שתף קטע נבחר

ישראלים במרכז המסייע לילדי העולם: "לתת בחזרה"

חברי הזרוע הישראלית של יוניס"ף ביקרו בפעם הראשונה במרכז הלוגיסטי-הומניטרי של הארגון בדנמרק. מנכ"ל יוניס"ף ישראל: "חלום שהתגשם"

"התחלנו לפעול לפני כמה שנים, אבל להתקבל כאורח רשמי ולהרגיש כחלק אינטגרלי מיוניס"ף ומחבר העמים החופשיים זה כמו חלום שהתגשם". ג'וני קליין, מנכ"ל יוניס"ף ישראל, עדיין נרגש מהביקור הייחודי שערך עם צוותו במרכז הלוגיסטי-הומניטרי של הארגון בקופנהגן בירת דנמרק.

 

זאת הפעם הראשונה שהקרן, הזרוע הישראלית של הארגון הגדול והחשוב בעולם למען ילדים, מוזמנת לביקור רשמי במרכז הלוגיסטי בדנמרק. במהלך הביקור שנערך לאחרונה נפגשו חברי הקרן הישראלית עם בעלי תפקידים מקבילים מארצות אחרות, סיירו במחסני החירום ולמדו על פעילות הארגון באזורי אסון מאנשי השטח של יוניס"ף.

המרכז הלוגיסטי ההומניטרי בקופנהגן (צילום: UNICEF) (צילום: UNICEF)
המרכז הלוגיסטי ההומניטרי בקופנהגן(צילום: UNICEF)

מסייעים לפליטים במחנות (צילום: UNICEF) (צילום: UNICEF)
מסייעים לפליטים במחנות(צילום: UNICEF)

העיצוב המודרני והמרשים של המבנה הצמוד לים מסתיר את הפעילות הענפה והאינטנסיבית של עשרות העובדים המסורים, שהגיעו מכל העולם. רובם הגדול "אנשי שטח" של הארגון, שחזרו לעולם המערבי לאחר שנים ארוכות ומאתגרות של שליחות באפריקה ובאזורי אסון נוספים.

 

אחת הקומות במבנה המעוצב משמשת למשרדים, חדרי טלמרקטינג לגיוס כספים, חדרי ישיבות עם המילה האחרונה של המכשור הטכנולוגי ומטבח מפנק לעובדים. אולם רובו הגדול של המבנה מהווה מחסן חירום הומניטרי ענקי, שמשמש מרכז לוגיסטי מהיר למצבי אסון בינלאומיים כמו רעידות אדמה, צונאמי ומלחמות.

 

בחדר אריזה ענקי ומכני כמעט לחלוטין ובגודל של אצטדיון כדורסל, זרועות רובוטיות מהירות וחרוצות מעמיסות אלפי ארגזים וציוד חירום על קרונות של רכבות מסע זעירות בדרך להצלת חייהם של ילדים ונוער בכל קצוות תבל.

 

שאנל הול, סמנכ"לית יוניס"ף לתוצאות בשטח, הסבירה: "כשנוצר אסון הומניטרי אי שם ברחבי העולם ומאות אלפי ילדים ומשפחותיהם נמצאים במצב של סכנה מוחשית לחייהם, למהירות התגובה של יוניס"ף יש חשיבות עליונה להצלת חיים. אנחנו הגוף הבינלאומי הראשון שמגיע לשטח, אנחנו מוכנים לכל מצב חירום בכל שעה ובכל זמן".

הארגזים שנשלחים לכל העלם (צילום: UNICEF) (צילום: UNICEF)
הארגזים שנשלחים לכל העלם(צילום: UNICEF)

 (צילום: UNICEF) (צילום: UNICEF)
(צילום: UNICEF)

אנשי הקרן הישראלית למען יוניס"ף עם מארחיהם בדנמרק (צילום: אסף קמר) (צילום: אסף קמר)
אנשי הקרן הישראלית למען יוניס"ף עם מארחיהם בדנמרק(צילום: אסף קמר)

עם ערכות למצבי חירום כמו רעידת אדמה (צילום: אסף קמר) (צילום: אסף קמר)
עם ערכות למצבי חירום כמו רעידת אדמה(צילום: אסף קמר)
  

במחסן הלוגיסטי הענק נארזים ארגזי החירום במגוון סוגים רחב: ארגזי חירום לצוותים רפואיים, ערכות להתפלת מים, חיסונים שונים למגפות בארגזים ייחודיים עם מערכת קירור, ציוד לבתי ספר זמניים ומנות חירום לתינוקות במצב של תת-תזונה.

 

אנשי הארגון מקדישים מחשבה רבה לפריטים השונים שבארגזים ונוטים לשנות את תכולתם בהתאם למסקנות הטריות מהשטח. לדוגמה, "ארגז החירום - בית ספר" שאמור לספק פעילות חינוכית, ספרים, דפים, צבעים ומשחקים ל-40 ילדים, סיפק עד לא מזמן גם בובת חזרזיר חמודה. בעקבות הפעילות של הארגון במדינות מוסלמיות כמו עיראק וסוריה הוחלט להוציא את הבובה הבעייתית.

 

הציניקנים יכולים לטעון כי לארגז עם המחברות, הצבעים, הצעצועים והכדורים המתנפחים אין חשיבות אמיתית במאבק להצלת ילדי העולם, אולם אנשי השטח של הארגון מדווחים כי דווקא לאוסף פריטים זה יש חשיבות ראשונה במעלה ביצירת שטח מוגן ובטוח לילדים.

 

הול מסבירה כי משפחות באזורי אסון הומניטרי מתקשות לשמור ולהגן על ילדיהן. מטבע הדברים, כשההורים עסוקים במלחמת הישרדות, לילדים יש נטייה להסתובב באופן חופשי במחנות הפליטים ובאזורים אחרים שבהם האנרכיה שולטת, והם הופכים חשופים לפגיעות שונות ואכזריות כמו תקיפות מיניות, סחר בילדים וסחר באיברים להשתלה.

 

"לקבל הגנה מחיות הטרף" 

קולה של הול, ששמר על יציבות סקנדינבית לאורך הסיור, מתחיל לרעוד לפתע בהתרגשות ובכאב כשהזיכרונות הקשים שהיא מקפידה להסתיר מפנינו מתחילים לצוץ ללא שליטה. "'ארגז החירום - בית ספר' יאפשר לילדים במצב סכנה להתרכז במקום מסוים ולקבל הגנה מחיות הטרף שבחוץ", אמרה הול.

 

בגלל הקונוטציה השלילית של ארגוני האו"ם השונים בדעת הקהל הישראלית, כמו אונר"א, שפעיל בעיקר מול האוכלוסייה הפלסטינית, וההצבעות המגמתיות באו"ם נגד ישראל, חברי הקרן הישראלית למען יוניס"ף מתקשים לגייס תורמים לפעילות.

 

דורון גל, שהצטרף למשלחת, ראה את הלוגו הכחול של הארגון על גג המחסן, ונזכר בהתרגשות בחבילות המזון שקיבל מיוניס"ף במהלך ילדותו בתקופת הצנע בשנות החמישים במדינת ישראל.

 

לדבריו, "הסמל הזה של יוניס"ף מעלה בי המון זיכרונות טובים. אפשר לומר שאבקת החלב ואבקת הביצים, החיסונים והוויטמינים שהארגון שלח לילדי ישראל בתקופה הכי קשה בתולדות המדינה, ממש הצילו אותנו מתת-תזונה ומהתפתחות פיזית לקויה. עכשיו זה הזמן שלנו לתת בחזרה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: UNICEF
מסייעים לילדים בכל העולם
צילום: UNICEF
מומלצים