yed300250
הכי מטוקבקות
    צילום: יוסי סליס
    24 שעות • 09.07.2016
    ריקוד הכרובית
    גם בחופש חשוב להקפיד על אוכל ביתי ובריא. אז קבלו כרובית וברוקולי ברוטב טחינה לוהט, על אורז מלא
    איילת הירשמן

    המנה שלפניכם מציעה שילוב מרכיבים בריא לגמרי (אורז מלא, טחינה מלאה. ברוקולי וכרובית! אתם יודעים שזה טוב בשבילכם, כן?), והיא גם, יחד עם זאת, טעימה מאוד. מהמנות האלה (הטבעוניות, אגב) שעושות טוב על הלב ועל הגוף כשאוכלים אותן, וגם משביעות. בקיצור, איזו סיבה יש לא להכין את זה לארוחת הצהריים הקרובה?

     

    המרכיבים ל־6 מנות:

     

    לאורז מלא:

     

    2 כוסות אורז מלא

     

    8 כוסות מים

     

    1/2 כפית מלח

     

    לכרובית ולברוקולי

     

    1/2 ראש כרובית

     

    1/2 ראש ברוקולי

     

    2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים דק

     

    לרוטב:

     

    אפשרות:  1/2 פלפלון צ'ילי ללא הגרעינים, פרוס דק

     

    1 כף שמן שומשום

     

    1 כפית שמן קנולה

     

    1 כף רוטב סויה

     

    1 כף סילאן

     

    1 כף שורש ג'ינג'ר קלוף קצוץ גס

     

    2 כפות טחינה גולמית מלאה

     

    2 כפות מיץ לימון

     

    אפשרות: כוסברה קצוצה

     

    ההכנה:

     

    1. האורז: שמים את האורז בסיר ומכסים במים. מוסיפים את המלח, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ־35־45 דקות מעל להבה נמוכה, עד שהאורז רך ומוכן והמים נספגים — אם נותרים בסיר מים והאורז כבר מוכן אפשר פשוט לסנן אותו.

     

    2. הברוקולי והכרובית: בינתיים, ממלאים סיר נפרד במים, ממליחים קלות ומבשלים את הכרובית 3 דקות. מוסיפים את הברוקולי ומבשלים 4 דקות נוספות. מוציאים בכף מחוררת למסננת.

     

    3. הרוטב: שמים את כל מרכיבים בקערה גדולה ומערבבים עד שמתקבל מרקם חלק יחסית. מוסיפים את הברוקולי והכרובית החמימים ומערבבים ברוטב.  

     

    4. מחלקים את האורז לקעריות ומניחים עליהם את הברוקולי והכרובית. מגישים.

     


    פרסום ראשון: 09.07.16 , 21:02
    yed660100