שתף קטע נבחר

נוסעים עם הג'יפ על חוף הים? תתכוננו להיפרד ממנו לארבעה חודשים

חוף הים אמור להיות מקום שליו ורגוע ובמיוחד בטוח ונקי מכלי רכב, אך המציאות שונה לחלוטין. לאחר מאבק ממושך של עמותת אור ירוק, אישרה הכנסת בחודש פברואר את הצעת החוק שקובעת כי בית משפט שהרשיע אדם בעבירת איסור נהיגה בחוף הים, יכול להחרים את הרכב עד לתקופה של 120 ימים

בשיתוף אור ירוק

 

סוף לג'יפים על חוף הים: יש לכם ג'יפ או רכב שטח ואתם אוהבים לנסוע איתו בחוף הים? שהחל מהקיץ הנוכחי אם תיסעו פחות מ-100 מטרים מקו החוף, לא רק שתקבלו קנס כספי שינוע בין 500-1,000 שקלים, אלא גם ניתן יהיה להחרים את הג'יפ או את רכב השטח לתקופה של עד ארבעה חודשים.

 

לאחר מאבק ממושך של עמותת אור ירוק, אישרה הכנסת בחודש פברואר את הצעת החוק שקובעת כי בית משפט שהרשיע אדם בעבירת איסור נהיגה בחוף הים, יכול להחרים את הרכב עד לתקופה של 120 ימים.

 

"הורשע אדם בעבירה לפי סעיף 7, ראשי בית המשפט, נוסף על כל עונש אחר ועל אף האמור בכל דין, להורות על איסור שימוש ברכב שבו נעברה העבירה לתקופה שלא תעלה על 120", כך נכתב בספר החוקים.

 

חוף הים אמור להיות מקום שליו ורגוע ובמיוחד בטוח ונקי מכלי רכב, אך המציאות שונה לחלוטין. במהלך השנים האחרונות ניתן לראות עוד ועוד כלי רכב נמצאים בסמוך לקו המים. ג'יפים, טרקטורונים, רכבי באגי ואופנועי שטח, הפכו בשנים האחרונות חלק מחוף הים בישראל.

 

חוק איסור נהיגה ברכב בחוף הים, התשנ"ז–1997, אוסר על כניסת כלי רכב אל חוף הים עד 100 מטרים מקו המים. כל מי שמחליט כי הוא עובר על החוק צפוי לקנס כספי של בין 500-1000 שקלים.

 

שמואל אבואב, מנכ"ל עמותת "אור ירוק": "מקומם של כלי הרכב הוא בכביש ולא בחוף הים. כאשר כלי רכב נוסע בין ילדים קטנים שמתרוצצים ומשחקים על קו המים הוא מסכן את החיים שלהם ושל שאר המתרחצים. בשל הגודל שלו שדה הראייה של הנהג מוגבל וחוסר תשומת לב קטנה עלולה להוביל לאסון. לכן המשטרה והרשויות המקומיות חייבות להגביר את האכיפה כנגד נהגי רכבי השטח שמסכנים את כולנו בים ולעצור את התופעה המסוכנת הזו לפני שתגבה חיי אדם. המדינה חייבת לשדר מסר חד וברור של אפס סובלנות כלפי אותם עברייני תנועה, אסור לחכות לתאונה הבאה".

 

מנתוני רשות הטבע והגנים עולה כי בכל שנה רושמת הרשות בממוצע מאות דו"חות לנהגים שנוסעים בחוף הים (לפחות 100 מטרים מקו החוף), הפוגעים בטבע ומסכנים את המתרחצים. מהנתונים עולה עוד בכל שנה בממוצע מעל 300 נהגים מקבלים אזהרה כי הם ירדו עם כלי הרכב שלהם אל חוף הים במקום אסור.

 

מעבר לסכנת החיים שכלי הרכב מהווים עבור המתרחצים, כלי הרכב הכבדים פוגעים באופן אנוש, באיזון האקולוגי של חוף הים. ג'יפים וטרקטורונים פוגעים בצבי המים, בדגים ובשאר חיות הים והצמחייה.

 

בישראל ישנם כ-200 ק"מ חוף, כאשר כ-80% מהם חשופים במישרין או בעקיפין לנזקים של רכבי שטח, אופנועים וטרקטורונים הפוגעים בטבע ומסכנים את המתרחצים בחוף.

 


פורסם לראשונה 14/07/2016 10:48

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
החוק מול המציאות
מסכנים את הרוחצים
ynet רכב בפייסבוק
לוח winwin
מומלצים