שתף קטע נבחר

צילום: shutterstock

הסעודים רוצים לעצור את השופינג ב-21:00

הממלכה מוצפת בעובדים זרים שמוכנים לעבוד סביב השעון, וכדי לאפשר לצעירים להתחרות איתם העלו הצעה לסגור את החנויות בשעה מוקדמת. הבעיה: רוב הסעודים מעדיפים לערוך את הקניות בשעות הערב הנעימות

ומה יעשו עובדי המגזר הציבורי שמסיימים לעבוד אחר הצהריים? (צילום: AP) (צילום: AP)
ומה יעשו עובדי המגזר הציבורי שמסיימים לעבוד אחר הצהריים?(צילום: AP)

 

משרד העבודה בסעודיה העלה מחדש הצעה לסגור מוקדם את השווקים ומרכזי הקניות. כיום פתוחים השווקים ומרכזי הקניות לפחות עד חצות, ובמשרד הממשלתי רוצים לסגור אותם כבר בתשע בערב.

 

עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ

 

ההצעה לסגור את החנויות מוקדם עלתה בעקבות מחקר שערכו שישה גורמים ממשלתיים, בהם משרד העבודה והמסחר. דובר משרד העבודה, חאלד אבא חיל, ניסה לרכך את הביקורת על ההצעה והבהיר כי מקומות בילוי, בתי קפה ומסעדות לא נכללות בה. אולם אף שההצעה עדיין לא אושרה על ידי הממשלה הסעודית, בציבור המקומי מתחו עליה ביקורת.

 

הממשלה הסעודית טוענת כי המהלך נועד למשוך את הצעירים והצעירות לעבוד בשווקים ובמרכזי הקניות ולהוות משקל נגד לעובדים הזרים הרבים שמציפים את הממלכה השמרנית ומוכנים הרבה יותר שעות, לעתים יותר מ-12 שעות ביממה. המהלך עולה בקנה אחד עם חזונו השאפתני של שר ההגנה הסעודי ובנו של המלך, הנסיך מוחמד בן סלמאן, שנועד בין השאר לפתור את שיעור האבטלה הגבוה במדינה, בייחוד בקרב צעירים.

 

תומכי המהלך גם סבורים שהוא יתרום להפחתה בצריכת חשמל, יפנה זמן לחיזוק הקשרים המשפחתיים, יפחית את מספר ההטרדות המיניות בשעות לילה, יצמצם את כמות המרדפים של כוחות הביטחון וייתן יותר שעות שינה לעובדים. חלק מהתומכים מודים שהמהלך יפגע בהכנסה של בעלי החנויות, בייחוד אלה הקטנות, אולם דבקים בעמדתם.

 

לארה קטאב, מעצבת גרפית בענף הפרסום, יצאה נגד ההחלטה לסגור את החנויות בשעה מוקדמת. "אני מתנגדת משום שגם ככה החנויות נסגרות במהלך זמני התפילה. בגלל ההצעה לסגור את החנויות בתשע בערב, המכירות ייפגעו והקניות יהפכו למשימה בלתי אפשרית עבור רבים".

 

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

מתנגדי המהלך גם טוענים כי השווקים נחשבים למקום פורקן עבור משפחות רבות, ושעות הערב והלילה דווקא מועדפות עליהן לקניות בשל החום העז ששורר במהלך היום במרבית ימי השנה.

הם גם טוענים שעובדים במגזר הציבורי יכולים לערוך קניות רק אחר הצהריים, בערב ובשעות הלילה וסגירת החנויות בשעה מוקדמת תפגע בהם קשות.

 

בין שההחלטה תצא לפועל ובין שלא, יש כבר מי שמזהיר שסגירת החנויות בשעה מוקדמת לא תפתור את משבר התעסוקה של הצעירים בסעודיה. ד"ר עבדאללה בן רביעאן, כלכלן סעודי מוכר, הסביר במאמר לעיתון "אל-חיאת" כי אם לא יפתרו במקביל את השכר הנמוך ואת הקושי להתנייד בממלכה, בייחוד עבור נשים שמשכורתן הנמוכה הולכת בין היתר לתחבורה ציבורית לעבודה, אז לא ייפתר שום דבר ויהיה מדובר בכישלון נוסף. לפני ארבע שנים חייב משרד העבודה הסעודי את הקניונים להעסיק נשים, אך הדבר לא צלח בגלל שעות העבודה הארוכות, השכר הנמוך והעלות הגבוהה של הנסיעות ממקום למקום.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
סעודיות עושות שופינג בקניון בריאד
צילום: AP
מומלצים