שרון וקס: "יונתן הוא שיא הסקסיות בעיניי, אין גברים כאלה"

ליונתן רושפלד יש דימוי של שף קשוח, אבל אם תשאלו את בת זוגו, הצלמת שרון וקס שהכירה אותו כשכבר היה גרוש עם שלושה ילדים, מדובר בבחור "הכי רך בעולם"

שרון וקס. "היה לי ברור שאמצא את אהבת חיי. כשאתה אופטימיסט, החיים קלים יותר". (צילום: יונתן בלום)
שרון וקס. "היה לי ברור שאמצא את אהבת חיי. כשאתה אופטימיסט, החיים קלים יותר". (צילום: יונתן בלום)

לפני כמה לילות העמיס שליח פיצה מגש ריחני על האופנוע שלו ונסע לכתובת במרכז תל אביב שנמסרה לו. הוא צלצל באינטרקום, עלה במדרגות ולא תיאר לעצמו שאת הדלת יפתחו השף המהולל יונתן רושפלד ובת זוגו שרון וקס, הריונית בחודש שביעי. כן, גם בשלנים אנינים זקוקים לפעמים למנה של פחמימות ריקות.

 

עכשיו יושבת מולי וקס וצוחקת. היא יודעת שכולם מצפים ממנה לספר שעל שולחן ארוחת הערב שלהם מונחים כבד אווז וריבת בצל. ובכן, לא. "נכון", היא מודה באשמה, "הזמנו פיצה לא מזמן, אבל אנחנו אוכלים שני סלייסים וזהו, מתפוצצים".

 

שני משולשי פיצה, בשביל זה להטריד שליח?

"כן, מאז שיונתן עבר ניתוח לקיצור קיבה, החיים שלו השתנו. אני מקיאה בגלל ההיריון, והוא אוכל מעט ולא מסוגל יותר מזה. בקיצור (צוחקת), שנינו עם הפרעות אכילה עכשיו".

 

שרון, יונתן וליאו הקטן (צילום: יונתן בלום)
    שרון, יונתן וליאו הקטן(צילום: יונתן בלום)

     

    ברוכים הבאים לביתם הצבעוני והשמח של הצלמת שרון וקס (41) והמאסטר שף יונתן רושפלד (46), המקום שבו צוחקים, מבשלים ומדברים בפתיחות על השינויים שהם עוברים בחיים. בחצי השנה האחרונה נפרד רושפלד משותפיו בקבוצת "עדי'ס לייף סטייל" ופתח מסעדה חדשה, הודית, במתחם שרונה. בסוף הקיץ יצטרף למשפחתם עוד בן, אח לליאו בן השנתיים וחצי ולשלושת הבנים של רושפלד מנישואיו הראשונים. ההיריון הזה הושג בזכות טיפולי פוריות, והם כבר לא יכולים לחכות ללידה.

     

    כן, והיה גם ניתוח קיצור הקיבה שעבר רושפלד בדצמבר האחרון. הוא השיל מאז יותר מ־30 ק"ג, ויש סיכוי לא קטן שלא תזהו אותו ברחוב. "אני עודדתי אותו לניתוח", מספרת וקס, "למרות שהוא תמיד היה שלם עם עצמו ואהב את המראה שלו. זו תכונה נהדרת שבגללה ישר התאהבתי בו. בפעם הראשונה שישנתי אצלו הוא קם מהמיטה והסתובב לידי חופשי. אהבתי את הביטחון העצמי שלו. אנחנו הנשים תמיד מחביאות את עצמנו. הסתכלתי עליו וחשבתי, 'יא אללה, כמה ביטחון, איזה בנאדם שלם'. פאף, הוא נהיה בעיניי שיא הסקסיות ופאף, התאהבתי בו".

     

    אם כך, מה היה הטריגר לניתוח?

    "סיבות בריאותיות. כשהרופא שלו ראה את בדיקות הדם הוא אמר, 'אני כבר שמונה שנים אומר לך שתהיה לך סוכרת? אז וולקאם, יש לך סוכרת, הנה שמונת הכדורים שאתה צריך לקחת כל יום'. זה היה הרגע שבו הבנו שאנחנו הולכים לעשות את הניתוח".

     

    יונתן רושפלד לפני הניתוח. "כבר לא טופחים לו על הבטן כמו לנשים בהיריון. כולו מתוק וחתיך" (צילום: יובל חן)
      יונתן רושפלד לפני הניתוח. "כבר לא טופחים לו על הבטן כמו לנשים בהיריון. כולו מתוק וחתיך"(צילום: יובל חן)

       

      הצלת אותו.

      "כן, והוא גם כזה נשמה מתוקה, שהוא אומר לי את זה כל יום. הוא כבר לא השמן שנכנס לחדר. כבר לא טופחים לו על הבטן כמו לנשים בהיריון. כולו מתוק וחתיך. והוא כבר לא עייף, כי שומן בטני הוא השומן הכי מעייף, והוא עובד כל היום וכל הלילה כמו בחור בן 25. עברנו תקופה לא קלה, ועכשיו הוא שוב מלא כוח לטרוף את החיים ולהקים מחדש את האימפריה".

       

      שרון וקס היא לא רק בת זוגו של יונתן רושפלד, אלא גם צלמת מוכשרת. היא מגדירה עצמה עירונית נלהבת, כמו בן זוגה, אף על פי ששניהם גדלו בפריפריה – היא בכרמיאל, הוא בקיבוץ רוחמה בדרום ("אנחנו לא מסוגלים לחיות היום על איזה הר בצפון"). בגיל 13, כשקיבלה מצלמה מתנה מאביה, כבר החלה לצלם. לאחר השחרור מצה"ל, בגיל 19 וחצי, נחתה בתל אביב ולמדה עיצוב גרפי. לאורך השנים עבדה כסטייליסטית, מפיקת אירועים ופרסומאית.

       

      בגיל 37, כנראה כחלק ממשבר אמצע החיים שהגיע מוקדם מדי, החליטה לעשות שינוי ועזבה את המשרה האחרונה שלה כמנהלת לקוחות במשרד פרסום נחשב. היא הקימה סטודיו לצילום, הרימה אתר אינטרנט מרשים והחלה בחייה החדשים. "במשרד הפרסום התחדד לי מה אני צריכה לעשות", היא משחזרת, "הייתי נוסעת עצובה לעבודה כל בוקר והחלטתי להתפטר וללכת על צילום, בלי שיהיה לי שום דבר ביד. ואני מזל שור, רגליים על הקרקע. קריירת הצילום שלי לא התחילה קודם, כי אני לייט בלומרית. יש אנשים שלוקח להם זמן".

       

      היא התחילה לעבוד כצלמת ועשתה עבודות קטנות וצילומי ארכיטקטורה. "זו הייתה אחת התקופות היפות שלי, בלי שום ידיעה אם אצליח. קמתי כל בוקר באושר והפחדים הקיומיים נעלמו. אנשים שראו אותי שאלו מה קרה, כי נראיתי להם אחרת. הכרתי אז את יונתן, מה שמראה ששינוי אחד בחיים מוביל לעוד דברים שמשתנים לטובה. הייתי תקועה בעבודה לא טובה ולא מצאתי אהבה, אבל לא הייתי לחוצה. הרגשתי שאני נראית מספיק טוב ושאני מעניינת, לא משנה בת כמה אני, והיה לי ברור שאמצא את אהבת חיי. כשאתה אופטימיסט, החיים קלים יותר".

       

      כשהחלה לצאת עם רושפלד לפני ארבע שנים, תכף תשמעו איך זה קרה – הוא היה גרוש ארבע שנים מאשתו ואם שלושת ילדיו, שהייתה אהבת נעוריו. וקס הייתה רווקה תל־אביבית שכבר למדה לזהות את הגברים התל־אביבים הלא נכונים, "אבל לא התקלקלתי", היא אומרת.

       

      איך הכרתם?

      "יום אחד הוא עשה לי איזה 30 לייקים באינסטגרם ברצף. אני מניחה שזה לא בגלל שהוא אהב 30 תמונות, או שאולי כן, אבל זה נראה לי אלמנט של 'תראי אותי'. ואז הוא התחיל איתי בפייסבוק. הזמין אותי לארוחת ערב. הופתעתי".

       

      מה ידעת עליו?

      "לא הרבה. הוא נראה לי שף רציני, אולי קצת פוצי. התחום הקולינרי תמיד עניין אותי, כבחורה צעירה עבדתי כמה שנים טובות בתור מנהלת משמרת במסעדה ספרדית ונדבקתי בחיידק הזה. כשהכרנו אמרתי, וואלה, בנאדם כזה, בא לו לשבת לדבר איתי, אני אגיד לו לא? מצד שני, חששתי שסלבס, את יודעת, מצפים לדברים מסוימים, אז הייתי קצת הבחורה ההיסטרית וכתבתי לו, 'רק אומרת מראש, שלא יהיו לך רעיונות, אשמח לשבת לדבר, אבל אולי זה לא מה שאתה מתכוון'. הוא כתב לי, 'אני רוצה להזמין אותך לארוחת ערב ולדבר, לא יודע מה את רוצה'.

       

      "כשהתחלנו לצאת הוא היה קצת אוטיסט של עולם הדייטים, כי הוא היה גרוש ארבע שנים והיו לו מעט שנות ניסיון, ולי היו 20 שנה ניסיון. הוא היה הרבה שנים במערכת יחסים, אבל הוא לא התחיל וסיים יותר מדי קשרים. אחרי חודשיים היה לנו משבר ואז זה הסתדר".

       

      מה הוא בישל לך?

      "כל תקופת החיזור הוא לא בישל. בדייט הראשון אכלנו אצל חיים כהן. אחר כך הוא היה בא לאסוף אותי בחמש אחר הצהריים והיינו חורשים את הארץ עם האאודי שלו, נוסעים לצפון, לנמל חיפה, לדרום. רק לאילת לא הגענו. הוא היה נוהג והיינו מדברים, וזה היה הבילוי שלנו".

       

      והיום?

      "אנחנו אוכלים רק בבית. מגיעים למיאוס כשאוכלים יותר מדי בחוץ. והוא מבשל מה שבא לנו. אני יכולה להגיד לו שבא לי דברים מפגרים. למשל, אני אוהבת את הקריספיות של הפסטה כשהיא נשרפת קצת למעלה אחרי שהייתה בתנור. הוא הכין לי מגש שלם שטוח של פסטה רק כדי שתהיה לי הקריספיות הזו, ועשה את זה עם הרטבים המעולים שלו. גאון".

       

      ואת מבשלת בבית?

      "לא. רק הוא, ובכמויות מטורפות. הוא אוהב לבשל בצורה חולנית, זה כמו שיש אנשים שחייבים לעשות ספורט כל יום. פעם באה אלינו השכנה מוועד הבית. לקחה צ'קים ואמרה, 'טוב, אני חייבת ללכת להכין אוכל לבעלי'. הוא שאל, 'מה תכיני לו?' היא ענתה, 'בטח משהו מגעיל כי אני לא טובה בבישול'. הייתה הכי חמודה בעולם. הוא מצא אצלה עוף קפוא, תפוח אדמה עם עלים ירוקים וקמח עם פרפרים, קיבץ מצרכים ועשה להם סיר של עוף ברוטב עגבניות ואורז. הם היו בטוחים שהוא יישאר לאכול איתם, אבל הוא סירב, רק רצה לבשל".

       

      די מהר אחרי שהכרתם נכנסת להיריון. לא רציתם זמן איכות יחד?

      "לא היה לנו הרבה זמן", היא צוחקת, "בגיל 39 כבר הייתי בהיריון, כי ידענו שאנחנו רוצים שני ילדים ושאין הרבה זמן. בשביל להקים משפחה הייתי צריכה קודם כל למצוא את החצי השני שלי. המשפחה זה יונתן, ואני לא מבינה את מי שאומרות שהילדים לפני הכל. אני לא אוהבת את יונתן יותר מהילד, אבל החשיבות שלו בחיים שלי עצומה. מגיע לו שאגיד את זה, הוא ריגש אותי בעשרות כתבות לפני כן, כשהתראיין וסיפר עליי, והוא גם אומר לי כל יום שאני מדהימה. אין כאלה גברים".

       

      מההיריון ההוא נולד ליאו, שמיד התחבב גם על שלושת בניו הגדולים של רושפלד. "כשהבנים של יונתן באים אלינו הביתה זה אושר, ליאו יודע שהם אחים שלו. מרגע שהוא התחיל לבטא את עצמו, הוא מנסה לזחול אחריהם, יש לנו בבית תמונות שלהם, וליאו עובר לידן ושמח".

       

      איזה מין אבא יונתן?

      "הכי רך בעולם, הכי חבר, שטותניק ורק צחוקים. אני השוטר הקשוח".

       

      יש לו דימוי של איש קפדן ופרפקציוניסט.

      "רק במטבח יונתן חמור סבר ופרפקציוניסט. מחוץ למטבח הוא הכי מצחיק וקל דעת, ילדותי ורחפן. המגרעות היחידות הן שאני מסודרת והוא מבולגן. כשהכרנו לא היה מתלים למגבות בחדר האמבטיה וזה שיגע אותי. הוא היה צוחק, 'כמה זה מפריע לך מאחד עד עשר?' עניתי: '12'. הוא הכי לא הנדימן בעולם, אבל יום אחד הוא הביא מקדחה ותלה את המתלים.

       

      "הכרנו אחרי שתי העונות הראשונות שלו ב'מאסטר שף'. העונה השלישית, שבה נחשף אופיו הפחות רציני, שגם כועס וגם צוחק, צולמה כשהיינו ביחד. אני חושבת שזה קשור לזוגיות שלנו, כי יונתן, החמוד הזה, לא מסתיר ממני כמה הוא אוהב אותי. הוא דיבר עליי עם המלבישות. הייתי מגיעה איתו לימי צילום וזה עזר לו ולכולם".

       

      הוא צריך להיות תורם זרע 

      שנה לאחר הולדת בנם ניסו להיכנס שוב להיריון, ובמשך שנה שלמה לא הצליחו. בדרך הייתה גם הפלה, ולבסוף, בינואר האחרון, חודש לאחר קיצור הקיבה, הושג היריון שני באמצעות טיפולים "מאוד מינוריים", והיא רוצה לדבר על זה. "זה חשוב כי זה יעביר מסר לנשים שצריך להירגע", היא מסבירה. "כשהרופא עשה לי בדיקות הוא אמר, אצלך הכל בסדר, אבל יונתן? הוא צריך להיות תורם זרע. גם במעבדה היו צוחקים עליי, מה זה, זה מבחור אחד או שאת מערבבת?"

       

      אז מה המסקנה?

      "תנשמו עמוק. הקשר בין הלחץ שלנו למה שהגוף מסוגל לעשות כל כך ישיר. זה כמו שאני מאמינה שאם שומרים סטרס בגוף, זה פוגע באיברים פנימיים. בשנייה שנושמים עמוק ומקבלים החלטה שקולה, זה קורה. אני עברתי שני טיפולים וקודם ניסיתי שנה. כשנרגעתי, זה עבד".

       

      מאז שהפכת לאם הסטודיו שלך סגור.

      "אנחנו בני מזל שאנחנו יכולים להרשות את זה לעצמנו, וזו תקופה נהדרת כי לא עשיתי שום דבר משפחתי ב־20 השנים שאני בתל אביב. בגיל 40 אני נהנית לפרוש לרגע. יונתן הוא הבנאדם הראשון שאין לי בעיה להסתמך עליו מבחינה כלכלית, כי זה מרגיש נוח ובריא. אומנם בחצי השנה האחרונה הפרנסה הייתה פחות יציבה, כי עזבנו ארבע מסעדות וקבוצה גדולה, אבל שמחתי שאני יכולה להשתמש בחסכונות שהיו לי".

       

      חצי שנה קשה, כאמור, עברה עליהם, והיא כבר מאחוריהם, אבל הפצעים טרם הגלידו. קודם נפרד רושפלד מעדי שטראוס וקבוצת "עדי'ס לייף סטייל" (שכללה, בין היתר, את המסעדות "הרברט סמואל", "טאפאס אחד העם" ואחרות). "אחרי כמה שנים ביחד יש דברים שלא עובדים, כמו בנישואים", היא מסבירה, אבל מציינת שמאז כבר יושרו ההדורים.

       

      אחר כך היו כמה כישלונות קטנים, כמו ארוחת הערב שניסה לעשות במסעדת "קבלייר" הירושלמית ("את הכישלון הזה אני לא מחשיבה, כי זה היה בתחילת אינתיפאדת היחידים שגמרה אותנו"). הייתה גם מסעדת השף הקטנה שהקים במקום שבו ישב בית הקפה "לונץ" התל־אביבי. את המסעדה הזו סגר לאחר ביקורת שהתעוררה בעקבות פוסט של העיתונאית שרית לוי־ישי, שקבלה על המחיר. גם התוכנית "הצינור" עם גיא לרר בערוץ 10 שהגיעה בעקבות הפוסט וכתבות אחרות שהתפרסמו אז הציגו אותו באור לא מחמיא.

       

      הכתבות אז הציגו את רושפלד כקריזיונר שמתעלל בעובדיו.

      "מה אגיד לך, שהכל שקרים? יונתן מעולם לא זרק מחבתות על עובדים. הוא זרק צלחות עם מנות לא טובות או מחבתות ישר לפח, אבל לא מאפרה ולא צלחת על אף אחד. אנשים חושבים שיונתן קריזיונר משוגע והוא הכי לא כזה. זה שהוא צעק במטבח? ברור. זה העולם הזה, ומי שחושב שמטבחים הם שקטים ונעימים ואלגנטיים, וששפים יעירו לך בשקט, לא עבד במטבח ולא מכיר את התחום. זו האווירה הכי לחוצה. אני לא הייתי יכולה לעבוד במטבח. וכן, גם אני לפעמים הייתי מתכווצת כששמעתי את יונתן מדבר וגם מעירה לו על זה. הוא עבר שינוי גדול. אבל אף פעם הוא לא עשה משהו שהקולגות שלו לא עשו, למרות שהם נהנו לייחס לו מעשים כאלה. עובדים לשעבר התראיינו בעילום שם, נהגי מוניות כבר היו תופסים אותנו ושואלים מה קורה, מישהו עומד מאחורי כל זה? גם לאדם ברחוב זה נראה מוגזם".

       

      לא פשוט.

      "הייתה חצי שנה קשה, אבל כשאתה שלם מבפנים זה לא יכול לפגוע בך. כמות ההצעות המקצועיות שהמשכנו לקבל בתקופה הזו חיזקה אותנו. זה אף פעם לא נעים כשמלכלכים עליך. מצד שני, יונתן אמר, כמה זמן עוד יהיה ארסנל כזה שבו אנשים ימצאו טבח ממורמר או מלצרית שהוא כעס עליה, שידברו בעילום שם? ינסו עוד קצת וזה יעבור".

       

      ומה בדיוק קרה ב"לונץ"? למה זה נכשל?

      "חזרנו מפריז, יש שם שף שיונתן מכיר ואוהב, של מסעדת 'לה מזאן', מסעדה צנועה קטנטונת וזה כל הקסם שלה. השף עומד שם במטבח כל ערב ושלושה טבחים מאחוריו עוזרים לו. זו מסעדה צפופה, קטנה ולא ממוזגת כראוי, אבל מוסד. כל מי שמבין מגיע לאכול שם, אוכל פשוט ולא מפונפן מידיים אמיתיות של טבח. יונתן עבר מהמטבח הכי ממוזג ב'הרברט', שהיה כמו חללית, למטבח של 'לונץ', שהיה לא ממוזג, עם תנור וחצי. היו שם פלנצ'ה גדולה וקופסת גפרורים, וזה לא עניין אותו. הוא עבד בתנאים של פועל ונהנה מכל רגע.

       

      "זה נכשל גם בגלל הפוסט של שרית לוי־ישי וההמשך שהיה ב'הצינור'. היא כתבה בפייסבוק שהם אכלו ב־1,800 שקל בלי לציין שהם היו עשרה סועדים. והיא כתבה שניוקי עלה 188 שקל, אבל זה לא היה ניוקי רגיל, אלא עשוי גבינה, וזה כלל את כל המנות הראשונות, וכן, מה לעשות, יונתן עומד שם ומוציא לך את זה. את באה לאכול אצל יונתן, מישהו הצמיד לך אקדח לרקה? ואם יצאת כעוסה ולא שמחה, בסדר, בואי ותגידי. כשיונתן רואה לקוחות יוצאים לא מרוצים, בפנים מכורכמות, הוא תופס אותם ביד, מושיב אותם ואומר, תגידו לי מה הזמנתם, והוא יבשל להם מנות חלופיות".

       

      מה הרגשתם אז?

      "בחייאת, 180 שקל לבנאדם כשיונתן מבשל לך בידיים שלו, זה הרבה? אני שואלת אותך. זה מחיר לארוחה, ולא למנה, ואת מקבלת שש מנות ראשונות שמתמלאות חופשי ומנה עיקרית. זה לא הרבה למסעדת שף. בסדר, עברנו גם את זה. אני אסכם את התקופה הזו ואגיד שהיא הייתה לא כיפית. היא הוכיחה לנו כמה הביחד שלנו חזק וכמה המוניטין של יונתן חזק, כי זה לרגע לא עצר את הקריירה שלו".

      לאחרונה חבר רושפלד לקבוצת יזמים צעירה, "סושיאל קלאב", ויחד הקימו את "קפטן קארי", דוכן אוכל הודי במתחם שרונה. גם הפיגוע לא עצר את הקהל מלהגיע.

       

      למה מסעדה הודית?

      "זה רעיון שיונתן עבד עליו לפחות שנתיים. הוא דיבר על זה גם עם עדי שטראוס בזמנו, ואני כל הזמן אמרתי, תקשיב, אנשים פה חיים את הודו כי כולם היו שם אחרי הצבא ואין אוכל הודי חדש בעיר הזאת, אתה חייב לפתוח את זה. יונתן גם לא מבשל אוכל הודי פראקסלנס. הוא מבשל עם התבלינים ההודיים מנות מדהימות".

       

      מה עם מסעדה בחו"ל, כמו שהקולגות שלו עושים?

      "יש הצעות, גם מארצות הברית וגם מסינגפור ומיפן. אבל ליונתן יש עוד שלושה ילדים ואנחנו לא רוצים להתרחק. נצטרך לעשות את זה נכון".

       

      >>> חבבו את "לאשה" בפייסבוק

      >>> חפשו אותנו באינסטגרם: LAISHAMAG

        (צילום: דניאל קמינסקי)
        (צילום: דניאל קמינסקי)

         

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד