שתף קטע נבחר

צילום: shutterstock

המכשיר שעזר לי לאכול הרבה יותר ירקות (בקוביות)

הכנסנו את מעבד המזון החדש של מג'ימיקס למטבחה של אישה עסוקה במיוחד וביקשנו ממנה לקחת אותו לנסיעת מבחן. נרשמה התלהבות מהקוביות. ביקורת מוצר בריא למטבח

כולם מדברים היום על מזון בריאות, על עלים ירוקים, ירקות ופירות שצריך לאכול וכמה שיותר. אבל למי יש זמן לכל ההכנות האלו בבית? הרי סלט שרוצה להיות קצת יותר מתוחכם מהחסה-מלפפון-עגבניה המוכר דורש מלאכת קילוף וחיתוך שעשויה להימשך זמן רב. בינינו, למי יש את הזמן והחשק לעמוד במטבח על בסיס יומיומי, לקלף, לקצוץ ולהכין סלטים או מאכלי ירקות אחרים? לי בטוח לא.

 

בגלל זה התלהבתי לארח במטבחי את מעבד המזון החדש של מג'ימיקס, ה-CS-4200XLD, אחרי שהובטח לי שהוא יעשה עבורי בדיוק את מה שאני משתדלת להימנע ממנו.

 

לפני שנתחיל, קצת על המכשיר: מדובר במעבד מזון המוגדר תעשייתי, בשל מנוע האינדוקציה העצמתי שלו, מה שאומר שאין כאן רצועות וההנעה היא ישירה ושקטה, עם פחות קלקולים במנוע. מכסה המכשיר מגיע עם פתח גדול במיוחד, כך שאם בעבר נאלצתם להתאים את גודל הפרי או הירק לפתח הצר בדרך-כלל, כאן לא תיתקלו בצורך זה, כמעט הכל עובד בפתח הגדול הזה, אלא אם כן מדובר בבטטה אימתנית וגדולה.

 

המכשיר מגיע עם לא מעט אביזרים, חלקם הגדול שימושיים מאוד ברמת היום-יום, אחרים פחות. כך למשל 4 הדסקיות שמגיעות בגדלים שונים שימושיות תמיד לחיתוך ופריסה של פירות וירקות וכפומפיה בשני גדלי חיתוך. יש גם אביזר לערבול מקצועי והגדלת קיבולת העבודה עם נוזלים, אביזר ללישת בצק, מקצף ביצים, מרית וגם - וזהו האביזר החשוב והמיוחד מכל – קוצץ קוביות לסלט ולצ'יפס. יש גם חוברת מתכונים מעולה שמצורפת למכשיר וקופסה לאכסון האביזרים.

היתרון באביזרים הרבים, אבל צריך הרבה מקום אחסון (צילום: ניופאן) (צילום: ניופאן)
היתרון באביזרים הרבים, אבל צריך הרבה מקום אחסון(צילום: ניופאן)
 

יצאנו לדרך. תחילה הלכתי על מבחן העגבניה. מעבדי מזון אחרים שהיו לי לא תמיד צלחו מבחן זה שדורש מהם דבר אחד פשוט – לחתוך את העגבניה לפרוסות מבלי למעוך אותה. הכנסתי את העגבניה דרך הפתח הגדול, ללא צורך לחתוך אותה ותוך שתי שניות התקבלו פרוסות דקות ויפות בדיוק בגודל הרצוי.

 

אבל הלהיט, עבורי לפחות, היה כאמור קוצץ הקוביות. מה לא העברתי דרכו – גזרים, פלפלים, מלפפונים, צנוניות, תפוחים ואפילו מלון. החיתוך חד וחלק ותוך שניות הכלי מתמלא בקוביות שיוצרות סלט טעים שגם נראה טוב.

 

המיני מיכל המצורף, שמגיע עם סכין נירוסטה דו להבית, שימש אותי להכנת מזון תינוקות (יצא מעולה ומוזיל עלויות!) וחומוס. מה שכן, שמתי לב שאם מעמיסים עליו יותר מדי, החומרים גולשים למיכל הגדול.

 

היתרון הגדול במכשיר הוא כל האביזרים שמגיעים איתו שמאפשרים הכנה של סוגי מזון שונים – מסלטים פשוטים, דרך פשטידות, ממרחים, עוגות, עוגיות ועוד. כפתורי ההפעלה גדולים וברורים, ומאפשרים עבודה רציפה גם כשהידיים מלוכלכות ממזון. החלקים השונים נשטפים בקלות, חוץ מהמכסה, איתו צריך לבלות קצת יותר מתחת לברז המים החמים. פלוס גדול נוסף למעבד המזון הזה – הוא מרעיש הכי פחות מכל מעבד מזון בו נתקלתי, ורובם הגדול מרעישים מאוד.

 

החיסרון במכשיר קשור ליתרונו – שפע החלקים שמגיעים איתו זקוקים לאחסון בתום השימוש, ובמטבח קטן זה יכול להיות בעייתי. המכשיר עצמו גם כבד מעט ממעבדי מזון אחרי בגלל מנוע האינדוקציה שלו. מעבר לשני אלו לא מצאתי חסרונות.

 

עלות המכשיר נעה סביב ה-2,000 שקלים, והוא משתייך לנבחרת המוצרים לאורח חיים בריא - "לבריאות מניופאן". כן, יש מעבדי מזון זולים ממנו בשוק, אבל על איכות, כך נראה, צריך לשלם.




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
סלט גזר, מלפפונים וצנוניות. 10 שניות וגם לכם יש
צילום: ירון ברנר
ד"ר רק שאלה
מומלצים