שתף קטע נבחר

לקראת עונת החופשות: התרופות שכדאי לקחת לחו"ל

אתם מחכים לחופשה כבר זמן רב וממש לא רוצים להיתקע בחו"ל חולים. אז מהשופינג בניו יורק, עד החופשה בברצלונה או חוף הים בקופנגן, הנה התרופות שכדאי להצטייד בהן לפני שאתם חס וחלילה נתקפים בחום, הקאות, שלשולים, פריחות גירודים וחתכים. הנה רשימת ההמלצות שלנו

בשיתוף סופר-פארם

 

זה קורה בלי התראה מוקדמת, רגע אחרי שירדתם משרוול המטוס, באמצע הארוחה הרומנטית, הטראק או המחזמר שקניתם אליו כרטיסים יקרים: חום, דלקות, פריחות, כאבים, קשיי נשימה ועוד שלל מרעין בישין, גם הפעוטים ביותר, שעלולים להרוס את השהות בחו"ל שאותה תיכננתם בקפידה שבועות ארוכים. גם חיפוש רופא עלול להיות סיוט של ממש, במיוחד באישון לילה.

 

בדיוק בגלל הסיבות הללו כדאי לכם להצטייד מראש בציוד עזרה ראשונה ותרופות בסיסיות, שיסייעו לכם להתמודד עם "מכות מצרים" השכיחות, שעלולות לתקוף אתכם בכל רגע. חלק מההמלצות שלנו דורשות מרשם רופא, אולם קופות החולים מאפשרות למשפחות להצטייד בתרופות בסיסיות, למקרה חירום.

 

אלה הסובלים ממחלות כרוניות, או שנוטלים תרופות קבועות, חייבים להצטייד בהן. אם אתם משתמשים בעדשות מגע, אל תשכחו ליטול עמכם את התמיסות הנחוצות, וכמובן זוג משקפיים. את הציוד מומלץ לשאת בתיק הגב שעולה עמכם למטוס, ולא במזוודה, מטעמים מובנים של חשש לאי הגעתה ליעד.

 

קיראו עוד כתבות במדור פארם נט

 

אליעז רז, רוקח סופר-פארם, מוסיף כי לטסים טיסות ארוכות/ארוכות מאוד, כדאי להיוועץ ברופא לגבי המלצה לנטילת כדור אספירין זמן קצר לפני הטיסה, שכן ישיבה ממושכת ולחצי אוויר מגבירים סיכוי לתסחיפי דם. בעיקר הדבר חשוב במיוחד לנוטלים תרופות המגבירות קרישיות כגון: EVISTA (תרופה להאטת הידללות העצם).

 

רז מוסיף כי כדאי לזכור שמגוון התרופות הקיימות בחו"ל שונה מזה שבארץ, וכמו כן, השמות המסחריים של התכשירים שונים, כך שתמיד כדאי להצטייד בתרופות המוכרות מהארץ, גם אם טסים למדינות מפותחות עם זמינות טובה של בתי מרקחת.

 

מובן שהרשימה כאן היא חלקית, בסיסית, ונועדה לשעת חירום בלבד. בכל מקרה יש להיוועץ ברופא כדי להגיע לאבחון והדרכה לגבי השימוש הנכון בתרופות.

 

שיכוך כאבים והורדת חום

אלה התופעות השכיחות ביותר בעולם, ואין מי מאיתנו שלא לקה במחלת חום או בכאבים שונים. עד לבירור הסיבה להופעתם - אין צורך לסבול. הצטיידו באקמול, נורופן או אופטלגין. לתינוקות וילדים תזדקקו לתצורת סירופ של אקמולי, אדוויל או נורופן ילדים.

 

בין אם אתם מבוגרים, או הורים לילדים, מד חום הוא ציוד בסיסי, קל משקל וחשוב בכל מקרה שאתם חשים חום, או שלקיתם בתסמינים שונים. חום יאפשר לכם לדעת האם יש צורך בנטילת תרופה להורדת חום, והאם יש דחיפות בחיפוש אחר רופא.

 

תגובה אלרגית

השמפו במלון, מגע עם צמח לא מוכר או אפילו מאכל עלולים לגרום לפריחה אלרגית וגרד. לשם כך, כדאי להצטייד למשחת פניסטיל מקומית להקלה על גרד קל. כדאי גם לשאת כמה כדורים של תרופה אנטי אלרגית (טלפסט, אהיסטון, או סירופ פניסטיל לילדים) למקרה של תגובה אלרגית מפושטת או קשה יותר. לסובלים מאלרגיה ומאסתמה קשה לטיפול - יש להצטייד בעט-מזרק אפיפן.

 

נזלת

בבית המרקחת נמכר מגוון רחב של תרופות לטיפול בהצטננות בתצורת כדורים, סירופ ומשאפים.

 

קוצר נשימה

חולי אסתמה צריכים להכין משאף בהישג יד: אוורור לקוי, אבק, פעילות גופנית אינטנסיבית ומחלה ויראלית עלולים לעורר התקף אסתמה. אם לקיתם בעבר בקוצר נשימה שהתבטא בצפצופים - מומלץ להיוועץ ברופא ולהצטייד במשאף ונטולין.

 

כאבי בטן. יכול לקרות לכם בכל מדינה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
כאבי בטן. יכול לקרות לכם בכל מדינה(צילום: shutterstock)

 

כאבי בטן, הקאות ושלשולים

זה יכול לקרות בין אם אתם נוסעים למדינות המזרח הרחוק - הודו ודרום אמריקה, או בין אם אתם בחופשה באירופה הקלאסית, אוסטרליה או צפון אמריקה. כאבי בטן ושלשולים נפוצים בכל מקום, כשהוירוסים והחיידקים הגורמים להם מדביקים בקלות ובמהירות.

 

ככלל, ההמלצה המרכזית היא שמירה על היגיינה מקסימלית; הצטיידו באלכוג'ל או במגבוני אלכוהול, וחטאו ידיים תמיד לאחר כל ביקור בשירותים הציבוריים. אם נתקפתם בכאבי בטן, תוכלו להצטייד ב"קל בטן".

 

במקרה של שלשולים, מומלץ שלא לעצור אותם ולהקפיד על שתייה מרובה ומתן תמיסת מינרלים (מינרלי, או אלקטרורייס) המונעים התייבשות. במקרה של שלשולים ממושכים ומרובים, תוכלו להיעזר באחד מעוצרי השלשול (סטופאיט, אימודיום). עם זאת, יש לזכור כי עצירת השלשול עלולה לגרור התרבות הוירוסים והחיידקים במעיים והארכת המחלה. במקרה של הקאות - תוכלו להיעזר בכדור פראמין. אך שימו לב: אם לא נטלתם אותו בעבר, יש להיזהר עקב תופעות לוואי רבות.

 

אינסולין, מד סוכר

חולי סוכרת חייבים לשאת עמם אינסולין למשך הטיול ומזרק גלוקגון, מד סוכר וסטיקים לבדיקת רמות הסוכר. כמו גם, סוללה חלופית למד הסוכר ונוזל ממותק למקרה של היפוגליקמיה (ירידה ברמת הסוכר) המסכנת חיים בתוך דקות. ובכל מקרה -שאו על ידכם צמיד ובו מצויין כי אתם חולי סוכרת, ומה יש לעשות במקרה של איבוד הכרה.

 

פצעים ודימומים

הצטיידו בחומר חיטוי עורי (יוד, סביעור), פלסטרים ופדי גזה לכל מקרה של חתכים קטנים. ברשתות הפארם תוכלו למצוא גם מקלוני ספוג לעצירת דימום מהאף

 

ועוד כמה טיפים:

1. אם אתם נוטלים תרופות כרוניות, הכינו על המחשב רשימה של כולם, כולל המינונים היומיים, עדיף באנגלית. קחו איתכם ותנו העתק לאדם עמו אתם נוסעים וגם למדריך הנסיעה אם אתם מצטרפים לנסיעה מאורגנת. בשעת חירום, הרשימה הזו תהיה נחוצה מאוד לאנשים שיטפלו בכם או לצוותים הרפואיים שיוזעקו במקרה אסון חס וחלילה.

 

2. אם אתם סובלים מבעיות לב, כדאי שתקחו איתכם את תרשים האק"ג האחרון שבוצע לכם. בדיקת האק"ג מבוססת על השוואה בין הבדיקה הנוכחית לבדיקה האחרונה שביצעתם, והתרשים יהיה בעל ערך רב לרופא שיבדוק אתכם.

 

3. לאלה מכם הנוטלים תרופות באופן קבוע, הקפידו לקחת בתיק היד את כל התרופות, בכמות המספיקה לימי הנסיעה ולעוד 3-5 ימים נוספים, זאת למקרה שתיאלצו "להיתקע" בדרך. אל תאחסנו את התרופות במזוודה, היא עלולה שלא להגיע ליעדה עם כל התרופות שלכם.

 

4. אל תשכחו לפני הנסיעה לוודא עם רופא המשפחה שלכם או מרפאת המטיילים הקרובה, שאתם מחוסנים בכל החיסונים המעודכנים כולל אלה הנחוצים באיזור היעד שלכם. זה יכול להציל את חייכם, ובמקביל ישנן מדינות שאינן מתירות כניסה לתחומן ללא כיסוי חיסוני מתאים.

 

באתר הוויטמינים של סופר-פארם כבר ביקרתם?  





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
איזה תרופות לקחת בדרך לחופשה בחו"ל
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים