שתף קטע נבחר

חיסכון לכל ילד: כ-23,000 שקל ב-21 שנה

החל מינואר 2017 יופקדו מדי חודש 50 שקל לחיסכון עבור כל ילד בישראל. ההורים יוכלו להפקיד 50 שקל נוספים וכן בגיל 18 יתקבל מענק של 500 שקל. מי שעוד ירוויח מהמהלך הן קופות הגמל שיהוו את ברירת המחדל - היכן יושקעו הכספים

תוכנית חיסכון לכל ילד יוצאת לדרך. הצוות שמונה לבחון את תוכנית "חיסכון לכל ילד" מפרסם את המלצותיו לפיהן יפקיד המוסד לביטוח לאומי 50 שקל לחודש לכל ילד בישראל לחשבון חיסכון ייעודי על שמו.

 

כתבות נוספות בערוץ הכסף שלי

 

על פי ההמלצות, עם הגיע הילד לגיל 18 יפקיד הביטוח הלאומי 500 שקל נוספים, ואם הילד יבחר לדחות את מועד משיכת הכספים עד לגיל 21, יפקיד המוסד 500 שקל נוספים במועד הגיעו לגיל 21. המדינה תישא בכל עלויות הניהול עד הגיעו לגיל 21.

שר האוצר, משה כחלון (צילום: אלי מנדלבאום) (צילום: אלי מנדלבאום)
שר האוצר, משה כחלון(צילום: אלי מנדלבאום)

ההמלצות קובעות עוד כי ההורים יוכלו להפקיד 50 שקל נוספים מתוך קצבת הילדים לחשבון החיסכון. כלומר לא ניתן יהיה לבצע הפקדה ישירה אלא הכספים יועברו ישירות מקצבת הביטוח הלאומי. כמו כן, ניתן יהיה לבחור באם להפקיד את הכספים לקופת גמל או לבנק וכן לבחור את מסלול ההשקעה בו ינוהלו הכספים. באם ההורים לא בחרו, יחול מנגנון ברירת המחדל לפיו הכסף ינוהל בקופת גמל להשקעה.

 

יש לציין כי המלצה זו מהווה אכזבה קשה לבנקים שקיוו לנגוס בנתח העיקרי מתקציב של 2.65 מיליארד שקל בשנה - כספי החסכונות.

 

הסיבה לבחירה זו, לדברי האוצר, היא התשואה העודפת שמניב שוק ההון לאורך שנים (בממוצע) בו משקיעות קופות הגמל, בהשוואה לריבית שמעניקים הבנקים. על פי הערכת האוצר, חיסכון שינוהל בקופת גמל למשך 21 שנה (מגיל לידה עד 21) יניב כ-23 אלף שקל לעומת כ-14 אלף שקל בבנק.

 

בסביבת האוצר מציינים כי עדיין מדובר במהלך עם פוטנציאל גדול לבנקים ורבים יעדיפו בכל זאת להפקיד את כספם בבנק תוך הבטחת הקרן.

 

ההמלצות קובעות כי המפקחת על שוק ההון במשרד האוצר תפקח על התנהלות הקופות במסגרת לסמכויות הקיימות בחוק. הכספים יושקעו במסלול ברירת מחדל סולידי שייקבע על ידי המפקחת על שוק ההון. זכויות העמיתים בקרן יהיו אחידות בכל הקופות.

 

הגופים הפיננסיים שיוכלו לפתוח תכניות לטובת תכנית "חיסכון לכל ילד" ייקבעו במסגרת מכרז תנאי סף, אשר יגדיר את מחויבויות הגופים למוסד לביטוח לאומי, ואת שיעור דמי הניהול אשר תשלם המדינה.

 

הגוף המנהל יעביר מדי שנה דיווח לילד אודות מצב החשבון שלו. בנוסף, יחויבו הגופים להעמיד לרשות ההורים והילד אתר אינטרנט ייעודי בו ניתן יהיה לעקוב אחר מצב החיסכון.

 

בהתאם להערכות האוצר, הפקדת כספים מדי חודש בסך 50 שקל לתכנית "חיסכון לכל ילד" תעמיד לרשותו בחלוף 18 שנה סכום של כ-20,000 שקל לגביו יהיה הילד רשאי לקבל החלטות באופן עצמאי.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים