שתף קטע נבחר

ביה"ח זיו: עשרות נערים טופלו בגלל הרעלת מזון

הנערים, תיירים מארה"ב וקנדה בגילאי 18-17, הגיעו בלילה למרכז הרפואי זיו בצפת באוטובוס מטיילים כשהם סובלים מהקאות, שלשולים, חום והתייבשות. הסיבה היא ככל הנראה צריכת מזון מקולקל בארוחת הערב

הרעלת קיבה המונית: כמה עשרות בני נוער מארה"ב וקנדה השוהים בטיול בישראל לקו במהלך הלילה (ג') בהרעלת קיבה. בשעות הבוקר (ד') הובאו הנערים למרכז הרפואי זיו בצפת לקבלת טיפול רפואי, שם העריכו כי מקור ההרעלה בארוחת הערב שאכלו אמש. הודעה נמסרה למשרד הבריאות.

 

הנערים, בגילאי 18-17, הובאו למרכז הרפואי באוטובוס מטיילים. מבית החולים נמסר כי מצב רובם קל-בינוני. הם סובלים מהרעלת מזון, עם סימפטומים של הקאות, שלשולים וכאבי בטן. חלקם התייבשו עקב איבוד נוזלים.

 

אכלו פסטה ושווארמה לארוחת הערב

ד"ר פרחאת מורשד, סגן מנהל המרכז הרפואי "זיו", אמר כי מתשאול המדריכים עלה כי הקבוצה שהתה בטבע באזור הגליל במשך יומיים. המזון שצרכו הוכן על ידי גורם חיצוני.

 

"הסימפטומים של הקאות, שלשולים וחום הם כנראה תוצאה של זיהום בעקבות צריכת מזון מקולקל. הרעלת מזון הינה הרעלה לכל דבר ועלולה להוות סכנה לבריאות", אומר ד"ר פרחאת.

 

הנערים בזמן הטיפול במרכזי הרפואי זיו. חשו ברע באמצע הלילה  (צילום: המרכז הרפואי זיו) (צילום: המרכז הרפואי זיו)
הנערים בזמן הטיפול במרכזי הרפואי זיו. חשו ברע באמצע הלילה (צילום: המרכז הרפואי זיו)

 

את המזון קיבלו הנערים במשאית שהגיעה לשטח, ואמש אכלו בין השאר פסטה, בשר ושווארמה. מנהל מחלקת הילדים, פרופ' אנתוני לודר, סיפר כי החל מאמצע הלילה חשו כולם ברע, החלו להקיא, לשלשל וחום גופם עלה. בשעות הבוקר הוחלט לפנותם לבית החולים, שם הוזעקו צוותים רבים כדי לקלוט ולמיין את הנערים ולטפל בהם.

 

"חלק מבני הנוער שנמצאו במצב קל טופלו ב'מיון מהלכים', בעזרת עירוי נוזלים וישוחררו במהלך היום", אמר פרופ' לודר, "ואילו אלה שבמצב בינוני אושפזו במחלקת ילדים. הם מטופלים בעירוי ותרופות כנגד כאבים, שלשולים וחום, ויישארו לאשפוז.

 

הבעיה הכי חמורה היא התייבשות

"הבעיה החמורה מכל בהרעלת קיבה הינה ההתייבשות. הצוות הרפואי כולו מטפל בבני הנוער, שאצלם קיימת באופן טבעיה גם בהלה. אנו מסבירים ומרגיעים אותם", אמר פרופ' לודר.

 

לדבריו, הרעלת מזון נוצרת מהתפתחות חיידקים, בהם סלמונלה, ליסטריה, קמפילובקטר ואף אי-קולי. חיידקים רעילים אלה עלולים להימצא במזון שמקורו מהחי, מזונות לא מבושלים וגם בפירות וירקות שלא נשטפו במים וסבון.

 

"כדי להימנע מהרעלת מזון, חייבים לשמור מזון בקירור ולא להשאיר מזון מבושל בטמפרטורת החדר זמן ממושך, בעיקר בקיץ החם שלנו.

 

"יש לשטוף פירות וירקות לפני אכילתם ולהפריד משטחי הכנת המזון בין מזון מן החי לבין פירות וירקות, וכמובן לשטוף ידיים תמיד לאחר היציאה מהשירותים ולפני הכנת מזון, בכדי לא להעביר חיידקים למזון הנצרך ולהקפיד על אכילת מזון טרי", אמר. 




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: המרכז הרפואי זיו
עשרות נערים לקו בהרעלת מזון
צילום: המרכז הרפואי זיו
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים