שתף קטע נבחר

חשבון הבנק בחו"ל עלול לעלות ביוקר- החיסיון הפלילי מסתיים בקרוב, ורשות המיסים דולקת אחרי בעלי החשבונות

מחזיקים חשבון בנק בחו"ל ולא דווחתם עליו? החל מחודש יולי הקרוב, הוא עלול לעלות לכם ביוקר. נוהל 'גילוי מרצון', אשר מאפשר לבעלי הון לא מדווח לפנות לרשות המיסים באופן אנונימי בתחילה מבלי להיכנס להליך פלילי, הוארך עד ה-31.12, מה שמותיר חלון הזדמנויות קצר. במקביל, הרשות החלה לאתר בעלי חשבונות לא מדווחים ומתכננת לנקוט נגדם בהליכים. כיצד ניתן לנצל את ההזדמנות בצורה הטובה ביותר?

אם בעבר הרחוק כמעט ולא בוצעה אכיפה בנוגע לדיווח על חשבונות בנק ויצירת הכנסות בחו"ל על ידי ישראלים, השנים האחרונות הביאו איתן מגמה כלל-עולמית של קידום השקיפות ושיתוף המידע בין רשויות המס במדינות שונות, על מנת לחשוף מעלימי מס ולהביא לגילוי הכנסות בינלאומיות שלא דווחו כדין. לאחרונה הצטרפה גם ישראל למהלך העולמי, והיא אף מעודדת את בעלי ההון הלא מדווח לפנות באופן אנונימי בשלב ראשוני על מנת להסדיר את הדיווח ולשלם את המיסים הנדרשים על ההון הבינלאומי, בהליך הנקרא 'גילוי מרצון'.

 

במקביל, חשוב להזכיר כי רשות המיסים חשפה כבר מספר פעמים בשנה האחרונה רשימות של בעלי חשבונות בחו"ל, והיא מתכוונת להתחיל בנקיטת הליכים מול אותם בעלי חשבונות, כך שאסור לבעלי חשבונות לא מדווחים להיות שאננים ולחשוב "לי זה לא יקרה".

 (צילום:  Shutterstock) (צילום:  Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

 

מושיק טל, רו"ח וסגן פקיד השומה למפעלים גדולים לשעבר: "כדי להבטיח את החיסיון הפלילי, מומלץ להתחיל את התהליך מול הגורמים המקצועיים באופן מיידי, במידה שאין ברשותכם את כל המסמכים הדרושים. אני מציע לדווח בגילוי את כלל הפרטים והנתונים הקיימים, ולציין כי הפרטים החסרים יועברו בחודשים הקרובים.

 

חשוב להתחיל את התהליך עד סוף החודש, על מנת לקבל את ההגנה הנדרשת מול הרשויות מפני סיכון בהאשמות פליליות ואזרחיות, ובתנאי שלא התחילה חקירה טרם הגשת הבקשה הגלויה".

 

לאחר סוף החודש הקרוב, בעלי חשבונות לא מדווחים שייחשפו, יועמדו בפני האשמות פליליות אשר עלולות לגרור תקופות מאסר ארוכות. חשוב לציין, כי אי דיווח מהווה עבירה פלילית שעונשה מאסר בפועל. מאחר שלא מדובר באירוע חד פעמי, אלא אי דיווח בכל שנה מחדש, מדובר על עבירה פלילית מתמשכת בדרגת חומרה גבוהה.

 

בנוסף, על רקע הסיום הקרוב של האפשרות לגילוי מרצון באופן אנונימי, תוכל רשות המיסים לטעון בפני בית המשפט כי היא מצידה נתנה הזדמנויות רבות לדיווח, אך משום שהן לא מומשו, יש להחמיר עם הנאשם. 

 

מהו הליך גילוי מרצון?

גילוי מרצון מאפשר לבעל הון לא מדווח, לרוב חשבון בנק בחו"ל, לדווח לרשות המיסים על הכנסותיו הלא מדווחות, עם חסינות מפני הליך פלילי.

 

בספטמבר 2014 הכניסה רשות המיסים לתוקף נוהל המאפשר גילוי אנונימי, על מנת לברר את חבות המס הנובעת מהבקשה. לאחר בירור חבות המס הצפויה, נדרש הפונה לחשוף את שמו של בעל החשבון ואת פרטיו המלאים. ניתן גם למשוך בחזרה את הפנייה ולשמור על אנונימיות, במקרים בהם בעל החשבון סבור שהיקף תשלום המס אינו נכון.

 

רשות המיסים מציינת כי עד כה זכה המהלך להצלחה גדולה ולדיווח על הון בהיקף של יותר מ-10 מיליארד שקל, בעקבות ביטול החשש של בעלי חשבונות זרים מפנייה ישירה ומזוהה לרשויות המס. 

 

 (צילום:  Shutterstock) (צילום:  Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

 

בנוסף לאפשרות של גילוי מרצון באופן אנונימי, רשות המיסים מציעה גם מסלול מקוצר ומסלול רגיל לדיווח.

המסלול המקוצר מיועד לבעלי חשבונות בהיקף נמוך מ-2 מיליון שקל, אשר תשלום המס שלהם לא עולה על חצי מיליון שקל. בעלי חשבון אלו יכולים להגיש בקשה במסלול מקוצר יחד עם צירוף דוחות מס מתקנים, ולקבל שובר תשלום המונפק על ידי הרשות.

 

במסלול הדיווח הרגיל, מוגשות בקשות עם כל הפרטים המזהים של הפונה, והוא מיועד לבעלי חשבונות עם חובת תשלום גבוהה מחצי מיליון שקל. תוקף המסלול הרגיל של גילוי מרצון הוא סוף שנת 2016.

 

פספוס ההזדמנות עשוי לגבות מחיר יקר וכואב במיוחד

על רקע סגירת חלון ההזדמנויות לגילוי מרצון באופן אנונימי ב-31.12, אין ספק שהאינטרס של בעלי חשבונות בחו"ל הוא לסיים את הגשת הצהרות בקרוב, על מנת להימנע מקנסות כבדים, הליך פלילי ואף מאסר. כאמור, הרשות כבר פרסמה רשימות בעלי חשבונות זרים, כך שהמידע נמצא בידיה וההליך הפלילי עשוי להיות בלתי נמנע.

 

אם בעבר רבים מבעלי החשבונות הזרים היו שאננים באשר לנקיטת הליכים נגדם, כיום ברור שהמגמה העולמית צועדת לכיוון של שקיפות ושיתוף מידע שהיה חסוי עד כה בין מדינות. לכן, על מנת שלא לקבל פנייה יזומה מרשות המיסים בעתיד הקרוב, כדאי לנצל את ההזדמנות ההולכת ונסגרת לגילוי מרצון באופן אנונימי.


 (צילום:  Shutterstock) (צילום:  Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)
   

שטיינמץ עמינח ושות' מאפשר לכם לקבל ייעוץ ראשוני עם מומחים בתחום ובאנונימיות מלאה, לקראת פנייה לרשות המיסים.

 

אל תתנו לחשבון בחו"ל לפגוע בעתיד שלכם 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום:  Shutterstock
שטיימנץ עמינח ושות'
צילום: Shutterstock
מומלצים