שתף קטע נבחר

עובדים בסינרגיה

אף אחד לא לגמרי יכול להסביר מה זו בדיוק סדנת סינרג’י, אז למה כל כך הרבה ישראלים באים לניו יורק במיוחד כדי להשתתף בה?

כשישראלים נוהרים לניו יורק רק כדי לקחת חלק בסדנא שאף אחד לא ממש יכול להסביר להם את תכליתה, כשכמעט כל אחת ואחד מהם לא מפסיק לדבר עליה אחרי שהתנסה בה תוך שהוא מונה את השינויים שחלו בחייו, אנחנו חייבים לדבר על זה.

 

בחמישי האחרון נפתחה עוד סדנא של סינרג'י במשרדי החברה במידטאון מנהטן. חבורה של 20 אנשים נכנסה לכנס המפגש. הגילאים שונים ומרוחקים, המקצועות, המראות והמקורות, כולם זרים זה לזה, שונים זה מזה.

 

מה יש למהנדס בגימלאות, יועצת עסקית צעירה, מסעדן ברזילאי, אמנית מקצה אחד של אמריקה , רופא מקצה אחר,,עקרת בית ומנכלית בכירה מישראל במשותף? ובכן, לא מעט כפי שיבינו בתום סופהשבוע, אבל מה שבטוח, כולם נשאלו עם כניסתם את אותה שאלה:

what are you pretending not to know.

 

במשך 4 ימים עברו תהליך מטלטל, שגם עם ארסנל מילים עשיר, קשה להסביר אותו.

"כשהייתי בן 20, בשנות ה-70 המאוחרות, עבדתי בבר יין בלונדון", מספר פיטר גריפית, שעומד בראש סינרג'י. "היו לי לקוחות קבועים שלא הפסיקו לדבר איתי על סדנאות “עבודה מעצבת”. למרות שלא חיפשתי ולא חשבתי שאני זקוק למשהו באותו זמן, הדברים נשמעו מסקרנים, דיברו על פריצות דרך ואיך לראות את הדברים אחרת. אז מצאתי את עצמי נרשם. זה לא היה כמו שום דבר שאי פעם ראיתי או חוויתי. התחלתי להוביל את העבודה הזאת במקומות שונים וידעתי מייד שזו המשימה שלי לכל חיים".

 

לאורך השנים עבד גריפית עם שותפיו לדרך בשיתוף ממשלות קנדה, כמו בעבודה עם אוכלוסיות בדרום אפריקה אחרי האפרטהייד, עסקים בינלאומיים גדולים, ארגונים מוכרים ביותר ברחבי הגלובוס, לא מעט מהם, בישראל. "לאט לאט, בלי להתכוון, הבנתי", אמר, "שהמשמעות והמטרה של חיי היא שבכל יום אלמד ואנחה לעשייה משמעותית ולהנהגה למען אחרים. כך נולדה קבוצת סינרג’י, באמצעותה אנחנו מאמנים אנשים, ארגונים ובני נוער״.

 

בכל סדנא פיטר מוביל את הקצב ואת הטון. בלי הבטחות מפוצצות, עם תרגילים מאוד פשוטים לביצוע, מצליח פיטר לחבר לתהליך גם את הציניים ביותר. ״העבודה הזו תמיד הייתה הביטוי העצמי שלי, התשוקה שלי. מעולם לא מצאתי שום דבר אחר שממריץ אותי ברמה רוחנית ופילוסופית. הבונוס הנוסף הוא הפקת תוצאות אמיתיות, מעשיות. הבוגרים שלנו משנים את עולמם״.

 

 

"הבוגרים שלנו משנים את עולמם". פיטר גריפית ()
"הבוגרים שלנו משנים את עולמם". פיטר גריפית

 

בין המשתתפים עוברים בוגרי סדנאות קודמות שעברו ברוב המקרים את כל 4 הסדנאות שמציעים השלבים השונים של סינרג׳י.

הם מסייעים במסירות לכל משתתף ונראה כאילו יכולים היו בקלות להתחרות ביניהם על הטייטל של העובד המצטיין.

אבל אז מסתבר שהם בכלל לא עובדים. הם הגיעו להתנדב. כמה מהם מנהלות ומנהלים בכירים במקומות עבודה מוכרים, חלקם הורים, ועדיין הם שם, מרותקים לתהליך, עוזרים בהובלת השיחות הקבוצתיות והאישיות. אף אחד מהם לא עשה את זה מנקודת מבט מתנשאת או מרוחקת של מי שכבר יודעים משהו שאנחנו לא. למעשה, הם היו שותפים שווים בכל התרגילים כמו שאר חברי הקבוצה. ״אני כל כך מוקיר תודה לסינרג׳י״, אמר אחד המתנדבים. ״זו חוויה שנתנה לי תחושה של מהות, מיקוד, שכיוונה אותי לאן שאני רוצה ללכת בעולם ולא נתנה לי לברוח יותר. זה תמיד היה בי ועם סינרג׳י קיבלתי את הכוח להוציא את זה החוצה״.

 

פיטר מספר שלא כולם מרגישים ככה, והוא מאוד משתדל להדגיש שכל התהליך הוא לא מורכב ולא כולם מצליחים ליישם את הכלים שהוא נותן בחיים אבל האמת היא שכל מי שמשתתף בסדנא הגיע, בהיעדר כל פרסום, רק בגלל ששמע על זה ממישהו אחר.

גם עבור פיטר שינוי דרך החשיבה והכלים של התכנית היוו תפנית. ״ברמה אישית יותר, העבודה הזאת נתנה לי את היכולת להביא ילדים לעולם. אני גאה לומר שאנג’ל בעלי ואני הורים ל-3 בנות הכי מקסימות בעולם. הן נולדו לנו באמצעות פונדקאות, בעבור כך יצרנו תקדים משפטי במדינת קונטיקט, ארצות הברית .כל זה לא היה אפשרי ללא הכלים והשיטה של סינרגי. שום דבר מזה״.

 

בכל בוקר כשנכנסים לחדר הסדנא נראה שהשלט עם המשפט what are you pretending not to know נהיה גדול יותר. קשה יותר להתעלם ממנו וכך גם קשה להתעלם מהתהליך. אנשים מספרים על עצמם ומדברים. מוצאים את עצמם אמפטיים גם מול מי שלא חשבו שימצאו איתו מכנה משותף.

 

לכל אחת ואחד יש משהו שהוא רוצה לרענן ולשנות בחייו. משפחה, בקריירה, בהתנהלות היומיומית או בניסיון לממש חלומות ושאיפות. כל אחד בא לכאן מסיבותיו הוא.

 

יהלי הררי, הייטקיסטית ויזמית ישראלית מניו יורק הגיעה לסינרג׳י אחרי שגם היא קיבלה המלצה חמה. ״החלטנו אחותי ואני לנסות את הסדנא לסופשבוע ביום ההולדת שלה, שזו תהיה חוויה מהנה. אהבתי את זה שיש כאן פרקטיקה וכלים ברורים. לא מדובר בטיפול פסיכולוגי או מדיטציות ומשהו רוחני ואני מאמינה שאנשים מצליחים בחיים כשהם מעיזים ללמוד ולנסות דרכים חדשות. אחותי ואני הגענו כשכל אחת סימנה מטרות אחרות ושתינו קיבלנו כלים להגיע אליהן״.

היום, כשהיא 3 שנים אחרי, היא מספרת שהתהליך עדיין בעיצומו, אבל הפירות כבר מזמן נאספו. ״החלומות והמטרות משתנים כל הזמן ואני ממשיכה להגשים. יש לי את הכלים אז נורא כיף לי. קיבלתי בסדנא ארגז כלים שמשמש אותי והפך אותי ליותר שמחה וזה נורא טוב לי״.

 

לפני כשנתיים הצטרפה יהלי לקבוצת סינרג'י בביקור בישראל. בדצמבר הקרוב שוב יגיע פיטר עם צוות נאמן לישראל לסדרה של סדנאות, מפגשים מיוחדים בעסקים ישראלים גדולים, מוסדות ומספר ארגונים שגילו עניין.

 

אלו שהגיעו במיוחד לניו יורק, שמחו לשמוע. יעל (שם בדוי), 37 הגיעה דרך המלצה של חבר לסדנא בניו יורק והסדנא, היא מתארת בלי מילים גדולות, שינתה את חייה. ״חשבתי למה לא לנסות אם אני אלמד מזה משהו. זה היה מדהים״, מסבירה. ״פתח הרבה דברים שהסבירו לי למה אני מתנהגת כמו שאני ומה אני צריכה לשנות בשביל זה. ראיתי איך ההתנהגות שלי בפעילויות בסדנא משקפת את ההתנהגות והבחירות שלי בחיים ואיך שאני חיה את החיים שלי״.

 

יעל מעידה על עצמה כמי שתמיד בוחנת את הדברים ומגיעה מאוד סקפטית. ״אני מבינה אנשים שנרתעים מהבטחות כאלו גם לי זה לקח זמן, אבל זה יכול לפתוח הרבה כל כך. אחרי זה הרגשתי שלא יכולתי לתת לעצמי מתנה טובה יותר. מאז שהייתי בסדנא״, היא מעידה, ״הקשר עם בן הזוג השתפר מאוד, אני יותר מובילה בחיים שלי ומבינה כמה עד היום, הייתי מובלת. אני מבינה היום כמה אפילו ביחסים עם הילדים שיניתי דברים בעקבות הסדנא. הסדנא לא אומרת שאתה תשתנה כי הכל תמיד שם, אתה פשוט מצליח לשנות את איך שאתה מתנהג ומתנהל בחיים ולכוון את זה למקום הנכון עבורך״.

 

בתום 4 ימי הסדנא, הראשונה אגב מבין כמה שמציעים בסינרג'י, קשה להתעלם מהתהליך העוצמתי. "פשוט אבל לא קל", היטיבה להגדיר אחת המשתתפות. נראה שמבינים כולם ש-pretending זו כבר לא אופציה. התשובות לשאלה שעל הקיר כבר מתחילות להתגבש.

במבט אל עבר השלט נראה שהוא כבר גדול כמעט כמו הקיר. זו אגב לא הזייה ולא מקריות. השלט באמת מוחלף מדי יום. כמו על הקיר שבחדר, גם על הקיר שבפנים.

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פיטר גריפית. באדיבות: synergyeducationinc
מומלצים