שתף קטע נבחר

הלל יפה: סוגרים מעגל - פג נולד לזוג הורים שנולדו פגים בביה"ח

זוג הורים ששהו וטופלו לאחר לידתם בפגיית "הלל יפה" בחדרה, חזרו לשם עם בנם, שנולד בשבוע ה-35 להריון. בין אנשי הצוות הם פגשו את הפיזיותרפיסטית שהדריכה את הוריהם

דור שני בפגייה של הלל יפה: ואליד קבהא נולד לפני 27 שנה, בשבוע ה-33 להריון אמו ואושפז בפגייה של המרכז הרפואי הלל יפה. אשתו, חולוד, נולדה לפני 26 שנה, בשבוע ה-32 להריון אמה, וגם היא אושפזה בפגייה.

 

לפני ארבעה חודשים הגיעה חולוד למחלקת הנשים של בית החולים "הלל יפה" כשהיא בשבוע ה-35 להריונה. לאחר בדיקות הוחלט כי צריך ליילד אותה בדחיפות בגלל משקל עובר נמוך. בנה, אמין ואליד, נולד במשקל של 1.516 ק"ג ואושפז באותה פגייה בה שהו הוריו כשנולדו.

 

השבוע, במהלך ביקור במרפאת המעקב לפגים הנמצאת במכון להתפתחות הילד של המרכז הרפואי "הלל יפה", גילה הצוות הרב מערכתי את ההיסטוריה המשפחתית יוצאת הדופן.

 

קראו עוד:

מחקר ענק: נולדתם פגים? אלו הבעיות שמצפות לכם

מאיזה שבוע הריון יכול פג לשרוד? מדריך

לא כמו בחלום: כשהתאומים מאושפזים בפגייה

 

התינוק ואליד, ששוחרר בבריאות תקינה לאחר שהות של 40 יום בפגייה, זומן ביחד עם הוריו למרפאת מעקב לפגים במכון להתפתחות הילד. צוות מרפאת המעקב גילה את ההיסטוריה המיוחדת של משפחת בוגרי הפגיה של הלל יפה.

 

ההורים, הצוות המטפל ו-ואליד התינוק. חוזרים לאותה פגייה (צילום: באדיבות הלל יפה) (צילום: באדיבות הלל יפה)
ההורים, הצוות המטפל ו-ואליד התינוק. חוזרים לאותה פגייה(צילום: באדיבות הלל יפה)

 

ההתרגשות התגברה כשענת קליק, פיזיותרפיסטית הפגייה ב-30 השנים האחרונות, הבינה כי ככל הנראה טיפלה והדריכה את הוריהם של ואליד וחולוד, לפני 26-27 שנה, בעת שהתינוקות שהו בפגיה. מדובר במפגש חוצה דורות שכמוהו לא זכור לצוות.

 

"היופי בכל העניין", אומרת קליק, "הוא שכעת הזוג זוכה לסיוע מקצועי גם בבית. הסבתות יודעות בדיוק מה צריך הילד; איך להאכיל, לטפל, אילו תרגילים לבצע, כל מה שילד שנולד טרם זמנו זקוק לו לשם התפתחות תקינה. ישנה השתתפות פעילה שלהן".

 

ואליד האב מספר: "אמא שלי עוזרת לנו בהאכלה, ברחצה, בתרגילים ובדברים נוספים שמתנהלים אחרת כשמגדלים ילד שנולד לפני זמנו. היא זוכרת הכול, וזה נהדר".

 

גם ד"ר מיכאל איידל, נוירולוג הילדים במרפאה, נוגה פילוסוף, הדיאטנית וזוהר גדיש, המרפאה בעיסוק במרפאת ההתפתחות, כולם התרגשו לא פחות.

 

ד"ר איידל אומר: "לגדל ילד שנולד טרם זמנו זה עניין מורכב ולעיתים מאתגר. פעמים רבות אנחנו מלווים את ההורים, והם צריכים להנחיל את "התורה" לסביבה התומכת: סבים וסבתות, מטפלים ועוד. במקרה הזה, התמיכה הסביבתית מבחינת הידע היא יתרון אדיר".

 



 

  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: באדיבות הלל יפה
מפגש חוצה דורות בפגיית הלל יפה
צילום: באדיבות הלל יפה
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים