנמצא בפארק התעשיה עמק חפר לרשתות המזון הגדולות, לשוק הקמעונאי, לשוק המוסדי ולתעשיות המזון.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים