שתף קטע נבחר

איך תבחרו רואה חשבון לעסק שלכם

מה עדיף - יועץ מס או רואה חשבון? משרד בוטיק או משרד רואה חשבון גדול? ומה צריך לדעת לפני שחותמים על עסקה. "הספקים" עם כל הפרטים

בשיתוף אתר "הספקים "

 

פתחתם עסק חדש ואתם מתלבטים האם לבחור ביועץ מס או ברואה חשבון? האם להעדיף משרד קטן או גדול? וכמה השירות אמור לעלות. אתר "הספקים" עם כמה טיפים שכדאי לדעת על בחירת רואה החשבון, על תפקידו ועל מה הופך רואה חשבון למשתלם יותר.

 

עוד כתבות מאתר "הספקים"

אלבום מיוחד לעסק: הדרך להנציח את פעילותכם

הדרכת בטיחות, זו החובה שלכם

10 רעיונות לערב חברה לא שגרתי

 

לפני הכול: יועץ מס או רואה חשבון? 

זה בערך כמו ההבדל בין מעצב פנים לבין אדריכל. תלוי מה הצרכים שלך העסק. "בעיקרון, הרקע של רואה חשבון הוא הרבה יותר רחב מאשר הרקע של יועץ מס. אורך הקורס של ייעוץ מס הוא שנה-שנתיים, בעוד שרואה חשבון נדרש למסלול שאורך כחמש שנים" מסביר רואה החשבון גיל גוטווירט. "בנוסף, יועץ מס אינו מוסמך להתעסק עם חברות. לכן, אם מדובר בחברה אין כל כך התלבטות. לעומת זאת, אם מדובר בעוסק פטור, שאין לו כרגע שאיפות להתרחב ולהגדיל את היקף ההכנסות שלו, יועץ מס יכול להספיק".

 

מהם השירותים שרואה חשבון מעניק לעסק? גוטווירט מסביר: "ייעוץ מס, תכנון מס, ייעוץ פיננסי, התנהלות מול רשויות המס, הכנת דו"חות שנתיים ותקופתיים, ניתוח דו"חות כספיים ובנוסף ליווי וייעוץ שוטפים".

 

בשונה ממנהל חשבונות שאחראי רק על ניהול החשבונות בשוטף, התפקיד של רואה חשבון הוא לדאוג לתכנון פיננסי נכון של העסק. הוא אמנם לא הבעלים של החברה או מנהל בחברה, אבל בהחלט יכול לעזור לכם למקסם את הרווחים שלכם, לוודא שאתם לא מבזבזים כסף על ספקים יקרים מדי, או מבזבזים זמן על לקוחות לא רווחים מספיק.

 

בידיעתו את החוקים והתקנות, הוא אף יידע למנוע מצב של תשלומים מיותרים לרשויות המס, שיכולים היו להיות מופנים לטובת הוצאות שהם בבחינת השקעה בעסק. והכול, במסגרת החוק כמובן. לשם כך, תזדקקו לרואה חשבון שיודע את החוק על בוריו, שולט בתחום ההתמחות של העסק שלכם ויצירתי מטבעו.

 

משרד בוטיק או משרד רואה חשבון גדול? 

מתי כדאי יהיה משרד בוטיק? גוטווירט: "אם חשוב לכם יחס אישי, שרואה החשבון יהיה זמין לכם בסלולארי ושהוא יהיה בעל ותק – העדיפו משרד בוטיק קטן. כבר בשלב ההתקשרות כדאי לברר האם מי שמטפל בפועל בתיק הוא רואה החשבון או מתמחה. כמו כן, כדאי לבדוק שרואה החשבון מתאים לצרכים שלכם, לסגנון ההתקשרות שלכם ואף לשעות הפעילות של העסק. אם אתם מנהלים את העסק בשעות לא שגרתיות, יכול להיות שזהו פרמטר משמעותי במיוחד עבורכם. באופן כללי, לעסק קטן עד בינוני יהיה נוח יותר להתקשר מול משרד קטן".

 

לעומת זאת, יהיו מקרים שיהיה עדיף לבחור במשרד רואה חשבון גדול. גוטווירט: "אם מדובר בעסק גדול שזקוק למימון רחב, מחקר ופיתוח, קרנות ומשקיעים בחו"ל - משרד רואי חשבון גדול יהיה עדיף. במקרה זה יהיה ערך מוסף למינגלינג שבתוך המשרד ולקשר עם עסקים אחרים שיוכלו להשקיע בעסק שלך, והם ממילא תחת אותה קורת גג. בנוסף, משרד קטן לעתים יתקשה לעמוד בעומס העבודה שחברה גדולה במיוחד מייצרת".

 

כמה דברים שכדאי לבדוק לפני ההתקשרות 

סקר שוק והמלצות: לפני שאתם רצים לחתום על חוזה התקשרות עם רואה חשבון - עצרו. גוטווירט: "כדאי מאוד לבקש לדבר עם לקוחות קיימים, לברר פרטים עליו באינטרנט, לבדוק האם קיימות חוות-דעת עליו ולא למהר לסגור עם הראשון שהופניתם אליו, אלא לערוך סקר שוק מול 3-5 רואי חשבון שונים".

 

פנים מול פנים: "אין כמו מראה עיניים", אומר גוטווירט. "לא כדאי להתקשר רק על סמך שיחה טלפונית עם רואה חשבון, אלא לבדוק האם יש כימיה איתו. בשלב הבירורים כדאי לבדוק האם הוא בעל ניסיון ומתאים לצורכי העסק שלכם, האם המשרד נראה מאורגן והאם הוא אדיב וסובלני לכל השאלות שלכם".

 

להימנע מהתחייבות לטווח ארוך: "לפני ההתקשרות, כדאי לבדוק את החוזה היטב, לברר מהם בדיוק השירותים שניתנים לכם עבור שכר הטרחה החודשי ומה מחייב תוספת נפרדת במחיר", מציע גוטווירט. "כדאי להימנע מהתחייבות ארוכת טווח, ולהתחייב לכל היותר לשנתיים. זאת, גם במקרה שמציעים לכם הנחות בהתקשרות. ובכל מקרה, חשוב לוודא שאין סעיפים שמכילים קנסות בגין עזיבתכם את המשרד. רואה חשבון טוב, שמחזיק מעצמו, לא יכבול אתכם באמצעות חוזה אלא ירצה שתהיו מרוצים מהשירות שלו, ותישארו לא מכיוון שהינכם כבולים אלא מפני שאתם מרוצים מהשירות".

 

כמה זה עולה? 

טווח המחירים הוא מאוד רחב ומשתנה – בין היתר בהתאם למיקום פעילות העסק והאם מדובר בחברה זרה. ועדיין, הנה כיוון כללי לגבי המחירים בשוק זה. במוקד השירות של 'הספקים' אומרים: "יועץ מס יגבה עבור טיפול בעסק כ-300 שקל לחודש, ועוד כ-2,000 שקל עבור הגשת הדו"ח השנתי. רואה חשבון (בוטיק או משרד רואי-חשבון גדול) יגבה כ-300-350 שקל לחודש עבור עוסק פטור. סכום זה יכלול את עלות הגשת הדו"ח השנתי. עבור ניהול של עוסק מורשה, המחיר יהיה 600-1,000 שקל, כולל עלות הגשת הדו"ח השנתי. אם מדובר בחברה בע"מ, לרוב החישוב יהיה שעתי, וינוע סביב 150-200 שקל לשעה, עבור הנהלת חשבונות. בנוסף לכך, תהיה עלות שנתית של כ-10,000 שקל, עבור ראיית חשבון - תלוי בסוג העסק, בגודלו ובתחום העיסוק שלו. כמו כן, יהיה הבדל בתמחור בהתאם למיקום פעילות העסק האם מדובר בחברה זרה הרשומה או המנוהלת בחו"ל".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים