שתף קטע נבחר

עורכת הדין זומנה לעדות, החוקרים לא סיפרו לה שהיא תיעצר. צפו

עו"ד שני דרי זומנה לתת עדות, אך חוקרי ימ"ר לכיש כבר ידעו שבכוונתם לחקור ולעצור אותה עוד לפני ששמעו את גרסתה. בקלטת שהגיעה אליה בטעות הם נשמעים צוחקים עליה ומסגירים את ההחלטה שנפלה מראש. פרקליטה דורש לפתוח בחקירה נגד שניים מהחוקרים

 

חוקרי משטרת ימ"ר לכיש זימנו לחקירה את עו"ד שני דרי, אך לא סיפרו לה כי נקבע מראש שהיא עומדת להיעצר. כך עולה מקלטת שהגיעה אליה בטעות, וחושפת כיצד צוחקים עליה השוטרים בעת שניסתה לתאם עמם מועד להגעה לתחנה. בעקבות המקרה הוגשה תלונה ללשכת עורכי הדין נגד המשטרה.

 

דרי זומנה לחקירה במשטרה במסגרת מצבע גדול נגד עבריינים בדרום. השוטרים נקטו במהלך על סמך עדותו של עד מדינה, שטען כי היא מעבירה מידע לעבריינים אחרים – דבר הנחשב כשיבוש הליכים. מאוחר יותר התברר כי לא מדובר כלל בעדות אמינה. כך או אחרת, דרי זומנה לתחנה באוקטובר באמתלה של מתן עדות הקשורה לפרשה גדולה שהיא מייצגת בה. רק כשהגיעה לתחנה הבינה כי היא עומדת להיחקר באזהרה ואף להיעצר. לאחר חקירתה ומעצרה היא שוחררה ונוקתה מכל חשד.

עו"ד שני דרי. נוקתה מכל חשד ()
עו"ד שני דרי. נוקתה מכל חשד

בתקופה האחרונה, קיבלה לידיה עו"ד דרי חומרים מהמשטרה במסגרת תיק שבו היא מייצגת אנשים מארגונו של שלום דומרני. לידיה נמסרה בטעות קלטת מיום מעצרה, שממנה עולה בבירור כי שני החוקרים בימ"ר ידעו שהם הולכים לעצור אותה – אך לא סיפרו לה. "חזרה אליי (עורכת הדין) השנייה", נשמע אחד החוקרים, שניכר כי אינו יודע שהוא מוקלט. "אני באמצע דיון... אז היא כותבת לי 'אני מסיימת עוד מעט דיון אבל יש לי עוד פגישות, רק תגיד לי כמה זמן אני אהיה פה שאני אדע למתי לדחות את הדיון'. לא רציתי להגיד לה ל-24 שעות הקרובות (החוקר צוחק)... אמרתי לה אני לא יודע, שמעי זה הליך".

עו"ד משה יוחאי (צילום: יובל חן, "ידיעות אחרונות") (צילום: יובל חן,
עו"ד משה יוחאי(צילום: יובל חן, "ידיעות אחרונות")

פרקליטה של דרי, עו"ד משה יוחאי, שלח בעקבות הגילוי מכתב חריף ליו"ר לשכת עורכי הדין, אפי נווה, ובו הוא קובל על התנהלות המשטרה. "לא רק שהחוקר ידע מראש כי עורכת הדין צפויה להיעצר לכמה ימים וכי לא מדובר בזימון 'תמים', כפי שציין בפניה החוקר, וזאת עוד לפני שמסרה גרסתה לראשונה בפני צוות החקירה", נכתב. "החוקר משוחח עם אחר תוך גיחוך וזלזול רב בעורכת הדין ובנסיבות הכרוכות במעצרה. על החוקרים היה לשמוע את גרסתה ואז להחליט בנודע להמשך מעצרה, אלא שלא כך הם פעלו".

 

עוד כתב יוחאי: "חוקרי משטרת ישראל ניצלו את מעמדם לרעה, נהגו בצורה פופוליסטית, ללא שמץ של רגישות כלפי עורכת הדין נוכח מעמדה ומשרתה. יש להפעיל את המנגנונים של הלשכה ולצאת להגנתה של עורכת הדין בחירוף נפש. אין מדובר במלחמה פרטית של כל עורך דין ועורך דין, אלא במלחמה קבוצתית של כלל חברי הלשכה ולאלה העומדים בראשה. יש מקום לברר את הסוגיה ולכל הפחות לפתוח בחקירה כנגד חוקרי ימ"ר לכיש וכל זאת על מנת למנוע הישנותם של מקרים דומים בעתיד ולשפר את מעמדו של מוסד לשכת עורכי הדין ושל החברים בו".

 

מהמשטרה נמסר בתגובה כי הם "דוחים על הסף את הטענות וכי בטרם חקירתה של עורכת הדין בגין חשד לביצוע עבירות חמורות התקבלו האישורים הנדרשים מפרקליטות מחוז דרום וההחלטה על מעצרה התקבלה על בסיס חומר החקירה ובתום הליך שימוע המוסדר בחוק".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים