שתף קטע נבחר

זהירות: סוטי מין באפליקציה לילדים

"פלינץ'" מאפשרת לנהל שיחת וידאו עם זרים, כשהמטרה היא לגרום לשני לחייך. במהלך שיחה שניהלו שני ילדים מהמרכז עם גבר זר, הוא חשף בפניהם את איבר מינו. המשטרה נכנסה לתמונה, אבל הסכנה עדיין קיימת

ילדים בישראל ששיחקו באפליקציה הפופולרית Flinch גילו כי במקום משחק תמים - הם עלולים להיתקל בקלות בפדופילים ובסוטי מין.

 

על פניה, Flinch, המוצעת חינם למשתמשי אנדרואיד ואייפון, היא אפליקציית משחק תמימה ומשעשעת בסגנון "מי מחייך ראשון". האפליקציה משדכת אתכם לדו-קרב חיוכים - שיחת וידיאו עם חברים או זרים ברחבי העולם, שבה כל צד צריך להתאפק ולא לחייך - ולנסות להצחיק את הצד השני. מי שמחייך ראשון - מפסיד. האפליקציה מזהה אוטומטית מי מחייך ומכריזה על המנצח.

 

צריך לגרום לחייך (צילום מסך מתוך יוטיוב) (צילום מסך מתוך יוטיוב)
צריך לגרום לחייך(צילום מסך מתוך יוטיוב)

 

אך מסתבר שהמשחק התמים עלול להציב לא מעט סכנות בפני הילדים. הורה מאזור המרכז סיפר כי בתו ובן הדוד שלה, שניהם בני 12, שיחקו ביום ראשון באפליקציה להנאתם. אחד המשחקים נעשה מול גבר ישראלי צעיר. הם שיחקו מולו שלושה סיבובים, ולבסוף אותו גבר החל לנסות לשוחח עימם ולשאול אותם שאלות. הילדים ניתקו את השיחה, אך הוא הזמין אותם לסיבוב נוסף - ואז חשף בפניהם את איבר מינו.

 

הילדים ניתקו שוב ודיווחו להוריהם, ואף התקשרו בעצמם למשטרה. התברר כי אותו צעיר ישראלי שחשף את איברו התחבר לאפליקציה עם פרטיו האישיים, מה שאיפשר לילדים למצוא את חשבון הפייסבוק שלו ולזהות אותו. חוקרת הגיעה לביתם, אספה פרטים, אך לדברי ההורה - מאז השוטרים טרם יצרו עימם קשר.

 

מבדיקה בביקורות עמוד האפליקציה בחנות גוגל פליי נראה שהאפליקציה נפוצה בקרב ישראלים, ושתופעת סוטי המין די נפוצה: "האפליקציה מפוצצת באנשים מטרידים", כתב גולש אחד. "יש פדופילים שמראים את ה־....", כתב אחר.

 

זהירות!

לפיכך מומלץ להורים להזהיר את ילדיהם לפני המשחק באפליקציה. אפשרות אחת היא לבחור באופציה לשחק רק נגד חברים ולא נגד זרים.

 

פלינץ' פותחה על ידי חברה אמריקאית בשם Krush, שאחת מהמשקיעות בה היא חברת OovoO בעלת השורשים הישראליים. מ־Krush לא ניתן היה להשיג תגובה. עם זאת, נראה שבחברה מודעים לבעיות שעלולות לצוץ מאפליקציה המיועדת בין השאר לילדים, ומאפשרת שיחות וידיאו אקראיות עם זרים; ולכן הקדישו עמוד באתר לפירוט הדרכים שבהן הם מגינים על המשתמשים - למשל צנזור וחסימה אוטומטית של תכנים פוגעניים ומשתמשים מטרידים. כן בחברה מציעים דרכים לדווח על מקרים כאלה.

 

התופעה מזכירה מאוד את שיגעון "צ'אטרולט", תוכנה שפותחה על ידי נער רוסי והפכה פופולרית ב־2010. התוכנה שידכה בין גולשים מרחבי העולם לשיחת וידיאו אקראית. המטרה הייתה תמימה - לאפשר היכרויות בין זרים - אך זה הוליד כצפוי תופעה נרחבת של גולשים שחשפו את איברי מינם בפני ילדים. התוכנה הפכה לסוג של "גן עדן לסוטים", דבר שבסופו של דבר הביא לדעיכת ההצלחה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צריך לגרום לחייך. מתוך האפליקציה
מומלצים