yed300250
הכי מטוקבקות
    צילום: אלכס קולומויסקי
    חדשות • 06.06.2016
    חיבוק כחול־לבן
    בצל חשש לעימותים ותחת אבטחה משטרתית כבדה חלף אתמול מצעד הדגלים ברובע המוסלמי בדרכו אל הכותל • הסוחרים הפלסטינים התלוננו על פגיעה בפרנסתם, שני צעירים יהודים נעצרו לאחר שהשמיעו קריאות גזעניות, והצעדה הסתיימה מוקדם - בהוראת בג"ץ • ובטקס בגבעת התחמושת הכריז נתניהו: "ירושלים לא תחולק"
    רועי ינובסקי ויעל פרידסון

    החששות התבדו: ריקוד הדגלים, שחלף אתמול בדרכו אל הכותל דרך הרובע המוסלמי — עבר בסופו של דבר בשקט — למעט מעצרם של שני נערים שהשמיעו קריאות גזעניות נגד ערבים.

      

     

    המשטרה נערכה לקראת האירוע ההמוני בכוחות גדולים, וזאת מחשש לעימותים בין המשתתפים במצעד לבין פלסטינים תושבי העיר העתיקה. באירוע השתתפו עשרות אלפי בני אדם, מרביתם מהציונות הדתית. הם יצאו לדרכם בשעות אחר הצהריים ממרכז ירושלים, נכנסו לעיר העתיקה דרך שער שכם, חצו את רחוב הגיא ונכנסו לרחבת הכותל — שבה נערכה עצרת הסיום בהשתתפות שר החינוך נפתלי בנט והשר לביטחון פנים גלעד ארדן.

     

    צילום: אלי מנדלבאום

    צילום: אלי מנדלבאום

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

    מצעד ריקוד הדגלים ביום ירושלים 

     

     

    המצעד לווה באווירה מתוחה, שכן הוא התקיים ערב כניסת חודש הרמדאן. בעקבות כך הגישה קודם לכן עמותת "עיר עמים" עתירה לבג"ץ ובה ביקשה שהחוגגים לא יעברו דרך הרובע המוסלמי, וזאת כדי לא להקשות על תנועת המתפללים המוסלמים (מועד תחילת הצום נקבע 48 שעות קודם לכן בלבד, על פי מולד הירח). בצעד של פשרה קבע בית־המשפט כי המצעד יעזוב את הרובע המוסלמי רבע שעה לפני המועד המקורי שנקבע בין מארגני המצעד לבין המשטרה. הצועדים אמנם איחרו בכמה דקות, אבל האיחור לא גרם לבעיה כלשהי.

     

    פעילי "תג מאיר", ארגון הפועל למען סובלנות ונגד גזענות, שהביעו לפני האירוע התנגדות לכך שהמצעד יעבור ברובע המוסלמי, חילקו במהלכו 1,000 פרחים לתושבים המוסלמים, למשתתפים במצעד ולאנשי כוחות הביטחון. לכל פרח צורף כרטיס ובו נכתב בערבית, בעברית ובאנגלית "פרחים של שלום". יו"ר הארגון גדי גבריהו אמר: "ביקשנו להעביר מסר ולפיו שמחת יום ירושלים אינה צריכה לפגוע בשגרת החיים של תושבי העיר הערבים".

     

    ריקוד הדגלים ממעוף הציפור | צילום: היחידה האווירית, משטרת ישראל
    ריקוד הדגלים ממעוף הציפור | צילום: היחידה האווירית, משטרת ישראל

     

    בהמלצת המשטרה סגרו מרבית הסוחרים ברובע המוסלמי את חנויותיהם במהלך המצעד, וזאת כדי להימנע מעימותים. רבים מהם קבלו על כך: "מפריע לנו שאנחנו צריכים לסגור כל שנה את החנויות. זה פוגע לנו בפרנסה. אנחנו לא חוששים מהצועדים", אמר אחד מהם. סוחר אחר אמר: "כמו בכל שנה גם הפעם ביקשה מאיתנו המשטרה לסגור את החנויות". לדבריו, יש סוחרים שלא נענו לבקשה זו משום שמדי שנה מחבלים חלק מהצועדים בחנויות הפלסטיניות, שוברים מנעולים ומנפצים שמשות.

     

    אמש התקיים בגבעת התחמושת טקס לציון 49 שנה לאיחוד ירושלים, ובמהלכו אמר ראש הממשלה נתניהו שהיא לא תחולק עוד: "לא נחזור אל מציאות של עיר מחולקת, שסועה ופצועה". בהתייחסו להליך המדיני שעושה באחרונה כותרות אמר כי איש לא יכפה על ישראל תכתיבים בינלאומיים: "שלום משיגים במו"מ ישיר וחופשי בין הצדדים".

     

    נשיא המדינה ראובן ריבלין התייחס בדבריו בין היתר למעבר המתוכנן של תאגיד השידור הציבורי מירושלים והעברת משרדי המדען הראשי — כפי שפורסם ב"ידיעות אחרונות" — והביע קורת רוח מכך שנתניהו החליט לעצור את התהליך. "אני קורא לממשלה לא לרוקן את העיר מסמליה... ירושלים איננה נחלת קרקע בלבד, היא נחלת הרוח — רוחו של העם היהודי... הממשלה שמכריזה ובצדק מעל כל במה שירושלים היא בירתנו חייבת גם על פי חוק יסוד ירושלים לדאוג שמשרדי הממשלה יישארו בעיר".

     

    yed660100