שתף קטע נבחר

רווקות חושפות: זוהי קבוצת הוואטסאפ שלנו

אין כמעט אישה צעירה בישראל שלא חברה בלפחות קבוצת וואטסאפ נשית אחת. מסוקרנות וחטטניות, ביקשנו מכל מיני נשים לשלוף את הסמארטפון ולהעניק לנו הצצה לקבוצת התמיכה המגובשת שלהן

 

 

בסוף שנות ה-90, צפינו מהופנטות בקארי בראדשו וחברותיה כשהן מרכלות על גברים בצורה הכי בוטה וגסה שרק אפשר, בדיוק כמו שאנחנו אוהבות. בהתאם לתקופה, רוב השיחות שלהן התקיימו בטלפון (שיחת ועידה היתה אז המצאה גאונית של ממש), או במפגשים זוהרים במסעדות ובברים הטובים של ניו יורק. למעשה, לפני עידן הסמארטפונים, ככה כולנו תקשרנו עם חברותינו. זה היה לפני המצאת הוואטסאפ כמובן.

 

אבל הוואטסאפ כאמור, שינה את הכל. קשה למצוא היום אישה בין הגילאים 18-45 שלא חברה בלפחות קבוצת וואטסאפ אחת, בה היא וחברותיה מתייעצות, חולקות מידע, צוחקות ומרכלות כאילו אין מחר. ביקשתי מכמה נשים לשלוף את הסמארטפון ולשתף אותי בקבוצת הוואטסאפ הכי סוערת שיש להן.

 

הקבוצה שלנו שמה סוף לבדידות

הקבוצה של רוני שינקמן מונה את: אלי קמיל, חני ביזאוי וירדן פרידל, ומהווה עבורן מקום בטוח בו הן יכולות לשפוך את כל אשר על ליבן, מבלי לחשוש מתגובות הסביבה או משיפוטיותם החצופה של אנשים חיצוניים. כולן בנות 24, במקור מחולון, והן מכירות עוד מימי בית הספר.

 

מדוע אתן מכורות לקבוצת הווטסאפ הזאת?

"זו קבוצה של ארבעתנו, והיא קיימת מאז שפתחו את האופציה של הקבוצות בוואטסאפ. האמת היא שלא ממש ברור לנו איך הצלחנו לתקשר בלעדיה, בעיקר כי כמו בכל קבוצה, יש את זו שאף פעם לא עונה - היי חני! אבל ברצינות, כולנו מפוזרות עכשיו ברחבי הארץ וזו הדרך הכי טובה להתעדכן במה עובר על כולן ביום-יום. הקבוצה פעילה ממש 24 שעות ביממה. לא משנה מתי מישהי תשלח הודעה, תמיד תהיה מישהי אחרת שתענה לה. אנחנו אף פעם לא באמת מרגישות לבד, כי תמיד יש לנו תמיכה מהקבוצה".

רוני והחברות. "הקבוצה שלנו פועלת 24 שעות ביממה" (צילום: אוסף פרטי) (צילום: אוסף פרטי)
רוני והחברות. "הקבוצה שלנו פועלת 24 שעות ביממה"(צילום: אוסף פרטי)
 

על מה אתן מדברות שם?

"בגלל שהקבוצה פעילה לאורך כל היום, אנחנו מדברות באמת על כל דבר שקורה לנו. בין אם זה ריב עם החבר, ריב עם חברות אחרות, דברים בכללי שמעצבנים אותנו, אוכל שאנחנו אוכלות, מרמור על יום לימודים קשה או מבחן מבאס. הרבה פעמים מישהי מעלה סוגיה שקשורה לפוליטיקה או כל סוגיה אקטואלית אחרת, ונוצר שיח של ממש, שיכול להשתוות לכל פגישה של ארבעתנו ביחד. אנחנו מאוד שונות אחת מהשנייה, כל אחת היא דמות בפני עצמה, אבל גם בהחלט יודעות להתווכח בלי לריב".

שיחות בקבוצת הבנות של רוני (צילום: whatsapp) (צילום: whatsapp)
שיחות בקבוצת הבנות של רוני(צילום: whatsapp)

 

"לכתוב על הפעם הראשונה". מתוך הקבוצה של רוני (צילום: whatsapp) (צילום: whatsapp)
"לכתוב על הפעם הראשונה". מתוך הקבוצה של רוני(צילום: whatsapp)
 

 

פה אף אחד לא ישתיק אותנו

בקבוצה של נופר (24) יש ארבע חברות טובות בנות 24 גם כן, לשתיים יש חבר ושתיים רווקות. הן הכירו לפני חמש שנים כשלמדו יחד במכינה, והקבוצה מעניקה להן הרבה תמיכה, הבנה ואהבה בתחומים רבים ובמיוחד בתחום של חיפוש אהבה. בקבוצה הן מדברות על הכל - מגברים, דרך אוכל ועד אנשים מהעבר. הן נהנות לרכל בקבוצה על אנשים שהן מכירות, וכשהן נפגשות במציאות הן גם לוקחות את זה צעד קדימה ומייצרות חיקויים משעשעים. "אני חושבת שזה יותר נוח לדבר על הדברים בקבוצה שלנו, כי אפשר ללכלך בלי שיהיה מישהו צדקן שישתיק אותנו", מספרת נופר ומוסיפה: "אף אחת מאתנו לא מזדעזעת בקלות ושם הכי נוח לנו לדבר בצורה חופשית ופתוחה".

