yed300250
הכי מטוקבקות
    צמחוניות, בריאות, טעימות! קציצות עדשים וכוסמת | צילום: מאיה מרום
    זמנים מודרנים  • 20.06.2016
    למי קראתם קציצה?
    מטוגנות או אפויות, בשריות או צמחוניות, ברוטב או בלי, כמנה עיקרית או כנשנוש - קציצות הן חברות של כבוד במטבח הביתי. תעשו מקום לשלושה מתכונים חדשים
    מאיה מרום

    קציצות עוף ותרד

     

    קציצות עוף פשוטות, בריאות וטעימות שעוברות אפייה ובישול במקום טיגון! אם לא מוצאים עלי בייבי תרד רכים וקטנים, אפשר להשתמש בתרד הרגיל, רק מקפידים להיפטר מהגבעולים העבים וקוצצים אותו גס לפני המדידה.

     

    מה צריך:

     

    • 4 פרוסות לחם עבות

     

    • 2 כוסות דחוסות בייבי תרד

     

    • 600 גרם עוף טחון (מומלץ פרגיות, אבל אפשר גם חזה)

     

    • 1 ביצה

     

    • 1 בצל גדול

     

    • 1 כף שמן

     

    • 2 שיני שום, כתושות

     

    • 4 כוסות מרק עוף (או מים)

     

    • מיץ מ־1/2 לימון

     

    כך עושים:

     

    1. משרים את פרוסות הלחם בקערית מים לכמה דקות. בינתיים קוצצים דק את התרד.

     

    2. מסננים את פרוסות הלחם וסוחטים היטב. מערבבים אותן בקערה גדולה יחד עם העוף הטחון, הביצה והתרד הקצוץ. מתבלים בנדיבות במלח ופלפל.

     

    3. מכדררים כדורים בקוטר 4 ס"מ ומניחים על שתי תבניות אפייה מצופות בנייר אפייה ומשומנות בנדיבות. אופים את הקציצות כ־10 דקות על 200 מעלות או עד שהן משחימות מעט.

     

    4. בינתיים, קוצצים גס את הבצל ומטגנים בכף שמן במחבת רחבה עם מכסה (שתכיל אחר כך את כל הקציצות) לכ־7 דקות, עד שמתרכך ומעט מזהיב. מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים 30 שניות נוספות. מתבלים את התערובת המטוגנת במלח ופלפל בנדיבות ומוסיפים את מרק העוף (אם אין, שמים מים). מביאים לרתיחה ומוסיפים פנימה את הקציצות המושחמות האפויות חלקית. עוברים לאש בינונית ומבשלים 20־15 דקות. מערבבים פנימה את מיץ הלימון. מגישים על אורז לספיגת הרוטב.

     

    פסססט: לגיוון, אפשר להוסיף קופסה קטנה של רסק עגבניות (100 גרם) לתערובת המיטגנת לפני הוספת המרק.

     

    קציצות בקר וחצילים

     

    ללא ביצים! החצילים אמנם מוסיפים קצת עבודה, אבל הרכות והנימוחות שהם מביאים לקציצות שוות את הכל. מומלץ לבחור חציל שמשקלו קל יחסית למראהו, אלה יוצאים יותר טעימים.

     

    מה צריך:

     

    • 1 חציל בינוני

     

    • 500 גרם בשר בקר

     

    • 1 בצל, מגורר גס בפומפייה

     

    • 1 שן שום, כתושה

     

    • 1 כפית בהרט (אפשר לאלתר

     

    עם כל תבלין שאוהבים)

     

    • 1 כוס פירורי לחם (מומלץ מסוג "פנקו")

     

    כך עושים:

     

    1. פורסים את החציל לפרוסות בעובי כ־1/2 ס"מ. שלב שאינו חובה אך מומלץ הוא להמליח בנדיבות את הפרוסות משני הצדדים ולתת להן לשבת על משטח מוגבה (נניח רשת צינון או רשת של תנור, מעל הכיור) כך שיגירו נוזלים למשך כ־20 דקות. שוטפים את שאריות המלח ומייבשים את הפרוסות במגבות נייר. שלב זה מצמצם מעט את המרירות וגורם לחצילים לצאת פחות שמנוניים.

     

    2. מניחים את החצילים על תבנית מצופה נייר אפייה ומזרזפים שמן זית ופלפל שחור. אופים ב־180 מעלות כ־15 דקות או עד שהפרוסות מתרככות ומעט משחימות (אפשר גם לטגן את הפרוסות במחבת טפלון רחבה ולחסוך זמן).

     

    3. מעבירים את החצילים, כולל הקליפה, לקערה גדולה וטוחנים למחית באמצעות בלנדר מוט (אפשר גם במעבד מזון או בבלנדר).

     

    4. מוסיפים לקערה את הבשר, הבצל המגורר, השום הכתוש, הבהרט ואת פירורי הלחם. מתבלים במלח ופלפל ויוצרים קציצות שטוחות.

     

    5. מטגנים את הקציצות במעט שמן במחבת טפלון בערך 2 דקות מכל צד, או עד שהן שחומות. אפשר גם לאפות את הקציצות בתנור למשך 25־20 דקות בתנור ב־180 מעלות, בתבנית עם נייר אפייה משומן בנדיבות, ולהפוך את הקציצות באמצע.

     

    קציצות עדשים וכוסמת

     

    אחחח, רק השם כבר גורם לכם להרגיש כאילו אתם בסדנת הרזיה טבעונית במדבר! אבל הלביבות הצמחוניות הללו טעימות לא רק כמנה עיקרית, אלא גם כנשנוש, או כארוחת עשר מושקעת בסנדוויץ' עם מיונז וירוקים.

     

    מה צריך:

     

    • 1 כוס עדשים כתומות

     

    • 1/2 כוס כוסמת (מומלץ ירוקה, כלומר לא קלויה. להשיג בחנויות טבע)

     

    • 1 ביצה

     

    • 3 כפות פטרוזיליה, קצוצה דק

     

    • 3/4 כפית כמון

     

    • 1 כוס שיבולת שועל אינסטנט (אפשר גם לטחון שיבולת שועל רגילה בבלנדר או להחליף בפירורי לחם)

     

    כך עושים:

     

    1. מניחים את העדשים והכוסמת בסיר בינוני ומכסים ב־3 כוסות מים. מביאים לרתיחה ועוברים לאש קטנה (מבלי לכסות). מבשלים כ־10 דקות, או עד שהכל מתרכך ורוב המים נספגים. עוברים לאש גבוהה ובוחשים את התערובת עד שהיא סמיכה מאוד ונראית כמו דייסה יציקתית. מתבלים בנדיבות במלח ופלפל ומסירים מהאש. מצננים לטמפרטורת החדר (התערובת תתמצק עוד יותר).

     

    2. כשהתערובת צוננת, מוסיפים את הביצה, הפטרוזיליה, הכמון ושיבולת השועל ולשים עד שנוצרת תערובת אחידה.

     

    3. יוצרים קציצות שטוחות ומטגנים במעט שמן במחבת טפלון כדקה וחצי מכל צד. אפשר גם לאפות בתנור על תבנית עם נייר אפייה משומן בנדיבות, ב־200 מעלות כ־15 דקות מצד אחד, ואז להפוך ולאפות 10 דקות נוספות מהצד השני. מגישים עם יוגורט.

     

    mayamarom@gmail.com

     

     


    פרסום ראשון: 20.06.16 , 13:42
    yed660100