 

"רוב השיחות שלנו הן בעיקר על מערכות יחסים, במיוחד כשאחת מאתנו נתקלת בהזדמנות לזוגיות. כשזה קורה, אנחנו מתמקדות בעיקר בדרכי פעולה וטיפים שיכולים לעזור לאותה חברה בסיטואציה הנתונה. אנחנו גם עושות המחשות וחיקויים של חיי הזוגיות של הזוגות שכבר קיימים בחבורה – ממש קבוצת תיאטרון!"

כל הזמן מצחיק להן. הקבוצה של נופר (צילום: whatsapp) (צילום: whatsapp)
כל הזמן מצחיק להן. הקבוצה של נופר(צילום: whatsapp)
 

 

הצצה לוואטסאפ (צילום: whatsapp) (צילום: whatsapp)
הצצה לוואטסאפ(צילום: whatsapp)

הייתן אומרות שאתן מכורות לקבוצה?

"לגמרי. בשבילנו זו מעין קבוצת תמיכה, מקום בטוח בו אנחנו יכולות לדבר על הכל. תמיד אפשר להתמרמר שם ולקבל תמיכה ואהבה. זה מקום בטוח ללא צדקנות או סתימות פה – טינופת כיפית במיטבה! תמיד יש זרימה בקבוצה, לא חשוב מה נושא השיחה. בדרך כלל, כשקורה לי משהו מביך למשל, אני מיד משתפת את זה פה בקבוצה כי אני יודעת שלא ישפטו אותי. לכולנו יש חוש הומור דומה, ואנחנו תמיד מצחיקות אחת את השנייה, גם כשאנחנו לא מתראות".

 

באחת השיחות הן דיברו למשל על הקשר בין גיל לבגרות אצל גברים ונשים. זה קרה אחרי שחברה אחת מהקבוצה יצאה לדייט כושל:

 

"יש מן קטע כזה, שככל שהבחור יותר מבוגר את מצפה שרמת הבגרות תעלה בהתאמה... אז לא. אצל גברים אין חוקיות. מי שימצא את הנוסחה המתאימה יהיה גאון".

"חחחח מה?"

"אצל בנות הפונקציה נורמלית – יותר מבוגרת = יותר בוגרת, אצל הגברים לא".

 

את השיחות הבאמת "רעות" נופר חסכה מאתנו, אבל איזה מזל שיש את הקבוצות האלו בהן אפשר לדבר על נושאים כאלה מבלי להרגיש רע על זה אחר כך.

 

מקום בטוח ונקי מתגובות הסביבה

ויש גם קבוצות של חברות שמנצלות את פלטפורמת הווטסאפ בשביל לדבר בעיקר על גברים ועל זה שהן רווקות, כמו הקבוצה של מאיה בת ה-30 מתל אביב. בקבוצה, חוץ ממנה יש עוד ארבע רווקות בנות 30 שלרוב מנצלות את הקבוצה כדי לצחוק יחד על מצבן ועל עצמן, ולדבר על סיבות מצחיקות לכך שהן עדיין רווקות. מאיה משתפת: "יש לנו חברה אחת שאוהבת לשלוח לנו ציטוטים מתוך ספרי ילדים יחד עם שורות כמו 'אם אלו ספרי הילדות שלנו פלא שאנחנו רווקות?!'. היא קורעת אותנו מצחוק ומזכירה לנו בכל פעם מחדש שלהיות רווקה זו לא מחלה וגם לא אשמתנו, אלא תוצאה של התניות חברתיות מעוותות".

"אם אלו ספרי הילדות שלנו" (צילום: whatsapp) (צילום: whatsapp)
"אם אלו ספרי הילדות שלנו"(צילום: whatsapp)

 

מה אתן הכי אוהבת בקבוצה שלכן?

"את הצחוקים. השיחות תמיד גורמות לנו לחייך ונותנות לנו מקום בטוח בו אנחנו יכולות לדבר על כל מיני דברים של רווקות מבלי להתבאס מתגובות הסביבה או האנשים שסביבנו ובטעות שומעים את השיחות".

 

איך נראית חלוקת התפקידים אצלכן?

"יש חלוקה מאוד ברורה בתפקידים – אחת תפקידה לארגן יציאות ומפגשים בקבוצה, השנייה תמיד מביאה לנו ציטוטים מעניינים, השלישית אוהבת לשלוח לנו תמונות של אוכל ושל דברים שהיא עושה במשך היום ולרוב מאוד מצחיקה, והרביעית בעיקר ממורמרת על כל יתר הדברים שאנחנו מעלות בקבוצה!".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Shutterstock
וואטסאפ. שינתה את השיח בין חבורות הנשים
צילום: Shutterstock
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים